Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

2017.gadā Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīrs notiks Čehijā

Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas zonas (FIBAEurope) valde tiesības rīkot 2017.gada Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīru uzticējusi Čehijas Basketbola federācijai. Sacensības notiks 2017.gada jūnijā, tajās piedalīsies 16 valstu izlases. Paredzams, ka spēles notiks divās pilsētās - Prāgā (finālposms O2 arēnā) un Hradeckralovā. Kvalifikācijas turnīra izloze notiks sestdien, 4.jūlijā, Minhenē.

2017.gada Eiropas sieviešu čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalīsies visu pieteikto valstu izlases, izņemot finālturnīra rīkotājvalsts Čehijas komandu, kurai vienīgajai garantētas tiesības piedalīties cīņā par medaļām.

Kvalifikācijas turnīra spēles pēc 13 gadu pārtraukuma tiks rīkotas rudenī un ziemā. Pirmās spēles – 2015.gada 21. un 25.novembrī, nākamās – 2016.gada 20. un 24.februārī, pēdējās – 2016.gada novembrī.

Finālturnīrā piedalīsies 16 komandas, kuras spēlēs pēc savulaik vīriešu čempionātā izmantotās sistēmas: pirmajā kārtā četri grupu turnīri (pirmo vietu ieguvēji iekļūst ceturtdaļfinālā), otrajā kārtā – astotdaļfināla spēles starp grupu 2. un 3.vietu ieguvējām, trešajā kārtā – izslēgšanas turnīrs (ceturtdaļfināls, pusfināls finālspēles). 

2017.gada Eiropas vīriešu čempionāta norises vieta tiks izraudzīta septembrī pēc EuroBasket2015 beigām. Uz rīkošanas tiesībām pieteikušās septiņas valstis: Polija, Spānija, Turcija (uz visu turnīru), Beļģija, Izraēla, Somija un Ukraina (pieteikušās tikai uz grupas turnīru).

     [+] [-]

, 2015-06-28 14:03, pirms 9 gadiem
Izbrīna Ukrainas un Izraēlas pieteikumi. Pirmkārt Ukrainai jāstiprina sava drošība, nevis jātērē laiks un līdzekļi uz čempionāta rīkošanu. Otrkārt - Izraēla arī ir iesaistīta karadarbībā pret apkārtējām valstīm, un tā nemaz neatrodas Eiropā (pat daļā Eiropas, kā Turcija vai Azerbaidžāna vai Gruzija utml.)
Izraēlai vispār nebūtu jāpiedalās Eiropas čempionātā, bet Āzijas. Tad jau Sīrija, Irāka, Irāna arī sagribēs Eiropā startēt? Kaut kad šī kārtība ar Izraēlu ir jāmaina.

     [+] [-]

, 2015-06-28 14:15, pirms 9 gadiem
Finālturnīrā vairs nebus tāda murga, kā šogad bijis (dažām valstīm 1.posmā četras spēles četrās dienās).

  +2 [+] [-]

, 2015-06-28 15:36, pirms 9 gadiem
Skudriniex, beidz brīnīties par Izraēlu, kur atrodas kristietības šūpulis ...es uzskatu, ka visa teritorija ap Vidusjūru pieder eiropiešiem kā senās Romas laikos...bet patreiz esam tās zaudējuši arābiem...ja tā turpināsies, tad zaudēsim abus Vidusjūras krastus...u