Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3: basketbola svētki Salacgrīvā

LBL3: basketbola svētki Salacgrīvā
BK "Salacgrīva": Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempioni.
Foto: Kārlis Miksons

24 uzvaras un tikai divi zaudējumi pamatturnīrā, piecas uzvaras un divas neveiksmes izslēgšanas spēlēs – BK „Salacgrīva” visā sezonas garumā ieņēma flagmaņa vietu Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijā un pirmo reizi komandas vēsturē izcīnīja LBL3 čempionu titulu. „Sagādājām pilsētai svētkus, kādu basketbolā līdz šim nav bijis,” komandas direktors Inārs Veide ir ļoti apmierināts ar aizvadīto sezonu. "Kā būs nākotnē – skatīsimies..."

Par komandu.Latvijas mēroga sacensībās Salacgrīva pārstāvēta jau mazliet vairāk kā desmit gadus. Sākām ar amatieru otro līgu, pēdējos gadus cīnāmies LBL3.

Par spēlētājiem.Visus šos gadus komandā ir centrs Mārcis Kalniņš. Citi pievienojušies laika gaitā. Lielākā daļa ir mūsējie – salacgrīvieši. Talantīgi puikas. Piemēram, saspēles vadītājs Edgars Šilbergs, uzbrucējs Kristaps Kalniņš. Pirms sezonas palīgos paņēmām Aigaru Indrikovu un Kasparu Rubeni, uz izslēgšanas spēlēm – Kristapu Šteinbergu.

Par darba režīmu. Esam īsta amatieru komanda. Bez LBL3 daļa puišu spēlē arī Alternatīvajā līgā un Studentu līgā. Nedēļas laikā iznāk trīs spēles – pietiekami daudz, lai uzturētu sportisko formu. Jaunie salacgrīvieši vēl papildus trenējas sporta skolā. Piedalāmies dažādos turnīros, tai skaitā arī Igaunijā.

Par sezonu. Jau pirms sezonas zinājām, ka mums ir spēcīga komanda ar labiem spēlētājiem visās pozīcijās. Tāpēc tēmējām uz augstu vietu un pastiprinājām sastāvu. Prieks, ka viss izdevās. Pirmajā un otrajā aplī piedzīvojām tikai pa vienam zaudējumam, arī izslēgšanas turnīru aizvadījām ļoti veiksmīgi.

Par turnīru. Konkurence bija pietiekami nopietni. Labas komandas ir Carnikavā, Siguldā, Cēsīs, Saulkrastos. Protams, arī RTU, ar ko cīnījāmies finālsērijā.

Par nākotni. Jāskatās uz augšu un to arī darām, bet paši saprotam, ka mūsu mājīgā zāle neatbilst LBL2 prasībām. Savukārt spēlēt citur nebūtu interesanti. Salacgrīvieši mūs atbalsta un prieks, ka sagādājām līdzjutējiem iepriekš nebijušus basketbola svētkus. Redzēs, kā būs. Sportiskā ziņā nekādu baiļu nav. Esmu pārliecināts, ka ar šāssezonas sastāvu mēs varētu cīnīties par medaļām arī LBL2.