Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3: BK ViA uzvar un turpina cīņu finālā

Vilnis Bekmanis
Vilnis Bekmanis

LBL3: BK ViA uzvar un turpina cīņu finālā
BK ViA
Foto: Artūrs Kaurovs

Ceturtdien, 19.aprīlī Vidzemes Augstskolas (ViA) sportisti devās uz Bausku, lai tiktos ar vietējo, Kvēles komandu. Spraigas un agresīvas spēles rezultātā, ViA izcīnīja uzvaru, iegūstot pusfināla sērijā otro uzvaru un vietu finālā, spēles rezultāts, 71:65.
Uzvarētāju komandai rezultatīvākais bija Roberts Zeile ar 18 punktiem, Kvēles komandā ar savu sniegumu izcēlās Ralfs Vēveris ar 24 gūtiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Komandas spēli iesāka ar mazrezultatīvu basketbolu, spēles sākums labāk padevās ViA, tomēr ceturtdaļas beigās mājinieki atrada izdevības, lai gūtu punktus un strarpību samazinātu, rezultāts 12:10.

Arī otrajā ceturtdaļā rezultāts auga līdzīgi, valmieriešiem punktus krāja Zeile, Zēns un Jansons, ceturtdaļas otrajā pusē ViA atradās vadībā, tomēr Kramiņa un Vārnas rezultatīvie uzbrukumi rezultātu padarīja līdzīgāku, un Vēvera trīspunktu metiens pēdējām sekundēm ritot, izvirzīja mājiniekus vadībā, rezultāts 25:26.

Trešo ceturtdaļu pārliecinoši iesāka ViA, Kīna un Zeiles trīspunktu metieni ļāva komandai iekrāt astoņu punktu pārsvaru. Pēc mājinieku pieprasītā minūtes pārtraukuma starpība tiek samazināta līdz diviem punktiem un pārtraukumu pieprasīja ViA. Ar komandas kopīgajiem centieniem ViA noturēja pārsvaru līdz ceturtdaļas beigām, rezultāts 53:46.

Pēdējās desmit minūtes ViA turpināja audzēt pārsvaru, komandas spēlēja agresīvi, Vārna un Kliesmets spēli beidza ātrāk saņemot piecas piezīmes. Jansonam realizējot abus soda metienus, ViA +15, spēles galotnē punktus pārliecinoši guva mājinieki, tomēr spēles gaitu salauzt nespēja un ViA svinēja uzvaru ar rezultātu 71:65.

Vidzemes Augstskola – Kvēle 71:65

Vidzemes Augstskola:Zeile 18, Jansons 17+8ab, Amoliņš 13+8ab, Bergmanis 9+7ab, Zēns 9+6ab, Kīns 3, Kliesmets 2+8ab
Kvēle: Vēveris 24+8ab, Metnieks 14+13ab, Vārna 7+5ab, Kramiņš 7, Vilks 6, Kripševics 4+5ab, Puķe 2+4ab, Skrējāns 1

Informāciju sagatavoja:
BK Vidzemes augstskolas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Madara Ješkina
madara.jeskina@va.lv