Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:934, Did:0, useCase: 3

LBL2: "ViA/Valmiera Glass" pirmā, neskaidrības septiņām komandām

LBL2: "ViA/Valmiera Glass" pirmā, neskaidrības septiņām komandām
LBL2 pamatturnīra uzvarētāju "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" galvenais treneris Roberts Zeile.
Foto: Klāvs Vasiļevskis

Latvijas Basketbola 2.divīzijas čempionāta pamatturnīrā pirms pēdējām četrām spēlēm „ViA/Valmiera Glass” ir nodrošinājusi pirmo vietu, savukārt pārējās komandas vēl turpina cīņu par pozīcijām noslēguma tabulā un izslēgšanas turnīra „tīklā”. Pirmo septiņu vietu ieguvējas spēlēs ceturtdaļfinālā, bet 8.vietas ieguvēji izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā cīnīsies divās pārspēlēs ar otrās grupas (11.-18.vieta) uzvarētājiem.

„ViA/Valmiera Glass” (12-5) trešdien, 16.martā savā laukumā ar 62:59 pārspēja Mārupes SC un turnīra tabulā nodrošināja pirmo vietu. Vidzemnieku pretinieki ceturtdaļfinālā noskaidrosies pārspēlēs starp 8.vietas ieguvējiem (Mārupes SC, BJBS „Rīga/Pārdaugava/LU” vai „VEF skola”) un otrās grupas (11.-18.vieta) uzvarētājiem „DSN/Sporta bode”.

BK „Saldus” (11-6) pagājušajā sestdienā izcīnīja svarīgu uzvaru, izbraukumā pieveicot tiešos konkurentus OC „Limbaži” (69:67), taču komanda turnīra tabulā vēl nav nodrošinājusi 2.vietu. Pēdējā spēlē piektdien, 18.martā kurzemnieki savā laukumā uzņems Mārupes SC. Uzvaras gadījumā saldenieki nodrošinās sev otro vietu. Zaudējot pēdējā spēlē pērnie Aldaris LBL dalībnieki var noslīdēt uz trešo vietu – ja OC “Limbaži” uzvarēs Līvānos. Savstarpējās spēlēs saldeniekiem ir pārsvars pret BA “Turība” (2-0, +12), savukārt mīnusi pret limbažniekiem (1-1, -3).

BA „Turība” (11-7) pamatturnīru noslēdza jau otrdien, 15.martā, zaudējot “VEF skolai” (66:72) un paliekot bez izredzēm uz pirmajām divām vietām (savstarpējās spēlēs mīnusi pret “Saldu” - 0:2 un -12). Ja “Limbaži: uzvarēs Līvānos, studentiem nāksies atkrist uz ceturto pozīciju (pret OC “Limbaži” 0-2, -11).

OC “Limbaži” (10-7) pēdējo spēli aizvadīs piektdien Līvānos.  Uzvara dos vismaz trešo vietu vai pat otro, ja vien BK “Saldus” zaudēs savā pēdējā spēlē. Neveiksmes gadījumā limbažnieki finišēs ceturtie, neatkarīgi no tuvāko sekotāju RSU pēdējās spēles rezultāta (savstarpējās spēlēs “Limbažiem” bilance labāka).

Pērnās sezonas 2.vietas ieguvēji RSU (9-8) basketbolisti vairs nevar nokrist zemāk par 6.vietu. Pēdējais mačs studentiem jāaizvada savā laukumā sestdien, 19.martā pret „ViA/Valmiera Glass”. Lai nodrošinātu piekto vietu, RSU turnīrā jāfinišē par vienu uzvaras tiesu priekšā mārupiešiem, jo savstarpējo spēļu bilance ir negatīva (1-1, -9), toties kādai no jauniešu komandām studenti var ļaut sevi panākt, jo bilance tik un tā ir labāka: pret “Pārdaugavu” 1-1, +28, pret “VEF skolu” 1-1, +2.

Mārupes SC (8-9) komandai ir nepieciešama uzvara pēdējā spēlē Saldū, lai saglabātu izredzes uz 5.vietu. Zaudējuma gadījumā jāmet bažīgs skats pāri plecam, uz jauniešu komandu savstarpējo dueli. Ja tajā uzvarēs BJBS „Rīga/Pārdaugava/LU”, mārupieši noslīdēs uz 8.vietu (pret “VEF skolu” savstarpējo spēļu bilance ir negatīva – 1-1, -17). Ja uzvarēs “VEF skola”, mārupieši finišēs septītie.

BJBS “Rīga/Pārdaugava/LU” (8-9) pēc uzvaras pār pastarīšiem Jēkabpilī (81:62) piektdien cīnīsies ar tiešajiem konkurentiem “VEF skolu”. Izredzes izvairīties no 8.vietas un pārspēlēm – tikai pašu rokās! Uzvaras gadījumā iespēja pakāpties augstāk par septīto pozīciju, ja pēdējās spēlēs paklups mārupieši (savstarpējās spēlēs “Pārdaugavai” ir mīnusi gan pret Mārupi, gan RSU).

“VEF skola” (8-9) pēc uzvaras pār BA “Turība” (72:66) piektdien spēlēs ar “Pārdaugavu”. Uzvara ļaus pakāpties vismaz uz sesto vietu un, iespējams, pat piekto (ja pēdējā spēlē RSU zaudēs, bet Mārupe uzvarēs). Savstarpējās spēlēs ar Mārupes komandu vefiešiem ir pozitīva bilance (1-1, +17), pret RSU - negatīva (1:1, -2).

Otrajā finālgrupā trešdien pirmo vietu un tiesības piedalīties pārspēlēs par vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja „DSN/Sporta bode” basketbolisti, kas savā laukumā ar 64:51 pārspēja RTU.

Kaspars Radkēvičs

     [+] [-]

, 2016-03-17 18:23, pirms 8 gadiem
Loti gribetos lai nakamo sezonu starteetu, Saldus vai Limbazi nomainot LU un paplasinot regionalo komandu skaitu LBL, tikai skiet,ka vienigaa kas tiessam finansiaali buutu gatava starteet ir BA Turiba un RSU