Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3 čempioni Vidzemes Augstskola: mūsu paraugs ir LU un Turība

LBL3 čempioni Vidzemes Augstskola:  mūsu paraugs ir LU un Turība
Vidzemes Augstskolas spēlējošais treneris Roberts Zeile.
Foto: bkvia.lv

 LBL 3.divīzijas finālsērijas liktenis izšķīrās pēdējās trešās spēles pagarinājumā, kurā pamatturnīra otrās vietas ieguvēji Vidzemes Augstskolas basketbolisti ar  93:85 pārspēja pamatturnīra uzvarētājus Iecavas Dartiju. „Laba aizsardzība, veiksme un mūsu pieredzējušāko spēlētāju Sanda Amoliņa un Andreja Jansona meistarība,” ViA komandas spēlējošais treneris Roberts Zeile uzskaitīja faktorus, kas palīdzēja izraut uzvaru  no LBL3 pamatturnīra uzvarētāju rokām.

 

Vai  uzvara LBL3 bija komandas mērķis jau sezonas sākumā?

Nodomi bija godkārīgi, bet mērķus precizēt traucēja neskaidrības par sastāvu. Paralēli spēlējām arī Studentu līgā, kur cerējām iekļūt labāko četriniekā. Taču praksē izrādījās, ka SBL mums nav variantu. No pagājušā gada saņemtais mantojums nebija necik stiprs. Dažs labs spēlētājs bija beidzis augstskolu, īpaša talantu atlase nebija veikta. LBL3, protams, gribējām izcīnīt pirmo vietu, jo iepriekš ar Beverīnu jau bijām tuvu šādam panākumam. Toreiz kaut kas pietrūka, tagad – izdevās.

Konkurence bija asa?

Ļoti, turklāt LBL3 sportiskais līmenis ir gana augsts. Zinātāji runāja, ka te spēlēt ir pat grūtāk, nekā LBL2, jo otrajā divīzijā ir daudz tīru jauniešu komandu, bet pie mums spēlē arī pieredzējuši vilki. Varbūt viņi vairs netrenējas tik daudz, kā profesionāļi, taču rūdījums un meistarība nekur nav palikuši.

Bijāt īsta amatieru komanda?

Jā, bet ieturējām labu darba režīmu – nedēļā bija četri vai pieci treniņi, bieži pat divas spēles. Lielākā daļa spēlētāju bija studenti. Jānis Kliesmets gatavojas nākamgad turpināt studijas maģistrantūrā nemācās tikai četri – Sandis Amoliņš, Andrejs Jansons, Edgars Bergmanis un es pats.

Pieredzējušo līderu lielais ieguldījums šaubas nerada. Kurš no spēlētājiem vēl paslavējams?

Sandis Bukšs praksē bija ideāls, ka var veiksmīgi savienot spēlēšanu un ļoti labas sekmes mācībās. Ļoti talantīgs ārējās līnijas spēlētājs ir divmetrinieks Rūdolfs Zēns. Ja pats gribētu, varētu kļūt par lielisku basketbolistu.

Kas izšķīra finālsērijas likteni?

Uzvaru izrāvām tikai trešās spēles pagarinājumā, tātad spēki bija ļoti līdzīgi un vienu argumentu nosaukt nevarēšu. Bijām ļoti labi koncentrējušies aizsardzībai, labi tikām galā ar pretinieku ārējo līniju. Jā, nespējām apturēt Ivaru Zemīti, bet labāk lai viens met pāri par 20 punktiem, nekā trīs ap 20. Pagarinājumā abām komandām negāja cauri neviena kombinācija, bijām viens otru jau atšifrējuši. Tad iniciatīvu labi uzņēmās pieredzējušākie – Amoliņš un Jansons.

Uzvaras prieks liels?

Milzīgs – tādas emocijas tik ātri neaizmirstas.

Kāds skats komandas rītdienā?

Nākamgad noteikti gribam spēlēt LBL2 – ceru, ka mums dos tādu iespēju. Sastāvā centīsimies iesaistīt studentus ar labām basketbola priekšzināšanām. Jau apzinām talantīgus puišus no tuvākās apkārtnes, kuri gatavojas beigt skolu un domā turpināt mācības. Komandas attīstības modelis ir skaidrs – gribam iet to pašu ceļu, ko jau iet Latvijas Universitāte un BA Turība. Jauniem cilvēkiem nodrošināsim iespējas gan spēlēt, gan mācīties. Esam panākuši, ka basketbolistu rīcībā būs divas studiju vietas budžeta programmās, taču centīsimies arī vairāk trenēties. Vispār sezonas laikā basketbola tēls mūsu augstskolā mainījies uz labo pusi. Pirms gada šis novirziens bija uz slēgšanas robežas, tagad par to neviens vairs nerunā. Uz spēlēm nāk gan studenti, gan citi interesenti, 5.vidusskolas zālē tribīnes bija pilnas. Patriotisma stīga ir ļoti svarīga – gribam, lai mūsu komandā būtu pēc iespējas vairāk valmieriešu.

Kādas ir Vidzemes Augstskolas attiecības ar BK Valmiera?

Katram klubam ir savs attīstības ceļš.

Guntis Keisels

  +3 [+] [-]

, 2012-05-09 19:55, pirms 12 gadiem
Kādas atiecības VIA ar Valmierau ahahah, Atiecības būs tadas ka Valmiera driz amatieru līgā spēlēs