Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

“VEF Rīga” atbalsta iniciatīvu "Mākslai vajag telpu" un mērķē uz augstiem sportiskajiem panākumiem

“VEF Rīga” atbalsta iniciatīvu "Mākslai vajag telpu" un mērķē uz augstiem sportiskajiem panākumiem
No kreisās: "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs, valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons, padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups un fonda “Mākslai vajag telpu” līdzdibinātājs...

Pirmdien, 29.septembrī, basketbola klubs “VEF Rīga” ikgadējā pirmssezonas preses konferencē informēja par kluba mēķiem 2014./15.gada basketbola sezonā. Uzvarēt Latvijas Basketbola līgā, izkļūt no grupas Eiropas kausā, bet VTB Vienotajā līgā – iekļūt izslēgšanas spēlēs – “VEF Rīga” sportiskās prioritātes jaunajai sezonai izziņoja kuba prezidents Māris Martinsons.

Padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups informēja plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus par kluba galvenajiem atbalstītājiem, īpaši uzsverot SIA “Moduls Rīga” ieguldījumu, kas ir kluba stratēģiskais partneris jau kopš VEF atjaunošanas 2007.gadā. “VEF Rīga” sponsoru lokā ir tādi starptautiski uzņēmumi kā Nordea banka un apdrošināšanas kompānija PZU, kas šovasar iegādājās Latvijas apdrošināšanas tirgus līderi AAS „Balta” u.c. Kluba budžets 2014./15.gada sezona būs divi miljoni eiro.

Kluba galvenais treneris Nikolajs Mazurs, raksturojot 2014./15.gada sastāvu, uzsvēra, ka esam izveidojuši jaunu Latvijas komandas modeli - atbildīgu, patriotisku un pilnu cīņasspara. “Šī ir komanda, kurai vēl daudz būs jāmācās, tajā skaitā - jāmācās uzvarēt. Mēs apzināmies, cik augstu ir uzlikta latiņa un esam gatavi izaicinājumiem”.

Jau kopš kluba atjaunošanas “VEF Rīga” līdz ar mērķiem uz sportiskajiem panākumiem lielu uzmanību ir veltījis sociālajai atbildibai, īstenojot dažādus projektus. Arī gaidāmajā seoznā notiks “VEF Rīgas skolu superlīga”, saglabāsies atbalsts profesionālajai basketbola skolai “VEF Rīga” un vasarā notiks ikgadējais Rīgas ostas svētku diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs”. Tāpat VEF ir iesaistījies Eirolīgas sociālās atbildības projektā “One team”, kā arī kā arī vefiešu formas gaidāmajā sezonā rotās iniciatīvas “Mākslai vajag telpu” logotips, tādējādi atbalstot Laikmetīgā mākslas muzeja izveidi Rīgā, kā arī demonstrējot sporta un mākslas nepieciešamību mūsu ikviena ikdienā. “Basketbola klubs vēlas parādīt, ka sports un kultūra spēj viens otru papildināt, nevis neizbēgami konkurē savā starpā. Turklāt gan sportu, gan mākslu vieno telpas nepieciešamība – “VEF Rīga” jau iepriekš publiski paudis viedokli par otras arēnas nepieciešamību Rīgā,” uzsvēra padomes priekšsēdētājs E.Jaunups.

“Mākslai vajag telpu” līdzdibinātājs Jānis Zuzāns pauda gandarījumu par sadarbību ar basketbola klubu “VEF Rīga” un uzsvēra, ka šis ir pirmais solis, kad sports un kultūra iet roku rokā, pievēršot sabiedrības uzmanību. Kā uzskata J.Zuzāns, veselīgā sabiedrībā sports un kultūra nevar pastāvēt viens bez otra, kā spilgtu piemēru tam minot arī kādreiz ļoti populārās Mākslas dienas, kuru neatņama sastāvdaļa bija basketbola turnīrs.