Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3: BK "Vidzemes augstskola" izcīna uzvaru pār Carnikavu

Vilnis Bekmanis
Vilnis Bekmanis

LBL3: BK "Vidzemes augstskola" izcīna uzvaru pār Carnikavu
Roberts Zeile (BK "ViA")
Foto: Artūrs Kaurovs

Pirmdien, 5.martā Vidzemes augstskolas (ViA) komanda devās izbraukuma spēlē, lai tiktos ar Carnikavas basketbolistiem. Valmierieši izrādījās spēcīgāki un ar rezultātu 80:70 mājiniekus pieveica. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Roberts Zeile ar 25 punktiem, pretiniekiem Kristaps Briedis, 17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki, Pētersona uzbrukums atklāja spēles rezultātu, tam sekoja Vecuma divpunktu metiens un Dovgjallo starpību palielināja ar precīzu trīspunktu metienu. ViA pēc Jansona, Zeiles un Amoliņa gūtajiem punktiem starpību mēģināja samazināt, tomēr Carnikavas komanda neapstājās un turpināja gūt punktus saglabājot līdera pozīcijas, tuvojoties ceturtdaļas beigām, pēdējie punkti valmieriešu kontā un Millers ar savu precīzo sniegumu zem groza izvelk ViA vadībā, 19:17.

Otrā ceturtdaļa iesākās ar Rozīša gūtajiem punktiem, ViA turpināja veiksmīgi spēlēt Ābols un Lubāns centās starpību samazināt un pēc Lubāna precīzajiem soda metieniem tas izdevās, taču Jansons, Kliesmets un Zēns atrada izdevības, lai noturētu pārsvaru. Ceturtdaļu noslēdza Brieža precīzie soda metienu, starpību samazinot līdz 3 punktiem, rezultāts noslēdzot pirmo puslaiku, 40:37.

Trešajā ceturtdaļā ViA sāka audzēt pārsvaru, Zeile veiksmīgi nospēlēja šo ceturtdaļu gūstot punktus zem groza un no tālās distances, pēc Kliesmeta trīspunktu metiena ViA +10, mājinieki ik pa laikam starpību samazina, tomēr ViA noturēja pozīciju un pēc Zeiles veiksmīgā uzbrukuma ceturtdaļu noslēdza ar rezultātu 61:53.

Pēdējās desmit minūtes iesāka Carnikavas komanda, Čaupala uzbrukums un Lubāna trīspunktu metiens starpību samazināja līdz 3 punktiem. ViA atspēlējās ar Jansona, Zeiles un Zēna gūtajiem punktiem, Ābols un Briedis epizodiski guva punktus, taču pēc Zēna precīzajiem soda metieniem ViA +15. Ceturtdaļas beigās mājiniekiem izdevās gūt vēl dažus punktus, tomēr ViA izrādījās spēcīgāki un svinēja uzvaru ar rezultātu 80:70.

Vidzemes augstskola – Carnikava 80:70 (19:17, 21:20, 21:16, 19:17)
Vidzemes Augstskola:
Zeile 25, Jansons16+7ab, Amoliņš 11+11ab, Kliesmets 10+6ab, Zēns 9+5ab, Rozītis 6+6ab, Millers 2, Bukšs 1.
Carnikava: Briedis 17+7ab, Lubāns 14, Ābols 12+6ab, Vecums 8, Dovgjallo 8, Odziņš 5, Čaupals 4+6ab, Pētersons 2.

Informāciju sagatavoja:
BK Vidzemes augstskolas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Madara Ješkina
madara.jeskina@va.lv