Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3: par amatieru titulu cīnās 16 komandas

Piektdien, 7.oktobrī, sākās Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionāts, kurā šosezon piedalās 16  komandas. Piecas spēles notikušas nedēļas nogalē, pārējās komandas iesaistīsies nākamnedēļ. LBL3 čempionāta uzvarētāji noskaidrosies izslēgšanas turnīrā aprīlī.

Pirmajā posmā 16 komandas, ņemot vērā pērnā čempionāta rezultātus un ģeogrāfisko principu, sadalītas divās apakšgrupās un izspēlēs divus apļus (katrai pa 14 spēlēm).

Otrajā posmā pa četrām labākajām komandām no katras apakšgrupas otrajā posmā cīnīsies par 1.-8.vietu, pa divām reizēm spēlējot ar otrās grupas komandām (vēl pa 8 spēlēm). Sešas labākās iegūs tiesības piedalīties izslēgšanas turnīrā, 7. un 8.vietas ieguvējas aizvadīs pārspēles ar otrās finālgrupas labākajām komandām.

Pārspēlēs, kā arī ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā, finālsērijās par 1. un 3.vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām.