Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

Amatieru Basketbola līga: Centrs domā, ka ir stiprāks par Austrumiem

Amatieru Basketbola līgā beigušies pamatturnīri, 14.februārī startēs izslēgšanas turnīrs, kurā astoņas labākās komandas cīnīsies par ABL čempionu titulu. Centra grupas komandu treneru kopējais viedoklis: galvenie favorīti meklējami Centra četriniekā!

 Sezonas starpfinišā Basket.lv aptaujāja komandu pārstāvjus, uzdodot trīs vienādus jautājumus:

1.Labākais un sliktākais, kas šosezon noticis ABL?

2. Kāds ir spēku samērs starp ABL un citu amatieru līgu komandām? Vai būtu lietderīgi sakārtot sacensību sistēmu tā, lai komandas sacenstos zem viena jumta?

3.Kuras komandas ir ABL izslēgšanas turnīra favorītes?

Jānis Rimbenieks, BK VEF(1.vieta Centra grupā)

1. Patīk turnīra organizācija. Viss notiek raiti, laikus – nekādu problēmu. Sportiskā līmeņa ziņā ABL ir apmēram desmit spēkos līdzīgu komandu, ar nobriedušiem vīriem sastāvā, kuras varētu pietiekami labi pacīnīties arī ar LBL 2.divīzijas vienībām. Vismaz tām, kurās spēlē lielākoties jaunieši.

2. Daudzi spēlētāji paralēli cīnās vairākās komandās – piemēram, ABL un Dubultamatieru vai Studentu līgā. Arī tur līmenis ir cienījams. Nav šaubu, ka LBS jāvada visa basketbola dzīve Latvijā. Kā to panākt? Jāsēžas pie galda un jāatrod kopsaucēji – tā, lai visiem būtu labāk, nevis sliktāk.

3. Izslēgšanas spēļu rezultātus prognozēt ir ļoti grūti. Esam finišējuši pirmie Centrā, taču tas mūs nepadara par neapstrīdamiem favorītiem. Noskaņojums gan ir nopietns ­– par brīvu pretiniekiem neatdosim ne punktu.

Voldemārs Pārums, BK Dartija (2.vieta Centra grupā)

1. Pozitīvi, ka piecas komandas mūsu zonā un piecas Austrumos bija spēkos līdzīgas. Spēles bija spraigas, lielākajā daļā rezultāta starpība bija līdz 10 punktiem. Kad sākām skatīties, ar kuriem pretiniekiem būtu labāk uzspēlēt izslēgšanas mačos, sapratām, ka rēķināt nav nozīmes – visi ir stipri. Manuprāt, jebkura komanda no ABL pirmā desmitnieka LBL2 būtu vismaz tabulas vidū.

2. Zinu, ka, piemēram, Dubultamatieru līgā ir vairākas spēcīgas komandas un apvienoties vienā turnīrā – tas būtu pavisam labi. Taču viegli tas nebūs, jo dubultamatieros spēlē lielākoties rīdzinieki, kuri negrib braukāt apkārt pa visu Latviju.

3. Par favorītēm varu nosaukt BK VEF un Limbažus, taču šīs komandas nav galvastiesu pārākas pār citām. Mēs paši pērn sākām no sestās pozīcijas, bet beigās izcīnījām trešo vietu. 

Aivars Vīnbergs, Kursa/MRU (3.vieta Centra grupā)

1.Labi, ka tāds turnīrs notiek. Mazliet žēl, ka tik agri beidzas – it kā jau varētu spēlēt līdz aprīļa vidum. Taču – un te varbūt sākšu runāt pats sev pretī – lielākajai daļai ABL spēlētāju ir dažādi apgrūtinājumi un nevaram koncentrēties tikai basketbolam. No tāda viedokļa varbūt pat ir labi, ka spēļu nav par daudz. Divējādi jāskatās arī uz mūsu līmeni. No vienas puses, vīriem meistarība un pieredze ir, spēks un ātrums nav zudis, tāpēc, lai piedot LBL2 pastarīši, bet daudzas ABL komandas par viņiem ir labākas. No otras puses, gribēšana spēlēt augstākā līgā būtu, taču varēšanas – finansiālās – tomēr pietrūkst.

