Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1038, Did:0, useCase: 3

Molten kausa pievienotā vērtība – laba reputācija un nākotnes perspektīvas

Molten kausa pievienotā vērtība – laba reputācija un nākotnes perspektīvas
Molten kausa izcīņas viešņas - Panevēžas un Tallinas jaunās basketbolistes.
Foto: basket.lv

 Uz tradicionālo meiteņu komandu turnīru Molten kauss atbraukušie ārzemnieki ir apmierināti ar sportisko un organizatorisko līmeni, solot braukt ciemos arī nākamgad.

 

U14 un U19 grupu turnīros piedalījās astoņas ārzemju komandas. Labāko sportisko rezultātu sasniedza Tallinas Kalev/Cramo, kas U14 grupā izcīnīja sesto vietu. Par spīti spožu lauru trūkumam, viesu pārstāvji bija apmierināti ar trim Rīgā pavadītajām dienām.

Zviedrijas komandas Solna Vikings treneris Jorgens Bekmans: “Esmu ļoti priecīgs, ka atsaucos uzaicinājumam atbraukt uz Rīgu. Pretinieku līmenis mūsu grupā bija ļoti augsts, tāpēc spēles bija gan interesantas, gan noderīgas. Lieliski, ka varējām dzīvot un spēlēt vienuviet (Meža skolā), apstākļi un ēdināšanas kvalitāte pilnībā apmierināja. Ar prieku brauksim arī nākamgad un informēsim citas zviedru komandas, ka ir vērts apmeklēt Rīgu. Arī labprāt aicināsim viesos latviešu basketbolistes.”

Sanktpēterburgas komandas pārstāvis Sergejs Malovs: “Šoreiz uz Rīgu atvedām 2000.gadā dzimušo spēlētāju komandu. Krievijā visas pretinieces uzvaram ar 20 punktu starpību un vairāk, bet te bija grūti cīnīties ar divus gadus vecākām pretiniecēm. Uzvarējām tikai vienā spēlē, tomēr par rezultātu neskumstam. Šajā vecumā labs zaudējums var būt vērtīgāks par sliktu uzvaru. Ceru, ka nākamgad atbrauksim atkal un tad jau mūsu meitenes būs tikai gadu jaunākas par sāncensēm.”

Turnīra galvenais rīkotājs Swedbank Latvijas jaunatnes basketbola līgas direktors Edijs Eglītis labas atsauksmes dzirdējis arī no citu komandu pārstāvjiem: „Igauņi, piemēram, bija priecīgi, ka latvietes esot spēlējušas ļoti asi – viņu spēlētājām tā bijusi laba skola. Interesanti, kā izskatāmies no malas – pašiem taču liekas, ka latvietes spēlē pārāk mierīgi, delikāti... Katrā ziņā prieks, ka viesus izdevies uzņemt labā līmenī. Šogad tas bija viens no mērķiem – nodrošināt, ka labas ziņās par mūsu turnīru izplatās gan tajās valstīs, kas bija pārstāvētas šajā turnīrā, gan arī citur. Ceru, ka nākamgad ceturtā Molten kausa izcīņa izvērtīsies vēl plašāka.”

U19 grupā 11 komandu konkurencē uzvarēja BS Rīga/TTP-2, U14 grupā 22 komandu sacensībā labākā bija BS Rīga/Rīdzene. Rezultāti raksta pielikumā .

No 13. līdz 15 janvārim Ķeizarmežā, Juglā un Meža skolā notiks turnīri U12 (14 komandu, tai skaitā 2 ārzemju) un U16 (13/4)grupās.

Liels paldies turnīra atbalstītājiem - Molten, Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamentam, AS Swedbank, Mārtiņa Beķereja, BJBS Rīga un SIA Zelch.