Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Sieviešu valstsvienība: sestdien Rozā lentītes spēle ar Jaunzēlandi

Sieviešu valstsvienība: sestdien Rozā lentītes spēle ar Jaunzēlandi
Liene Priede un Latvijas valstsvienība: sestdien eksāmens pret Jaunzēlandes komandu.
Foto: Romans Kokšarovs, f64

Latvijas sieviešu valstsvienība sestdien, 28.maijā plkst.17:15 Rozā lentītes spēlē “Arēnā Rīga” tiksies ar Jaunzēlandes izlasi, kas gatavojas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Ieeja par ziedojumiem, spēli translēs LTV7 . Līdzjutēji aicināti atbalstīt Latvijas valstsvienību jau plkst.13 Krūšu veselības dienas sarīkojumos pie Brīvības pieminekļa un Rozā lentītes gājienā uz “Arēnā Rīga”. 

Latvijas komanda sestdien noslēgs divu nedēļu treniņu un pārbaudes spēļu ciklu, kura laikā treneri pārbaudīja kādu laiku neredzētas spēlētājas, vairākas debitantes un basketbolistes, kuras atgriežas ierindā pēc savainojumiem. Pirmajā pārbaudes spēlē latvietes ar 59:57 pieveica olimpiskā kvalifikācijas turnīra dalībnieci Baltkrievijas izlasi. Pēc tam treniņspēlē vēlreiz uzvarēta Baltkrievijas komanda ar 65:60 (Kristīnei Vītolai un Ievai Kūlītei pa 12 punktiem, Lienei Priedei 11, Dignai Strautmanei 10), bet pagarinājumā zaudēts Jaunzēlandei ar 64:70 (Dignai Strautmanei 20, Kristīnei Vītolai 16 punktu).

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts:

“Līdz šim visās trijās spēlēs apmierinājusi aizsardzības darbība, jo pretinieces nav guvušas vairāk par 60 punktiem. Mačā ar jaunzēlandietēm pamatlaiks beidzās 56:56, tiesa, pagarinājumā pieļāvām vairākas rupjas kļūdas, ļaujot pretiniecēm trāpīt svarīgus tālmetienus. Skatīsimies video un centīsimies sestdienas spēlē labot kļūdas. Uzbrukumā problēmu līdz šim bijis vairāk – jāmācās pareizi novērtēt situāciju un pieņemt labākos lēmumus. Jaunzēlandes komandas agresīvā aizsardzība ir labs pārbaudījums, ar kuru jāprot tikt galā. Sestdienas spēle būs ļoti noderīga mums un interesanta skatītājiem.

Latvijas sieviešu valstsvienība sesto gadu piedalās krūts vēža pacienšu atbalsta biedrības “Vita” un Latvijas Basketbola savienības organizētajā informatīvajā kampaņā “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!”

Sestdien sākot no plkst.13 pie Brīvības pieminekļa būs iespēja satikt pārstāvjus no pacientu atbalsta organizācijas – krūts vēža pacienšu atbalsta biedrības „Vita”, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības „Dzīvības koks” un “Rozā vilciena” labdarības fonda, kas sniedz neatsveramu psiholoģisku un arī praktisku palīdzību gan vēža pacientiem, gan viņu tuviniekiem.

Paredzēta atraktīva iesildīšanās, ko vadīs kampaņas “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!” vēstnese Vija Tirzmale.

No plkst. 14 līdz 15.30 pasākuma oficiālo daļu vadīs kampaņas patronese Baiba Sipeniece, uzstāsies grupa “Elektrofolk”, dziedātājas Elza Rozentāle un Elizabete Zagorska, mākslinieks Andris Kivičs, kā arī mūziķe Guna Pūcīte.

No plkst. 13.00 līdz 15.30 norisināsies sportiskās aktivitātes sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju. Būs pieejami vairāki fizisko aktivitāšu punkti ar iespēju uzstādīt rekordu, piemēram, lēkšanā ar lecamauklu, vingrošanā ar riņķi, nūjošanā un citos jebkuram vecumam draudzīgos sporta veidos.

Darbosies arī pacientu organizāciju teltis, krūšu pašpārbaudes punkts, kurā speciālistu pavadībā būs iespēja iemācīties pareizi veikt krūšu pašpārbaudi, bet sievietēm no 50 līdz 69 gadu vecumam būs iespēja pārbaudīt krūtis mobilajā mamogrāfā. Tāpat varēs nosūtīt pastkarti sev svarīgai sievietei mobilajā pasta stacijā, kā arī paviesoties Happy bērnu stūrītī, kurā bērniem būs iespēja rotaļāties un vecākiem pārtīt mazuli tam piemērotos apstākļos.

Plkst. 15.30 dosimies gājienā „Ejam kopā, lai dzīvotu” (Brīvības piemineklis – “Arēna Rīga”), priecājoties un novērtējot ikvienas sievietes rūpes par krūšu veselību.

Krūšu veselības diena 28. maijā tiks atzīmēta jau sesto reizi. Visos pasākumos ieeja ir bez maksas. Lai piedalītos gājienā „Ejam kopā, lai dzīvotu”, aicinām ikvienu dalībnieku reģistrēties pie Brīvības pieminekļa esošajā teltī, kas ļaus piedalīties balvu izlozē basketbola spēles starplaikā.

Plašāka informācija par kampaņu „Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu” www.pārbaudikrutis.lv.