2.Dubultamatieru līgai īsti nebiju sekojis, tāpēc mani pamatīgi izbrīnīja gan komandu lielais skaits, gan augstais organizatoriskais līmenis. Cik zinu, arī finansiāli tas nav lēts prieks, bet visi spēlē, cīnās. Domāju, ka tas ir Rīgas pasākums, bet izrādās, ka iesaistījušies pat ventspilnieki... Spēku samēru gan grūti novērtēt, kamēr neesam tikušies laukumā. Visu cieņu Jansonu ģimenei, kas to izveidojuši un diez vai būtu pareizi to jaukt ārā. Taču no sportiskā viedokļa visu Latvijas amatieru čempiona titulam tomēr būtu lielāks svars, nekā atsevišķas līgas uzvarētāju lauriem. Ir par ko padomāt.

3.Nezinu kāpēc, bet man radās iespaids, ka Centra zonas komandas ir mazliet stiprākas par austrumniecēm. Tas nenozīmē, ka kāda no mums noteikti uzvarēs, taču, ja spēlētu vienā katlā, iespējams, play-off astoņniekā formula būtu 5+3. Taču to, vai man ir taisnība, redzēsim tikai noslēguma tabulā.

Jānis Laksa, Saulkrasti (4.vieta Centra grupā)

1.Interesanta turnīra formula, vismaz mūsu grupā bija intriga līdz pēdējai spēlei – tiksim play-off vai nē. Mazliet nepatīk nosaukums, jo amatieris ir ikviens, kurš sēž tribīnēs, bet mēs tomēr cenšamies trenēties un spēlēt nopietni. Lepnāk skanētu, piemēram, LBL3.

2.Ļoti svarīgs ir finansiālais faktors. Mēs uz spēlēm braucam par savu naudu un, ja būs jāceļo tālu, vēlme spēlēt ātri var pāriet. Taču sezonas beigās play-off noskaidrot pašus labākos – kāpēc ne?  Jāsēžas pie galda un jāspriež, kā to visu salikt loģiski kopā.

3.Man trūkst informācijas par Austrumu komandām. VEF un Dartija ir spēcīgas, bet, ja ir pilns sastāvs un vēl mazliet paveicas – jebkurš var uzvarēt jebkuru.

Juris Gludītis, RTU/Mārupe/Kasjauns.lv (5.vieta Centra grupā)

1.Kā treneris komandai, kura palikusi pirmā aiz izslēgšanas turnīra sliekšņa, protams, teikšu, ka spēļu bija par maz. Vasarā divus mēnešus gatavojāmies, sezonā trenējāmies trīsreiz nedēļā, bet grupā bijām piecas līdzvērtīgas komandas un vienai nācās palikt piektajai. Gadījās traumas un slimošanas, bet 12 spēļu distancē atgūt neko nevar. Saprotu, ka viss notiek adekvāti ieguldījumiem, bet tik un tā – spēļu pietrūkst. Savulaik bija vēl Latvijas kausa izcīņa, kur pasildīt sirdi un izmēģināt roku arī pret stiprajiem.

2.Mēs labprāt uzspēlētu ar Dubultamatieru līgas labākajām komandām, bet vai viņi grib spēlēt ar mums – tas ir liels jautājums.  Pats esmu tur spēlējis un zinu, ka vīriem tomēr ir mazliet cita motivācija. Uz veco ogļu rēķina līmenis vēl ir pietiekami augsts, lai vienā spēlē sagādātu visādus brīnumus, bet ilgākam laikam gan azarta nepietiks. Zinu, ka Rīgā vien vēl ir vairāki turnīri, kas darbojas paši par sevi, negribot ne ar vienu saistīties. Tādi laiki – katrs meklē, kā izdevīgāk. Bet viss pasākums tomēr būtu jāpadara interesantāks.

3.Manuprāt, VEF uzvarēs, jo komanda šogad ir ļoti laba, ātra. Austrumu zonas vienības gan neesmu redzējis, bet, spriežot pēc vārdiem, nekas monstrīgs pretī nenāks. Iespējams, līdz finālam tiks vēl kāda Centra komanda.

Zintis Alksnis, Bauskas Kvēle (6.vieta Centra grupā)

1.Patika, ka nebija tālo braucienu, nepatika mūsu rezultāti. Tiesa, jāatzīst, ka mūsu neveiksmes bija objektīvas. Vairāki pieredzējušie spēlētāji strādā ārzemēs, bet jauniem vēl nav gatavi. Nekas, nākamgad būs labāk.

