Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:934, Did:0, useCase: 3

LBL2 ceturtdaļfināls: RSU basketbolisti sāk ar uzvaru pār „BA Turība”

LBL2 ceturtdaļfināls: RSU basketbolisti sāk ar uzvaru pār „BA Turība”
Juris Šapovalovs: 20 punktu, 9 atlēkušās un RSU uzvara LBL 2.divīzijas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē.
Foto: sportacentrs.com

Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijas čempionātā, trešdien, 23.martā, pirmajā ceturtdaļfinālā spēlē RSU basketbolisti izbraukumā ar 71:62 pārspēja „BA Turība”, ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām panākot vadību 1:0. Otrais mačs notiks piektdien, 25.martā, plkst.12 Hanzas vidusskolā.

„BA Turība” basketbolisti LBL 2 pirmās grupas pamatturnīrā izcīnīja 4.vietu, savukārt RSU finišēja piektie. Atbilstoši kaimiņu pozīcijām tabulā spēle iesākās līdzīgi un nevienai no komandām neizdevās iegūt izteiktu pārsvaru. 9.minūtē pirmo reizi to izdarīja mājinieki (26:17). Stradiņi pirmajās desmit minūtēs biežāk izvēlējās uzbrukt no tālās distances, savukārt „BA Turība” basketbolisti vairāk paļāvās uz caurgājieniem, piespiežot pretiniekus uz pārkāpumiem un iegūstot pārsvaru rezultātā.

13.minūtē viesiem izdevās panākt mājiniekus un izvirzīties vadībā, bet ceturtdaļas pēdējās trīs minūtes „BA Turība” nespēja gūt nevienu punktu, ļaujot RSU iemest 11. Puslaika rezultāts – 34:48.

Spēles turpinājumā mājiniekiem deficītu izdevās samazināt 41:52 (24.minūtē), taču RSU basketbolisti neatdeva iniciatīvu. Pēc 30 minūtēm – 48:61. Pēdējās 10 minūtēs RSU basketbolisti spēja saglabāt pārsvaru un svinēja uzvaru – 71:62.

Spēles rezultātu izšķīra RSU labā precizitāte no trīspunktu līnijas, iemetot divreiz vairāk nekā „BA Turība” basketbolisti (attiecīgi 4/25 – 8/25), arī divpunktu metienu precizitātē pārsvars bija stradiņiem (24/71 - 29/70).

Uzvarētāju komandas rezultatīvākais spēlētājs bija Juris Šapovalovs ar 20 punktiem (trīspunktnieki 5/8) un 9 atlēkušajām bumbām. „BA Turība” labākais punktu guvējs bija Elvis Endzels (17).

Juris Šapovalovs (RSU) atzina, ka komandai bija niknums pēc pirmdien piedzīvotā zaudējuma Studentu basketbola līgā. Spēles sākums bija ļoti nervozs, bet pakāpeniski to izdevās pārvarēt un tika trāpīti vairāki trīspunktu metieni.

RSU galvenais treneris Aivars Vīnbergs atzinīgi vērtēja Jura Šapovalova ieguldījumu pretinieku komandas sparīgās sākuma ofensīvas nobremzēšanā. Ikviens spēlētājs deva savu pienesumu un komanda parādīja labu cīņassparu, piespiežot pretiniekus bieži izdarīt sarežģītus metienus. Aizsardzībā uzsvars tika likts uz Elvja Endzeļa neitralizēšanu. Ar šo uzdevumu RSU komanda tika galā veiksmīgi (Endzels trāpīja 7 no 19 metieniem). Treneris uzsvēra, ka komanda, iegūstot 10 punktu pārsvaru, sāka pārāk ilgi organizēt savus uzbrukumus, bieži netiekot pie metiena, bet pozitīvi, ka tika noturēta aizsardzība.

Sestdien, 26.martā, Tīrainē notiks otrā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā starp Mārupes SC un „DSN/Sporta bode” (pirmajā spēlē 4 punktu pārsvaru iekrāja DSN). Ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētāji tiksies ar pirmās grupas labāko komandu „ViA/Valmiera Glass”.

Nākamnedēļ sāksies ceturtdaļfināla sērijas BK "Saldus" (2.) - "VEF skola" (7.), OC "Limbaži" (3.) - "Pārdaugava/LU" (6.).