Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3: Carnikava tomēr zaudē Cēsis/Dārznieks un cīnīsies par 3.vietu

 

Pirmdien Carnikavas pamatskolas sporta zālē norisinājās LBL 3.divīzijas pusfināla otrā spēle starp Carnikavas un Dārznieks/Cēsis komandām. Viesi uzvarēja ar 78:63, gūstot virsroku sērijā līdz divām uzvarām ar 2:0. Otrajā sērijā Iecavas Dartija - OC Limbaži komandas uzvarēja savā laukumā (75:73 un 66:74). Izšķirošā spēle trešdien notiks Iecavā.

 

Cēsinieki bija ieradušies spēcīgākajā sastāvā, taču mājiniekiem ierindā nebija Kaspars Lubāns, Toms Vandāns un Didzis Bergs, kas būtiski ietekmēja komandas sniegumu.

Spēle iesākās ar cēsinieku tālšāvēju kanonādi, kuras galvenais izpildītājs bija Rinalds Mihailovs. Rezultātā jau ceturtajā minūtē rezultāts sasniedza 17:0 viesu labā! Līdz ceturtdaļas beigām Carnikava tomēr stabilizēja spēli un atpūtā ejot jau nedaudz cerīgāk - 22:9 viesu labā.  Pirmajā ceturtdaļā carnikavieši pielaida pārāk brīvu viesu spēli un rezultāts ir likumsakarīgs - ar līderiem šādas vaļības atļauties nedrīkst!

Otrajā ceturtdaļā carnikavieši mēģināja iedzīt, taču presings šoreiz nestrādāja, jo cēsinieki bija ļoti aktīvi un ļoti taktiski pareizi strādāja pie rezultāta noturēšanas. Šī faktiski bija trīspunktu metienu sacensību diena, kurā pārāki bija cēsinieki, īpaši, Rinalds Mihailovs un Jānis Kliesmets. Carnikaviešiem labā formā bija Edgars Vecums, kurš iemeta septiņus trīspunktniekus un kopumā guva 30 punktus... Atkal spēle nevedās carnikavietim Kasparam Čaupalam, kurš škiet vēl īsti nav atguvies pēc slimības. 

Daudz centās padarīt Kristaps Briedis un Rolands Dovgjallo, taču šī īsti nebija viņu diena - kopumā "garajam galam" šoreiz tikai 4 precīzi trāpījumi no 17 no 2punktu zonas... Labi, ka Kristapam ar Rolandu soda metienu precizitāte bija ļoti laba, jo tad rezultāts varēja būt pavisam graujošs. Kopumā pret Briedi cēsinieki "uzrāvās" astoņas piezīmes. Jāsaka, ka ar punktu vākšanu vēl traģiskāk klājās cēsinieku milžiem... Toms Stālmans neiemeta nevienu no astoņiem divpunktniekiem un vispār neguva nevienu punktu un beigās pameta laukumu ar piecām piezīmēm!

Cēsiniekiem izdevās iegūt daudz atlēkušo bumbu pie carnikaviešu groza, kas lielā mērā iespaidoja spēles likteni. Te lielu lomu, īpaši uzbrukumā nospēlēja cēsinieku centrs Aivis Pīlābers. Puslaiks beidzās ar 23:40 cēsinieku labā.

Trešajā trešdaļā carnikavieši cenšas atspēlēties, taču tas neizdodas un sliktākais, ka šķiet dažiem spēlētājiem pazūd ticība, ka vēk kaut ko var mainīt, kaut arī jāspēlē vēl gana daudz un viesiem ir daudz piezīmju. Skatītājiem tas bija pamanāms, bet viņi tāpat turpināja vētraini atbalstīt savējos kaut mājinieki vienu brīdi zaudē pat ar divdesmit sešu punktu deficītu.

Trešā ceturtdaļa noslēdzas ar mīnus 19 carnikaviešiem.

Ceturtās trešaļas sākumā rezultāts atkal sasniedz mīnus 25 punktus, bet tad četras minūtes pirms beigām ar Edgara Vecuma un Kristapa Brieža precīziem metieniem mājinieki sadeldē rezultātu līdz 8 punktiem. Liekas kas atkal ir cerību stariņš, taču seko vairākas kļūdas pēc kārtas un cerības izplēn. Jāsaka, ka savu uznācienu šāda līmeņa spēlēs labi attaisnoja Ojārs Libsbergs, kurš negaidīti parādīja +/- labāko sniegumu komandā. Spēle beidzas ar 63:78 Cēsu kluba labā.

Tagad Carnikavas komandai būs cīņa par trešo vietu, kas protams, ir progress šajā sezonā, taču nedaudz jau smeldze ir, ka varēja veikties vairāk. 

Tagad carnikaviešiem jāsaņemas un nopietni jāgatavojas izšķirošajām sezonas spēlēm ar otra pusfināla zaudētāju, bet cēsiniekiem priekšā finālcīņas par čempiona titulu.