Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Latvijas Basketbola savienība izvirza Jāni Kolu LOK prezidenta amatam

 Latvijas Basketbola savienības  valde formulējusi LBS pozīciju 21.septembrī paredzētajā Latvijas Olimpiskās komitejas Ģenerālajā Asamblejā, kurā tiks vēlēta LOK vadība. Prezidenta amatam izvirzīts Jānis Kols, ģenerālsekretāra amatam – Žoržs Tikmers. Darbam LOK izpildkomitejā tiks izvirzīts LBS prezidents Valdis Voins, ievēlēšanai par LOK individuālo biedru – Uļjana Semjonova un Andris Rāviņš. LOK Ģenerālajā Asamblejā LBS pārstāvēs Valdis Voins un Edgars Jaunups.

 

Basketbola savienības valde uzklausīja gan pašreizējā LOK prezidenta Aldona Vrubļevska, gan Latvijas Bobsleja federācijas valdes priekšsēdētāja Jāņa Kola skatījumu uz sporta dzīves problemātiku. Balsīm daloties, vairākums nolēma LOK prezidenta amatam izvirzīt Jāni Kolu.

LBS valde pozitīvi vērtē, ka LOK prezidenta vēlēšanās pēc ilga laika būs reāla konkurence un amata kandidātus jāizvirza vismaz septiņas dienas pirms Ģenerālās Asamblejas, nevis tieši sēžu zālē, kā noticis līdz šim.

Pēdējos gados Latvijas sporta dzīvē iekrājušās problēmas, kas prasa jaunas idejas un enerģisku rīcību. Atsaucoties laika prasībām, darba stilu ir mainījusi Basketbola savienība un tas pats jāizdara arī Latvijas Olimpiskās komitejai. Basketbola sabiedrība no LOK vadības cer sagaidīt:

skaidri formulētu un aktīvi paustu pozīciju būtiskajos jautājumos;

iepriekš izdiskutētus izsvērtus lēmumus, kā arī prasmi tos izskaidrot sabiedrībai;

spēju vienot sporta sabiedrību, nepieļaujot dažādu sporta veidu vai organizāciju pretnostatīšanu;

grozījumus LOK Statūtos, nodrošinot mūsdienīgu organizācijas darbu..

 

Latvijas Bobsleja federācijas pārstāvji nesen aktīvi kritizēja esošo ziedojumu sistēmu, kas bijusi labvēlīga atsevišķiem sporta veidiem, tai skaitā basketbolam. LBS apliecina, ka loģiskas un konsekventi  īstenotas kārtības ieviešana atbilst visas Latvijas sporta sabiedrības un tātad arī basketbola interesēm.

LBS valdes vairākums secināja, ka Jāņa Kola veiksmīgā pieredze uzņēmējdarbībā un vadot Latvijas Bobsleja federāciju, dod pamatu cerībām, ka viņa vadībā Latvijas Olimpiskā komiteja var mainīt darba stilu, sekmīgi risināt uzkrājušās problēmas un atjaunojot autoritāti sabiedrībā.  

  +1 [+] [-]

, 2012-09-14 17:06, pirms 12 gadiem
Būs OK

  +1 [+] [-]

, 2012-09-14 20:15, pirms 12 gadiem
Nu tas ir labi ,nu tas ir labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja