Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3 Novembra fokusā – “Dārznieks/ Cēsu sporta skola” un Jānis Kliesmets

LBL3 Novembra fokusā – “Dārznieks/ Cēsu sporta skola” un Jānis Kliesmets
"Dārznieks/Cēsu sporta skola" komandas līderis Jānis Kliesmets.
Foto: Jānis Vīksna

Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas turnīra otrajā mēnesī nepilnus 29 gadus vecais 190 cm garais aizsargs Jānis Kliesmets Cēsu komandai palīdzēja uzvarēt četrās spēlēs, vidēji katrā mačā laukumā pavadot 34 minūtes 15 sekundes, gūstot 16,5 punktus, izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, izdarot 8,3 rezultatīvas piespēles, pārķerot 2,2 bumbu un sakrājot vidējo lietderības koeficientu 26. Oktobrī LBL3 Mēneša spēlētāja godu izpelnījās rēzeknietis Renārs Bulduris.

“Laba ziņa – Jānis šo atzinību ir pelnījis,” cēsnieku treneris Viktors Brizgalovs ir priecīgs par līgas vadības izvēli. “Mūsu komandā viņš ir gan dzinējs, gan organizētājs – viens no tiem spēlētājiem, kas “taisa” rezultātu.”

Novembrī “Dārznieks/ Cēsu sporta skola” pārliecinoši revanšējās BJSB “Rīga” komandai par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu, ar divu punktu starpību uzvarēja izbraukumā Alūksnē, kā arī izcīnīja vēl trīs panākumus, krietni uzlabojot pozīcijas LBL3 turnīra tabulā.

“Mūsu komandai sagatavošanās posms nebija necik garš, tāpēc sezonas sākums īsti neizdevās. Ne tikai pamatīgi zaudējām līderkomandai Bauskā, bet arī savā laukumā piekāpāmies BJBS “Rīga” vienībai. Taču pamazām ieskrienamies.”

Cēsu komandu veido pieredzējušo spēlētāju kodols, ko papildina sporta skolas vecāko grupu audzēkņi. Pagaidām ne gluži katrā spēlē jaunie tiek laukumā, bet darbošanās treniņos kopā ar pieredzējušajiem spēlētājiem noteikti palīdz progresēt un, agri vai vēlu, jaunie varēs palīdzēt aizvien vairāk.

Komandas taktika sezonā esot tradicionāla – uz priekšu soli pa solim. Vispirms jātiek starp apakšgrupas piecām labākajām komandām, kuras otrajā posmā cīnīsies par 1.-10.vietu. Pēc tam jāiekļūst starp izslēgšanas turnīra dalībniekiem un tad...

“Pirms diviem gadiem izcīnījām pirmo vietu LBL3, pērn bijām trešie. Šogad gribas tikt pēc iespējas augstāk, bet konkrētas vietas saukt nav nozīmes. Spēkos vienlīdzīgu komandu ir gana daudz, visiem ir mērķi un vēlēšanās. Pat spēlēs, kas beidzas ar lielu rezultāta starpību uzvaras nenāk viegli. Bīstami pretinieki ir gan pieredzējušās komandas, gan sporta skolas. Jaunieši vairāk trenējas un sezonas laikā progresē. Mūsu trumpis ir saliedētais kodols, kas turas kopā jau vairākus gadus. No pērnā sastāva komandā vairs nav pērn Mēneša spēlētāja godu nopelnījušais Reinis Fabians, bet vietā nākuši Jānis Kliesmets (pērn “Vidzemes Augstskola” – LBL2) un centrs Elvis Saulītis (iepriekš BK “Valmiera”). Teorētiski esam kļuvuši stiprāki, bet tas vēl būs jāpierāda praksē,” uzsver treneris Brizgalovs.

LBL 3.divīzijas turnīra pirmajā posmā 19 komandas sadalītas divās apakšgrupās. Pēc 23.janvāra, kad beigsies pirmā posma spēles, pa piecām labākajām komandām, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus turpinās cīņu par 1.-10.vietu, noskaidrojot septiņas izslēgšanas turnīra dalībnieces. Pārējās komandas spēlēs turnīrā par 11.-19.vietu, kura uzvarētāji pārspēlē ar  8.vietas ieguvējiem cīnīsies par tiesībām piedalīties izslēgšanas spēlēs.

     [+] [-]

, 2015-12-02 17:36, pirms 8 gadiem
Saulītis beidzot atradis sava līmeņa komandu...

     [+] [-]

, 2015-12-02 18:40, pirms 8 gadiem
prognozēju kad pēc gādiem 3-4 gadiem Cēsīs spēlēs LBL. Cēsis ir pateicīga vieta, lai tur attīstītu labu līmeņa LBL komandu, jau jau Ogre uz arī Saldus var uztaisīt LBL līmeņa komandu, kāpēc gan to neizdarīt arī Cēsīs?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-02 20:31, pirms 8 gadiem
Džerijs5 rakstīja: prognozēju kad pēc gādiem 3-4 gadiem Cēsīs spēlēs LBL. Cēsis ir pateicīga vieta, lai tur attīstītu labu līmeņa LBL komandu, jau jau Ogre uz arī Saldus var uztaisīt LBL līmeņa komandu, kāpēc gan to neizdarīt arī Cēsīs?
Ja Ogrē jau gadus divdesmit ir LJBL 1. divīzijā visos vecumos, Saldus pāris gadus bija pirmajā divīzijā 96. un 97. grupā, tad Cēsis pēc Kurucu aiziešanas nav nekur.

Cēsnieki lien uz Valmieru/Rīgu, Cēsīs paliek tikai meiteņu komandas un 2. divīzija.