Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

Carnikavas komanda atkal paralizē visus ar viena punkta pārsvaru

Carnikavas komanda atkal paralizē visus ar viena punkta pārsvaru
Spēles plakāts

Carnikavas pamatskolas sporta zālē pirmdienas jau kļuvušas par pamatīgām basketbola izrāžu dienām, kur fatāli zaudējumi mijas ar nervus kutinošām uzvarām.

Šoreiz abām komandām - gan Ķeizarmežam, gan Carnikavai, ļoti svarīgi bija izcīnīt uzvaru, jo play-off gribās iekļūst abām.

Skatītāji, protams, gaidīja tikai mājinieku uzvaru, tie palikuši arvien prasīgāki.

Pirmā ceturtdaļa sākās ar mājinieku nelielu pārsvaru un abu komandu pietiekami rezultatīvu spēli. Ķeizarmeža spēlētāji meklēja iespējas mest trīspunktnieku un tas viņiem arī daļēji izdevās, bet Carnikavieši atbildības pārņemti centās tikt pie droša divpunktu metiena, tikai reizēm pamēģinot kādu trīspunktu metienu. Komandas spēlēja samērā brīvi un piezīmju nebija daudz. Ceturtdaļa noslēdzās ar līdzīgu rezultātu komandām savācot divdesmit punktu. Tad, kad Carnikavas komanda savāc divdesmit punktu pirmajā ceturtdaļā, skatītājs kļūst ļoti cerīgs, ka būs ne tikai jautri, bet arī būs uzvara.

Otrajā ceturtdaļā cīņa paliek agresīvāka. Ķeizarmeža spēlētāji krāj piezīmes un tuvojas kritiskajam piezīmju līmenim. Rezultativitāte komandām krītas, jo cīņa kļūst asāka un parādās kļūdas. Ķeizarmežam jūtami labāk krīt trīspunktnieki un visai precīzs ir Kārlis Muižnieks. Puslaikā ejot atkal rezultāts līdzīgs. Komandas ģērbtuvēs nedodas - gaisā jau jūtams, ka atkal būs nervoza spēles galotne. Manāms arī tas, ka treneriem sāp galva skatoties spēlētāju izpildījumu laukumā.

Trešajā ceturtdaļā spēle, ka jau bija gaidāms, kļūst daudz nervozāka. Carnikavas komanda uz brīdi nonāk zaudētāju lomā. Aizsardzībā reizēm totāls saspēles trūkums, ko veikli izmanto viesi. Ar visai nesaprotamiem, bet precīziem metieniem pa brīdim izceļas Kristaps Briedis. Jānis Pētersons tiek rūpīgi segts, tomēr arī krāj punktiņu pie punktiņa. Tā vien izskatās, ka Carnikavas komanda spēlē tā, ka katram tiek dota iespēja iziet laukumā un gūt kādu grozu. Carnikavieši atkal met garām sodus, bet līdzjutēji pamazām iemācījušies "nokliegt" arī viesu soda metienus. Carnikavai ļoti reti izdodas gūt atlecošās bumbas uzbrukumā, toties aizsardzībā iet krietni labāk. Skatītāju rindas nemanot palikušas vēl ciešākas, palīgā ieradušies hokejisti. Atpūtā ejot četru punktu pārsvars Carnikavai.

Ceturtā ceturdaļa - to var raksturot kā haosu laukumā un veiksmīgākās komandas meklējumu "krievu ruletes" stilā. Abu komandu treneri nemitīgi cenšas tikt galā ar spēlētāju emocijām un kļūdaino darbību laukumā. Pamazām retinās Ķeizarmeža rindas - ar piecām piezīmēm laukumu atstāj rezultatīvākais Ķeizarmeža spēlētājs Elvis Endzels un arī Antons Esterkins. Mājiniekiem uz piezīmju normas "olām" balansē Kristaps Briedis, tajā pašā laikā turpinādams gūt ļoti vērtīgus punktus. Spēle tik labi kā iepriekšējā mačā nesokas arī komandas kapteinim Ivaram Lubānam.

Divas minūtes līdz beigām rezultāts neizšķirts - 69:69 un pēkšņi tiesneši aptur spēli - nesaprotamu iemeslu dēļ pārstājis darboties tablo. Tiesneši pieņem ļoti prātīgu lēmumu - un turpina spēli izmantojot rokas hronometru ,cieši sadarbojoties ar galdiņa tiesnešiem.

Zālē troksnis - Ķeizarmežs met sodus un izvirzās vadībā, tad 29 sekundes pirms spēles beigām Carnikava atgūst bumbu un spēlē līdz drošam metienam, redzams, ka komanda ekstrēmos brīžos spēj savākties un spēlēt komandas spēli. Komandām piezīmju norma, tās neriskē izdarīt pārkāpumu, kas faktiski var būt liktenīgs. Astoņas sekundes līdz beigām Carnikavai izdodas iemest drošu divpunktnieku un izvirzīties vadībā ar viena punkta pārsvaru. Treneris Vents Kārkliņs iztukšo visu minūtes pārtraukumu groziņu. Viesi, dzirdot tiesnešu galdiņa sekunžu atskaiti līdz spēles beigām, cenšas izspēlēt līdz brīvam metienam, taču tas nav iespējams, jo skatītāju vētraini atbalstīti Carnikavieši sedz tik cieši, ka padodas tikai pagalam neprecīzs trīspunktu metiena mēģinājums.

Carnikavas līdzjutēji gavilē. Treneris Arnis Krištopāns dodas mājās noguris kā pēc Carnikavas "Piejūras tautas riteņbrauciena vai slēpojuma", bet skatītāji priecāties par kārtējo veiksmīgo uzvaru. Komandas sponsoram Romualdam Dovgjallo atkal smaids ūsās, gatavs palīdzēt kā vienmēr, bet šķiet, ka būs jāmeklē kas stiprinošāks pārnākot mājā.

Pēcspēles metienu konkursā - zāle pilna ar dalībniekiem un viņu precizitāte ir krietni cēlusies. Mazo puišu grupā soda metienos līdz trim iemestiem uzvarēja Raivo Ričiks, taču arī pārējiem bija vismaz divi iemesti metieni. Rīta treniņi, redzams, dod augļus.

Nākamā spēle ar turnīra līderi - Dārtiju 20. februārī.

Informāciju sagatavoja:
Roberts Raimo
Carnikavas sports