Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3 Oktobra spēlētājs – Rolands Eglītis ("Valmiera Glass VIA")

LBL3 Oktobra spēlētājs – Rolands Eglītis ("Valmiera Glass VIA")
Rolands Eglītis un "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskola-2: uzvaru sērija sezonas sākumā
Foto: ViA.lv

Par Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionāta Oktobra spēlētāju atzīts komandas “Valmiera Glass”/Vidzemes Augstskola-2 pārstāvis Rolands Eglītis. 21 gadu vecais saspēles vadītājs komandai palīdzēja komandai uzvarēt visās piecās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 27 minūtes 26 sekundes, gūstot 18,6 punktus, izcīnot 7,1 atlēkušo bumbu, izdarot 4 rezultatīvas piespēles un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 22,8.

“Pirmā individuālā balva 16 gados,” Rolands iezīmē savu stāžu basketbolā, kas aizsākās Cēsu sporta skolā pie trenera Viktora Brizgalova (“Viņš iemācīja visu, ko protu...”), un turpinās Vidzemes Augstskolas sistēmā.

Tava māsa Zane ilgus gadus spēlējusi valstsvienībā. Vai arī pašam bijuši tik augsti mērķi basketbolā?

Katrs puika bērnībā grib spēlēt augstākajā  līmenī, bet nebija tā, ka būtu nospraudis konkrētu mērķi, un mērķtiecīgi meklējis iespējas to sasniegt. Uz Eiropas jaunatnes līgas posmiem palīgos mani aicināja gan DSN, gan Valmieras komandas.  Kad Cēsu sporta skola izkrita no Jaunatnes līgas pirmās divīzijas, vienu gadu pārstāvēju Valmieru. Bija centība, bija motivācija visu, ko daru, izdarīt pēc iespējas labāk. Bet dzīvē izveidojās citas prioritātes. Patlaban esmu Vidzemes Augstskolas 4.kursa students biznesa vadības programmā, un basketbols ir tikai vaļasprieks. Man patīk spēlēt – neatkarīgi no tā, vai tas ir LBL2, LBL3 vai rajona čempionāts. Gribas izbaudīt basketbolu un pašreizējā komandā tas notiek. Ar smaidu eju uz katru treniņu un spēli.

Esi pieteikts ne tikai kā spēlētājs, bet arī treneris...

Visu mūžu laukumā esmu bijis saspēles vadītājs, arī daudz mācījies no māsas un brāļa, un tas palīdz redzēt visu laukumu. Trenera pozīcija dod iespēju uz notiekošo paskatīties vēl no cita redzes leņķa. Pirms diviem gadiem biju spiests sezonu izlaist un sāku palīdzēt treneriem. Šovasar mūsu galvenais treneris Roberts Zeile kādu laiku bija aizņemts U16 izlasē, un viņa prombūtnes laikā sagatavošanās posmā vadīju treniņus. Arī tagad labprāt līdzdarbojos procesā, asistējot Robertam LBL2 komandā vai, nepieciešamības gadījumā, aizstājot mūsu treneri Alvilu Kaufmani.

Trenera darbs nav gluži biznesa vadība. Varbūt dzīves prioritātes vēlreiz pamainīsies?

Varbūt, dzīve rādīs.

Esat vienīgā komanda LBL 3.divīzijā, kas vēl nav piedzīvojusi zaudējumu.

Jā, bet katra uzvara, neatkarīgi no beigu rezultāta, nākusi smagā cīņā. Jūtams, ka kopējais līmenis aug. Ir daudz spēkos līdzvērtīgas komandas, un sezonas turpinājums būs ļoti interesants.  

Pērn LBL3 bijāt trešie. Kāds mērķis šogad?

Vispirms jāiekļūst izslēgšanas turnīrā un tad, protams, tēmēsim pēc iespējas augstāk. Mūsu komandā ir daudz jauno puišu. Uzkrājot pieredzi, sezonas beigās viņi jau būs nopietni palīgi, tātad mums vēl ir rezerves, lai uzlabotu sniegumu.

“Valmiera Glass”/ Vidzemes Augstskola pirmā komanda cīnās par augstām vietām LBL 2.divīzijā. Cik cieša ir abu sastāvu sadarbība?

Cik vien cieša un konstruktīva tā var būt. Protams, labi spēlējot trešajā divīzijā, paveras iespēja tikt uz pirmo komandu, bet šādos gadījumos vienmēr rūpīgi izdomājam, kāds risinājums būtu vislabākais gan komandā gan konkrētajam spēlētājam.  

Vai iespēja spēlēt LBL2 tev pašam būtu interesants izaicinājums?

Esmu tur spēlējis. Bija interesanti, bet atgriešanās šajā līmenī patlaban nav mans pašmērķis.