2.Katrai komandai ir savi mērķi un motivācija. Sportiski, protams, būtu interesanti samēroties spēkiem, bet, ja skaitām naudu, tagadējā sistēma ir racionālāka.

3.Spriežot pēc sastāviem, uzvarētāji nāks no Austrumu zonas. Piemēram, Cēsu komanda LBL nespēlē, tātad visi resursi koncentrēti ABL.

Matīss Vārna, Rīga/Pārdaugava (7.vieta Centra grupā)

1.Manuprāt, turnīrs zaudējis savu pievilcību. Ar saviem jauniešiem pērn spēlēju Mārupes līgā, tur pasākumam bija labāka aura, visapkārt bija jūtama lielāka ieinteresētība. Tagad satikās divas komandas, nospēlēja, bet neradās sajūta, ka piedalāmies lielā turnīrā. Protams, tā bija arī klubu atbildība, taču kaut kā nesanāca... Turklāt spēļu par maz, bet otrajā posmā braukt uz Jēkabpili, Madonu un Alūksni mums būtu  ļoti neizdevīgi, tāpēc atteicāmies.

2.Labākās ABL komandas varētu veiksmīgi spēlēt LBL2, labākas Dubultamatieru līgas vienības būtu konkurētspējīgas ABL. Vienu lielu turnīru izveidot diezin vai ir iespējams, drīzāk notiek pretējais process. Piemēram, ABL bijušās Rietumu zonas komandas atdalījās un šosezon spēlē savā starpā. Arī citos reģionos var rīkoties līdzīgi. Cita lieta, ka reizi sezonā dažādu līgu labākās komandas varētu sabraukt kopā un noskaidrot, kura tad ir pati labākā. Tas būtu interesanti visiem.

3.Galvenie favorīti – VEF, kas veiksmīgi pastiprinājās ar vairākiem studentiem.

 

Nākamreiz - Austrumu grupas komandu treneru viedokļi. 

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-02-10 13:08, pirms 13 gadiem
Nedomāju ka DAL gribētu palīst apakšā zem kāda cita spārna, Līga ir ļoti labi funkcionejusi vairakus gadus un ir notikusi laba selekcija gadu laika un augstākajās ligās tomer ir specigakas komandas un ja runājam par Elites DAL līgu, tad tur jau paris komandām līmenis ir tiešām okey un daudz zināmi uzvardi, katrā komandā ir gandriz vai pa paris LBL bijušajiem večiem, U18/20 kadindati un speletaji utt. Tadi kas talak neiet uz pro, bet grib normali uzspelēt. DAL no ABL varētu parņemt to ka raksta tehsnisko protakolu, tas pietrukst.

Bet kopumā neredzeju jegu kaut ko apvienot, varbut varetu but atsevišķs turnirs kur speletu abu ligu specigākās komandas.

Kaut gan ja paskatas kaimiņu valstis, tad tur ir N līgas sākot uz leju no pirmās līgas. Piemēram Šlesers aizbrauca spēlēt uz Itālijas 6 līgu. Mums 6 līga varētu būt teiksim DAL 3 līga... ja visas pakartotu vienas zem otras un butu vienadi noteikumi kā tikt uz priekšu, tad tiem kas gribētu būtu vismaz kaut kadi varianti kaut kur izisties un motivācija kapāties...

     [+] [-]

, 2011-02-10 14:09, pirms 13 gadiem
Kāda apvienošana??? DAL lieliski funkcionē pati par sevi, šai līgai nav finansiālo problēmu, atšķirībā no LBS organizētajiem turnīriem...
LBS varētu organizēt Latvijas kausu, kurš itkā jau ir plānā, tad arī varētu izspēlēties amatieri, profi, dubultamatieri un visi citi spēlētgribošie, lai noskaidrotu, ko kurš var.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-11 10:34, pirms 13 gadiem
Dartija FTW!!!
Nezinu, kas tur ko baigi apvienoties, futbolā arī ir amatieriem dažādi turnīri un nevar tā pateikt, kurš tad ir galvenais.

     [+] [-]

, 2011-02-11 18:53, pirms 13 gadiem
juris gludits...kas tas???paliek 5 vietaa un saka ka no austrumiem nekas monstriigs nevar nakt...ha ha ha
lieliiba naudu nemaksaa...vispirms jasak noverteet pretinieki un tad varbuut kadreiz izdosies tikt araa no gruupas...