Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

3 punktu nometnē jaunums – lekcija Izcils sportists

3 punktu nometnē jaunums – lekcija Izcils sportists
Foto: 3punkti.lv

 3 punktu basketbola nometnē, kas sadarbībā ar Swedbank Latvijas Jaunatnes Basketbola līgu, adidas un draugiem.lv norisināsies izcilākajā sporta bāzē Rīgā – Olimpiskajā sporta centrā no 11. līdz 15. jūnijam, līdzdalību apstiprinājuši arī treneri Mets Karnijs no ASV un Adrians Flins no Skotijas. 

 

Nometnes mērķis ir piecās dienās iedot dalībniekiem maksimāli daudz jaunu iemaņu, zināšanu un pats galvenais - entuziasma. Tā, lai katrs dalībnieks, aizejot uz savas komandas treniņiem, būtu manāmi progresējis gan basketbola prasmēs, gan savās attieksmē un vēlmē strādāt.

Nometnes programma ir ļoti piesātināta. Katra diena sāksies jau 9:00 un ilgs līdz 18:00. Diena ir sadalīta divās sesijās – rīta un vakara. Pa vidu ir pusdienas un uzstājas nometnes viesis gan ar uzrunu, gan paraugdemonstrējumiem. Starp viesiem šogad būs Kristaps Janičenoks, Elīna Babkina, Kristaps Dārgais un citi. Katru dienu tiks aizvadīti divi treniņi un divas spēles. Treniņos visa uzmanība tiks veltīta individuālajai tehnikai un speciālajai fiziskajai sagatavotībai. Tāpat tiks doti arī integrālie vingrinājumi, kur jāmācās izmantot iegūtās prasmes.

Uz katriem 8-10 dalībniekiem ir viens treneris, kurš vienmēr ir kopā ar savu grupu. Tas nodrošina to, ka katram dalībniekam tiek pievērsta individuāla uzmanība. Šis treneris arī vada komandas spēles "vasaras līgā".

Šogad jaunums ir lekcijas "Izcils sportists", kuras vada nometnes treneri un kurās tiek runāts par tādām tēmām: kā sagatavoties spēlei, kādus vingrinājumus es varu izpildīt mājās, kā izvirzīt mērķus un uz tiem iet, kā sevi disciplinēt. Šīs lekcijas nav tādas kā skolā, bet ar reāliem praktiskiem demonstrējumiem, video analīzēm un pierakstiem.

Katrs dalībnieks nometnes beigās saņem speciālo T-kreklu, kā arī tiek apbalvoti visi labākie dažādās nominācijās. Visprestižākā no tām – labākā attieksme, kuru var iegūt ikviens dalībnieks, pat ja viņš nav pats rezultatīvākais vai tajā brīdī labākais spēlētājs.

"Šī nometne ir kā neliels mans sapņa piepildījums par basketbola lomu bērnu un jauniešu dzīvēs. "3 punkti  nometne ir vieta, kur parādās basketbola loma bērna un jaunieša izaugsmē. Un tas notiek caur galveno basketbola mērķi – radīt prieku. Šeit rezultātam nav nozīmes, šeit visu nosaka tava attieksme, tavs prieks un tavs entuziasms, kas izpaužas smagā darbā un atdevē laukumā. Te tu centies būt tik labs, cik tajā brīdī vari būt – un tā ir uzvara!
Te gan treneri, gan spēlētāji ir brīvi, jo viņi apzinās - pat ja vasaras līgā neizcīna medaļas, viņi ir ieguvēji. Viņi iegūst katrā treniņā, katrā spēlē, klausoties katru nometnes viesi. Šeit disciplīna satiekas ar līdzjūtību un uzmundrinājumu. Te mērķi satiekas ar darbiem. Te pozitīva pieeja satiekas ar rezultātiem. Te raksturs satiekas ar cīņu. Te basketbols satiekas ar Jums!”
/Artūrs Visockis-Rubenis , BK "Latvijas Universitāte" galvenais treneris, "3 punkti" nometnes organizētājs/

Sīkāka informācija: 3punkti | Basketbola nometne un Lapas - 3 punkti basketbola nometne - Jaunumi -...

Pieteikšanās sūtot e-pastu: info@sa-3punkti.lv