Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Ainars Zvirgzdiņš: Katrai pretinieču komandai sava odziņa

Ainars Zvirgzdiņš: Katrai pretinieču komandai sava odziņa
Latvijas sieviešu valstsvienība: Eiropas čempionāta finālturīrā sestais starts pēc kārtas.
Foto: basket.lv

2015.gada Eiropas sieviešu čempionāta C grupas turnīrā Latvijas valstsvienības pretinieces spēļu secībā būs Serbijas (11.jūnijā), Horvātijas (12.), Lielbritānijas (13.) un Krievijas (14.) basketbolistes. Otrajam posmam kvalificēsies trīs labākās komandas. No 11. līdz 28.jūnijam 20 komandas cīnīsies par medaļām. Čempiones iegūs ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, 2.-5.vietas ieguvējas nākamvasar piedalīsies olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš:

„Ļoti interesanta grupa, kurā, manuprāt, nevienā spēlē nevarēs prognozēt uzvarētājas. Katrai komandai ir sava odziņa. Ceru, arī mums izdosies sagatavoties tā, lai uzturētu intrigu augstā līmenī.

Serbijai nekad nav trūcis labu spēlētāju, turklāt pēdējā laikā serbiem izdevies saliedēt komandu. Visas zvaigznes, kuras ikdienā spēlē labos klubos Krievijā, Francijā un Spānijā labprāt atsaucas uzaicinājumam spēlēt izlasē un tas izpaužas arī rezultātos. Gandrīz vai pati lielākā problēma viņām ir savstarpējā konkurence, kas var radīt nevajadzīgu spriedzi.

Horvātijas izlasei arī ir labas līderes, tomēr kopumā resursi nav tik lieli un sniegumam trūkst stabilitātes. Bīstamas un neprognozējamas pretinieces.

Krievijas izlase trenera Anatolija Miškina vadībā samērā veiksmīgi tiek galā ar paaudžu maiņas grūtībām un alkst atgūt zaudētās pozīcijas. Talantu netrūkst un Krievijas komandas pēdējos gados labi spēlējušas jaunatnes čempionātos. Vājākā vieta – nav skaidrs, kas būs ierindā garo spēlētāju „galā”, jo dažām ir savainojumi. Krievijas spēlētājas labi pazīstu vēl kopš 2012.gada, kad pats strādāju šajā komandā.  Būs interesanti novērtēt izmaiņas un sagatavoties.

Liebritānijas komanda tradicionāli turas pie sava agresīvā atlētiskā spēles stila. Vīriešu basketbols. Lai ar viņām cīnītos sekmīgi, jābūt labā formā kā fiziski, tā arī mentāli, citādi viegli salūst.

Īsumā – mūs gaida ļoti interesants turnīrs un būs jāiegulda nopietns darbs, lai komanda būtu gatava tik augsta līmeņa konkurencei. Protams, sekoju mūsu spēlētāju gaitām klubos. Pašlaik lielākās bažas rada garais gals – Zane Tamane pagaidām nespēlē, Zentai Meļņikai un Kristīnei Vītolai savainojumi... Taču vēl stipri pāragri runāt par kandidātēm un spēlētāju kondīciju – svarīgi, kāda būs situācija maija sākumā, kad sāksim gatavoties.”

EuroBasket Women'2015 grupas (11.-16.jūnijs) 

A (Timišoara)B (Oradea)C (Šombateli)D (Soprona)
FrancijaTurcijaSerbijaSpānija
ČehijaBaltkrievijaHorvātijaSlovākija
UkrainaPolijaLatvijaLietuva
MelnkalneItālijaKrievijaZviedrija
RumānijaGrieķijaLielbritānijaUngārija

Čempionāts risināsies trijos posmos:

1) Grupas turnīrā katrai komandai 4 spēles. Trīs pirmo vietu ieguvējas kvalificējas otrajam posmam, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, bet 4. un 5.vietas ieguvējas dodas mājās;

2) 2 grupas turnīri pa sešām komandām, katrai 3 spēles. Četru pirmo vietu ieguvējas kvalificējas trešajam posmam, bet 5. un 6.vietas ieguvējas dodas mājās.

3) izslēgšanas turnīrs: ceturtdaļfināls, pusfināls un spēles par vietām.