Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

LJBL Talantu nedēļa: Prāta spēlē uzvar Jēkabpils puiši un BJBS Rīga/TTP meitenes

LJBL Talantu nedēļa: Prāta spēlē uzvar Jēkabpils puiši un BJBS Rīga/TTP meitenes
LJBL Talantu nedēļas Prāta spēles uzvarētāji.
Foto: Arturs Portnovs

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas tradicionālās Talantu nedēļas otrajā dienā astoņas komandas no Jēkabpils, Mārupes, Rīgas („Kolibri”, „Ķeizarmežs”, TTP) un Saldus Olimpiskā sporta centra konferenču zālē TV personības Uģa Joksta vadībā sacentās prāta spēlē „V.I.P. basketbols”. Pēc divu stundu ilgas spraigas cīņas un vairākiem pagarinājumiem jaunākajā grupā uzvarēja „Jēkabpils Lūši”, bet vecākajā grupā labākās bija BJBS „Rīga/TTP” meiteņu komanda „Maija”. Drīzumā portālā basket.lv varēs noskatīties spēles videoierakstu.

„Jēkabpils Lūšu” sastāvā ar erudīciju īpaši izcēlās trenera Imanta Beķera audzēknis 12 gadus vecais Kristofers Buks, kurš arī visaktīvāk atbildēja uz jautājumiem. Komandas kapteinim palīdzēja Matīss Indriksons un Ritvars Zālāns.

 Ar kādu domā braucāt uz spēli?

Sākumā bijām priecīgi, ka mūs vispār pieņēma, bet, kad tikām finālā, sapratām, ka varam uzvarēt. Uztraukums gan bija liels un konkurenti ļoti stipri. Likās, ka pēdējo jautājumu pretinieki atbildēs un būs papildkārtas.

Kā gatavojāties?

Daudz lasījām internetā un enciklopēdijas, palasījām arī žurnālu ”Ilustrētā zinātne“.

Vai kādas tēmas īpaši gatavojāt?

Padziļināti palasījām par basketbolu. Tomēr pēdējos divos jautājumos tieši par basketbolu neveicās.

Kas bija visgrūtākais šajā spēlē?

Tikt galā ar uztraukumu. Bija grūti jautājumi par basketbolu un vēsturi. Pats grūtākais bija pēdējais fināla jautājums par upes gultni.

Kā izmantosiet dāvanu karti?

Iegādāsimies jaunas botas.

Ko Jūs ieteiktu citiem LJBL dalībniekiem?

Cītīgi trenēties un neaizmirst par mācībām. Abas lietas ir vienlīdz svarīgas. Un droši piedalīties Jaunatnes līgas rīkotajos pasākumos, kā, piemēram, šī spēle.

**

Vecākās grupas konkursa finālā BJBS „Rīga/TTP” audzēkņu komanda „Maija” (nosaukums - par godu trenerei Maijai Kubliņai, sastāvā Marta Ozola, Zane Ozoliņa un Anna Āboltiņa) sīvā cīņā pagarinājumā pārspēja „Saldus Saldās”.

Kā nolēmāt piedalīties šajā spēlē?

Trenere Maija Kubliņa pateica, ka jāpiedalās – tātad jāpiedalās. Ko treneris saka, tas ir likums!

Kā patika?

Ļoti interesanta ideja, bet būtu labi, ja vairāk iesaistītos puiši un būtu dažādas vecuma grupas, lai sīvāka sacensība.

Jautājumi šķita grūti vai viegli?

Bija daudz vieglu jautājumu, bet daudz bija arī tādi, pie kuriem bija jāpiedomā. Visgrūtākie bija par basketbolu – specifiski, par vēsturi, par spēlētājiem, gūtajiem punktiem.

Kas bija lielākais izaicinājums visā pasākumā?

Fināls, tā spriedzīte.

 Ko Jūs ieteiktu citiem jauniešiem, LJBL dalībniekiem?

Lai nebaidās un droši piesakās visādos konkursos. Tas ir forši!

**

Katram uzvarētājkomandas dalībniekam tika galvenā balva – Sportland veikalos izmantojamas Nike dāvanu kartes 100 eiro vērtībā. Otrās vietas ieguvēji saņēma grāmatu „Latvijas basketbola valstsvienības: 90 spēles 90 gados”

Par Talantu nedēļas norisi seko informācijai basket.lv un vaicā treneriem. Piedalies un iesaisti komandas biedrus!

     [+] [-]

, 2014-03-03 21:28, pirms 10 gadiem
Kad bus video ieraksts par basketbola vip speli