Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:983, Did:0, useCase: 3

LBL3 Decembra spēlētājs – Jānis Ābols ("Carnikava")

LBL3 Decembra spēlētājs – Jānis Ābols ("Carnikava")
Carnikavas komandas uzbrucējs Jānis Ābols.
Foto: Carnikava.lv

26 gadus vecais Carnikavas komandas uzbrucējs Jānis Ābols decembrī savai komandai palīdzēja uzvarēt divās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 33 minūtes 42 sekundes, gūstot 20 punktus, izcīnot 12 atlēkušās bumbas, izdarot 4 rezultatīvas piespēles, 2 reizes pārķerot bumbu un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 29. Par Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas Oktobra spēlētāju tika atzīts Rolands Eglītis (“Valmiera Glass”/ViA-2), par Novembra spēlētāju – Valdis Seņkāns (“Ezerzeme/Rēzekne”).

“Spēlētājs, uz kuru varu paļauties,” tik lakoniski LBL 3.divīzijas B apakšgrupas līderes Carnikavas komandas treneris Arnis Krištopāns raksturo uzbrucēja Jāņa Ābola ieguldījumu, piebilzdams, ka Jānis esot cīnītājs ne tikai laukumā, bet arī dzīvē. Ziemas vidū darba gaitas viņu aizvedušas uz Norvēģu, taču janvāra vidū Jānis būšot atpakaļ un palīdzēs komandai sezonas izšķirošajās cīņās.

Jānis Ābols, tāpat kā lielā daļa komandas spēlētāju ir carnikavietis, kurš savulaik trenējies Ādažos un piedalījies treniņnometnēs kopā ar BJBS “Rīga” audzēkņiem. Vienu sezonu BK VEF/LSPA sastāvā spēlējis LBL 2.divīzijas čempionātā, bet nu jau piekto sezonu pārstāv Carnikavas novadu LBL3 turnīrā.

Arnis Krištopāns: “Carnikavas komandā spēlē vīri, kas pa dienu strādā un kuriem basketbols ir nopietns hobijs. Sportiskais aspekts – uzvaras – nav absolūta prioritāte, taču basketbola laukumā jau vienmēr gribas uzvarēt. Paldies novada pašvaldībai, kas atbalsta ar sporta zāli, inventāru un transportu, lai varam izbraukāt tālos maršrutus. Dažus gadus medaļas mums izslīdēja no tām – šogad tām jābūt!”

LBL3 čempionāta pirmajā posmā vēl jāizspēlē astoņus mačus, pēc kuriem komandas sadalīsies divos astoņniekos. Carnikavas vienība jau nodrošinājusi vietu starp labākajām – kopā ar SC “Mēmele”/Bauskas BJSS, BK “Salacgrīva”, “Ezerzeme”/Rēzekne, “Valmiera Glass”/ViA-2, BK “Dartija” un BK “Jaunpils”. Astotā komanda noskaidrosies tuvākajās dienās.