Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2465, Did:0, useCase: 3

Kārums kausa pirmajā posmā startēs komandu rekordskaits

Pirmdien, 27.oktobrī un otrdien, 28.oktobrī piecās Latvijas pilsētās notiks VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotās Kārums kausa izcīņas turnīri U10 un U11 grupās gan zēniem, gan meitenēm. Sacensībām pieteicies dalībnieku rekordskaits – 105 komandas no visiem Latvijas reģioniem. Mazie basketbolisti sacentīsies basketbola elementu stafetē, kā arī aizvadīs vairākas spēles, iegūstot pirmo sacensību pieredzi. Sezonas laikā Kārums kausa izcīņas turnīri risināsies katrās skolēnu brīvdienās, bet jūnija sākumā mazie basketbolisti pulcēsies uz finālsacensībām Rīgā.

Pirmā posma turnīri risināsies Madonā, Rīgā (Imantas vidusskolas zālē), Ogrē, Salaspilī un Saldū. Turnīram pieteiktas 32 meiteņu un 73 zēnu komandas.

Kārums kausa izcīņas dalībnieki aicināti piedalīties akcijā "Ēd gardos Kārums sieriņus, krāj iepakojumus un laimē balvas!"

Noteikumi vienkārši:

līdz Kārums kausa izcīņas otrajam posmam sakrāj 10 jebkura Kārums sieriņa iepakojumus;

ieliec tos aploksnē, uz kuras uzraksti savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru un komandu, kurā spēlē;

Kārums kausa izcīņas otrā posma laikā iemet aploksni kastē, kas būs novietota sacensību zālē;

Otrā Kārums kausa posma noslēguma dienā tiks izlozēti 10 laimīgie, kas saņems īpašo Kārums un VEF LJBL dāvanu komplektu, bet visi dalībnieki saņems veicināšanas balvas.

Kārums kausa izcīņa šogad tiek rīkota divās vecuma grupās – U11 (2004.gadā dzimušie zēni un meitenes) un U10 (2005.gadā dzimušie un jaunāki).

Spēles risināsies 4x8 minūtes, U10 grupā katrā komandā vienlaikus laukumā var būt četri spēlētāji. Spēles notiek uz zemajiem groziem (260-270 cm) ar 5.izmēra bumbām. Uz spēli komandā nedrīkst būt mazāk par 8 spēlētājiem. Katram spēlētājam jāizlaiž vismaz viena ceturtdaļa.

"Kārums kausa" izcīņas turnīru grafiks:

1.turnīrs – 27. un 28.oktobris;

2.turnīrs – Ziemassvētku brīvdienās;

3.turnīrs – pavasara brīvdienās;

4.turnīrs (finālturnīrs) – jūnija sākumā Rīgā.

Finālturnīrā varēs piedalīties komandas, kuras būs startējušas vismaz vienā posmā.

Katrs turnīra dalībnieks saņem VEF LJBL rīkotā turnīra īpašo draugu Kārums dāvanu un diplomu.

Komandas turnīram var pieteikt sporta skolas, klubi un vispārizglītojošās skolasPieteikuma forma jāsūta uz e-pastu ljbl@lbs.lvNākamajiem posmiem jāpiesakās trīs nedēļas pirms to sākuma.

Mini kausa Nolikums: LJBL dokumenti