Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

Carnikavieši savās mājās sagrauj Salacgrīvas komandu

Carnikavieši savās mājās sagrauj Salacgrīvas komandu
BK Carnikava: krietns solis tuvāk LBL3 pusfinālam.
Foto: BK Carnikava

Pirmdien, 1.aprīlī, Carnikavas pamatskolas sporta zālē norisinājās LBL3 ceturtdaļfināla spēle starp Carnikavas un Salacgrīvas komandām. Mājinieki uzvarēja ar 89:71. Atbildes spēle Salacgrīvā notiks piektdien, 5.aprīlī. Pusfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

 

Regulārā čempionāta posma bilance savstarpējās spēlēs bija par labu salacgrīviešiem, kuri uz spēli Carnikavā šoreiz bija ieradušies spēcīgākajā sastāvā un visai pārliecināti par saviem spēkiem.

Savukārt Carnikavas līdzjutēji paredzēja sīvu cīņu, jo viņi uzskata, ka Carnikavas komandai vairs nav kur atkāpties un šogad play-off spēlēs Carnikavai "pa zobam" ir jebkurš pretinieks.

Spēle iesākās ļoti saspringtā gaisotnē, pārmaiņus rezultatīvi spēlējot abu komandu spēlētājiem. Jau spēles sākumā bija redzams, ka Carnikavas komanda rūpīgi sedz Salacgrīvas centra spēlētājus un mēģina uzbrukumā izspēlēt līdz daudzmaz drošam metienam. Savukārt Salacgrīvai uzsvars tiek likts uz "punktu mašīnām" - Kristapu Kalniņu un brāļiem Šilbergiem. Carnikaviešu rindās šoreiz nebija līderspēlētāju neitralizatora Didža Berga. Labā formā ir carnikaviešu kapteinis Ivars Lubāns un arī citi pamatsastāva spēlētāji, labāk sāk spēlēt arī rezervisti, kuri gūst gana daudz punktus.

Pirmā ceturtdaļa un visa spēle kopumā, bija pārkāpumiem bagāta, tomēr carnikavieši pārkāpumus izdarīja prātīgāk un arī precīzāk realizēja soda metienus.

Carnikaviešu rindās ļoti strauji piezīmes krāja Kristaps Briedis, kā rezultātā viņam jāsāk spēlēt uzmanīgāk, kas būtiski ietekmēja viņa rezultativitāti.

Šoreiz situāciju glāba Ivars Lubāns, Rolands Dovgjallo, Kristaps Odziņš un Edgars Vecums, kuriem šajā spēlē kopumā punktu gūšana gāja no rokas.

Pirmo ceturtdaļu carnikavieši noslēdz ar 26:24 savā labā.

Otrajā ceturtdaļā carnikavieši lēnām ar pragmatisku spēli krāj rezultāta pārsvaru, panākot pat desmit punktu pārsvaru. Rezervisti ne tikai notur rezultātu un ļauj atpūsties carnikaviešu pamatsastāva spēlētājiem, bet arī liek kļūdīties viesiem, pārkāpjot noteikumus. Salacgrīviešu centra spēlētāji strauji tuvojas kritiskai piezīmju normai un spiesti spēlēt arvien uzmanīgāk. Arvien vairāk sāk iezīmēties satraukums salacgrīviešu rindās - kļūdu skaits sāk manāmi pieaugt. Mārci Kalniņu cik vien rūpīgi var, pārmaiņus sedz Kaspars Čaupals un Kristaps Briedis, bet sev atvēlētajā spēles laikā arī "jauniesauktais" Renārs Strazds, kurš viesu centriem lika saprast, ka kāds te lec arī augstāk... krietni augstāk...

Puslaika pārtraukumā ejot - 46:39 mājinieku labā.

Trešās ceturtdaļas sākumā carnikavieši praktiski nokautē viesus ar trīspunktu metieniem ceturtdaļas vidū panākot jau 60:45. Salacgrīva sāk pakaļdzīšanos, bet nekas īpaši labs neizdodas, lai arī ļoti labi spēlē viesu "punktu mašīna" Kristaps Kalniņš, kuram labi asistē brāļi Šilbergi. Carnikavieši sedz ļoti cieši palīdzot viens otram. Viesu garie spēlētāji pie brīva metiena faktiski netiek, bet, kad jāmet sodi, tie nav īpaši precīzi. Viesi vēl vairāk kļūdās visdažādākajās situācijās. Ceturtaļa noslēdzas ar 67:54 Carnikavas labā.

Līdzjutēji jau kaļ plānus, kā braukt atbalstīt savējos uz Salacgrīvu un nesteidzas uz pēdējo vilcienu... arvien vairāk tiek dzirdēts, ka jāspēlē tā, lai mājās iekrātu pēc iespējas lielāku pārsvaru.

Ceturtā ceturtdaļa acīmredzami sākas ar viesu spiedienu un pakaļdzīšanos ceturtdaļas vidū panākot 73:63, taču laukumā atgriežas carnikaviešu pamatsastāvs, kuram ik pa brīdim veiksmīgi pievienojas kāds no rezervistiem un rezultāts pāris minūtēs atkat sasniedz plus piecpadsmit punktus... Kristapam Kalniņam un daudziem citiem viesu ārējās malas spēlētājiem vairs negribas mest  tālmetienus, jo spēles sakarsētajā gaisotnē pietrūkst pārliecības. Mārtiņš Šilbergs noiet ar piecām piezīmēm, trakot nevar arī  Kārlis Valenieks, kam ir jau četras piezīmes.

Vienā spēles epizodē viesu spēlētājs pēc mājinieku pārkāpuma - neatļauta spēka paņēmiena neveiksmīgi uzlido uz tiesnešu galdiņa un sašķaida  tiesnešu datoru... labi, ka ir rezerve un spēle var turpināties.

Šķiet, ka šajā spēlē carnikavieši atkal darīja to, ko bija aizmirsuši pēdējās četrās spēlēs - spēlēt aizsardzībā jebkurā laukuma daļā viens otram aktīvi piepalīdzot. Spēles galotnē arvien vairāk spēles grožus savās rokās saņem carnikaviešu kapteinis Ivars Lubāns, dalot precīzas piespēles komandas biedriem.

Pēdējā pusotrā minūtē carnikavieši viesiem neļauj gūt nevienu grozu, turpretīm paši gūst sešus vērtīgus punktus palielinot rezultāta starpību līdz +18! Spēle beidzas ar 89:71 Carnikavas labā. Tas jau ir nopietns carnikaviešu pieteikums šajā turnīra divu spēļu sērijā, bet jāsaprot, ka šis jau ir "play-offs" un būs jācīnās līdz pēdējai sekundei arī atbildes spēlē!

Paldies kuplajam līdzjutēju pulkam! Atbalsts mūsējiem nepieciešams arī turpmākās spēles - nākamā spēle mūsējiem Salacgrīvā, 5.aprīlī.

Carnikavas sporta centrs

Carnikavas sports

sports@carnikava.lv