Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3 Decembra spēlētājs: jaunpilnieks Arnis Jēkabsons

LBL3 Decembra spēlētājs: jaunpilnieks Arnis Jēkabsons
Arnis Jēkabsons (SK "Jaunpils").
Foto: SK "Jaunpils"

Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas debitanti SK “Jaunpils” decembrī uzvarēja visās piecās spēlēs. 24 gadus vecais uzbrucējs Arnis Jēkabsons ir komandas rezultatīvākais spēlētājs (vidēji spēlē 16,1 punkts) un labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām (6,7). Iepriekš par LBL3 Oktobra spēlētāju atzīts rēzeknietis Renārs Bulduris, par Novembra spēlētāju – cēsnieks Jānis Kliesmets.

Jaunpilī dzimušais un augušais Arnis Jēkabsons kopš pirmās klases trenējies basketbolā pie trenera Artūra Zarembas. Jaunatnes līgā ar lieliem panākumiem lepoties nav varējis (“Jaunpils ir pārāk maza, lai izveidotu spēcīgas komandas no viena gadugājuma basketbolistiem”), bet basketbols patika un patīk. Spēlējis gan vidusskolas, gan studiju gados un turpina to darīt arī tagad, strādājot transporta uzņēmumā Rīgā un mācoties Latvijas Lauksaimniecības universitātes maģistrantūras otrajā kursā. “Vakarā labāk aizeju uz basketbola zāli, nekā nokvernu pie televizora vai datora, ar ko pietiekami iznāk noņemties darba dienas laikā.”

Jaunpils komanda – LBL3 debitante – 16 spēlēs jau izcīnījusi 13 uzvaras. Pārsteigums vai likumsakarība?

Pirms sezonas nedomājām, ka LBL3 konkurencē būsim pastarīši, bet arī neplānojām izcīnīt konkrētu uzvaru skaitu. Mūsu komandas kodolam jau ir Saldus čempionāta rūdījums, daļa kopā spēlējusi Vasaras līgā Kandavā vai Jelgavas čempionātā. Gatavojoties sezonai, augustā nopietni pastrādājām fiziskās sagatavotības treniņos. Darbs nav palicis bez rezultāta.

Kā veidojusies jūsu komanda?

Lielākā daļa spēlētāju dzimuši un auguši Jaunpilī. Treneris Artūrs Zaremba pats nāk no Dobeles puses un iesaistījis savus novadniekus. Ir arī daži jelgavnieki.

Kāds ir komandas treniņu grafiks?

Amatieru režīms. Trenējamies trīsreiz nedēļā. Pirmdienās un piektdienās tiekamies Jaunpilī, trešdienās – Jelgavā, kurp vieglāk nokļūt Rīgā strādājošajiem vai studējošajiem. Ja pirmdienā paredzēta spēle, trenējamies arī svētdienā.

Vai pēc veiksmīgā sezonas sākuma esat konkretizējuši mērķus LBL3 čempionātā?

Nedomāju, ka būtu pareizi ieciklēties uz konkrētu uzvaru skaitu vai kādas vietas sasniegšanu. Kapājamies katrā spēlē. Vēl jau ir daudz kļūdu, tātad arī iespēju uzlabot sniegumu, tās novēršot. Turnīrs ļoti interesants, lielu daļu uzvaru esam izcīnījuši ar mazāk nekā 10 punktu starpību. Tuvākais uzdevums – labi nospēlēt ar “Carnikavu”, jo rezultāts nāks līdzi uz otro posmu, kad spēlēsim pirmajā desmitniekā. Visinteresantākās spēles vēl priekšā.