Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Pēteris Lagzdiņš: finālturnīrā mums gāja pat aizdomīgi viegli

Pēteris Lagzdiņš: finālturnīrā mums gāja pat aizdomīgi viegli
Swedbank LJBL čempioni U17 grupā - Jelgavas basketbolisti.
Foto: Irita Cirīte

 Vārds Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionu treneriem: Pēteris Lagzdiņš, Jelgava – 1.vieta U17 grupā (puiši).

 

Pamatturnīrā finišējāt piektajā vietā, finālturnīrā izcīnījāt titulu. Kurš no šiem rezultātiem precīzāk raksturo Jelgavas komandu?

Sezonas laikā ilgi nācās cīnīties bez diviem vai pat trim pamatspēlētājiem. Tāpēc gadījās negaidīti zaudējumi, tai skaitā ar minimālu rezultāta starpību. Kad visi tika uz pekām, bija pavisam cita lieta. Finālturnīrā puikas ar lielu gribēšanu cīnījās aizsardzībā, arī varēja trāpīt. Patiesībā spēles mums gāja pat pārāk viegli. Nevarēja saprast – vai mēs bijām tik labi, vai pretinieki tik švaki?

Kādi bija pretinieki sezonas laikā?

Visādi. Daudzu spēļu rezultāti nebija prognozējami, liela nozīme bija komandu sastāvam konkrētajās spēlēs. Katrā ziņā turnīrs bija interesants. Bet fināls iznāca īpaši aizraujošs. BS Rīga ar briesmīgu cīņassparu izkapāja divas uzvaras pagarinājumos un no sestās vietas uzlēca līdz otrajai!

 Kuri spēlētāji sezonas laikā iekrita acīs?

Manuprāt, vērtīgākā spēlētāja balva pelnīti tika manējam – Rihardam Adiņam, kurš bija ļoti produktīvs. Īpaši cīņā par atlēkušajām bumbām. Edgars Štelmahers bija labs sezonas laikā, bet finālturnīrs viņam īpaši neizdevās. Izcēlās arī puiši, kuri tika pat pie LBL spēļu prakses – mūsu Česlavs Mateikovičs, liepājnieks Roberts Krastiņš.

Latvijas čempionu noskaidrošana izslēgšanas turnīrā Jelgavas komandai šajā gadījumā bija izdevīga. Un tomēr – vai nebūtu loģiskāk čempionus noskaidrot divu apļu turnīrā?

Nebūtu bijis traumu, mēs arī pamatturnīrā būtu bijuši augstākā vietā. Principā varētu medaļas sadalīt pamatturnīrā, bet pavasarī izspēlēt kausa izcīņu. Tiesa, līdzšinējai sistēmai pluss ir tas, ka arī 2.divīzijas komandai ir iespēja kļūt par Latvijas čempioni. Dzirdēts, ka 1.divīzijā spēlēs nevis sporta skolu „komplekti”, bet labākās komandas attiecīgajā vecuma grupā. Ja tā būs, čempionu titulu varētu izcīnīt arī sezonas gaitā. Bet pārejas sezonā neko mainīt nevajadzētu.

     [+] [-]

, 2011-05-23 21:11, pirms 13 gadiem
wTF? Jelgava pirmā?

     [+] [-]

, 2011-05-23 22:22, pirms 13 gadiem
jau 5 gadu mosh?

     [+] [-]

, 2011-05-24 00:32, pirms 13 gadiem
rini,turi buru