Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Zībarts: “Meklēsim iespējas pārsteigt pretinieces”

Mārtiņš Zībarts: “Meklēsim iespējas pārsteigt pretinieces”
Latvijas sieviešu valstsvienība: septītais Eiropas čempionāta finālturnīrs pēc kārtas.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīru sāks Prāgā, kur no 16. līdz 19.jūnijam D grupas turnīrā spēļu secībā sacentīsies ar Krievijas, Melnkalnes un Beļģijas komandām. Grupas turnīra uzvarētājas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvējas izspēlēs astotdaļfināla spēles ar C grupas (Francija Serbija Grieķija, Slovēnija) otro un trešo komandu.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts:

“No pirmajiem diviem groziem iekrita ne pašas stiprākās komandas, toties no ceturtā gan neveiksmīgākais variants.

Krievijas izlasi iepriekšējā čempionā uzvarējām, bet tagad būs darīšana ar citu komandu, jo nomainījies treneris un arī uzlabojusies attieksme pret izlasi no Krievijas Basketbola federācijas puses. Gan trenerus, gan spēlētājas labi pazīstu. Domāsim, kā varam viņas pārsteigt un izsist no ierastā spēles stila.

Melnkalnes izlasei ir ļoti labas individuāli meistarīgas spēlētājas garajā galā. Laba naturalizētā amerikāniete, meistarīgā Dubļeviča kura var spēlēt gan trešajā, gan ceturtajā pozīcijā un kvalifikācijas izšķirošajā spēlē ar Itālijas izlasi guva 29 punktus. Sīkāka informācija vēl jāievāc.

Beļģija, manuprāt, bija stiprākā komanda ceturtajā grozā, kur vēl bija Itālija, Ungārija un Slovēnija. Viņām ir divas ļoti meistarīgas centra spēlētājas Enna Voutersa un Emma Messermane, saspēles vadītājas kuras spēlē Eirolīgā un ļoti laba snaipere.

Gatavošanos plānojam sākt 8. maijā, būtu labi aizvadīt astoņas līdz desmit pārbaudes spēles gan izbraukumā, gan Rīgā. Tagad galvenais, lai spēlētājām būtu veiksmīgas sezonas klubos un ASV augstskolās, iztiekot bez savainojumiem. Īpaši mūsu centra spēlētājām, kurām, ņemot vērā pretinieču komplektāciju, jābūt gatavām īpašai slodzei. Ceru, ka finālturnīrā spēlēs visas basketbolistes, kuras iznesa lielāko slodzi kvalifikācijas turnīrā.”

A grupa (Hradeckrālova)B grupa (Hradeckrālova)C grupa (Prāga)D grupa (Prāga)
UngārijaBaltkrievijaSerbijaLatvija
UkrainaTurcijaSlovēnijaBeļģija
ČehijaSlovākijaFrancijaMelnkalne
SpānijaItālijaGrieķijaKrievija

 

Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīra grafiks:

1.posms (16.-19.jūnijs) – turnīri 4 grupās, uzvarētājas kvalificējas ceturtdaļfinālam;

2.posmā (20.jūnijs) – grupu otro un trešo vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus;

3.posmā (22.-25.jūnijs) – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles. 

Latvijas sieviešu valstsvienības statistika: Sieviešu izlase

Latvijas komanda Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs septīto reizi pēc kārtas. Līdz šim labākais rezultāts bijusi 4. vieta 2007. gadā. Vēl divas reizes spēlēts ceturtdaļfinālā.