Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

„Valmiera/ORDO” sporto kopā ar skolēniem Rūjienā

„Valmiera/ORDO” sporto kopā ar skolēniem Rūjienā
Foto: Edgars Vaivads

Ceturtdien, 10.martā, projekta “Spēlē kopā ar Valmiera/ORDO” ietvaros basketbolisti Raimonds Gabrāns un Ervīns Jonāts apciemoja Rūjienas vidusskolu, kur aizvadīja sporta stundas kopā ar otro klašu skolēniem. Nodarbībās tika paspēts gan kārtīgi izsportoties, gan parunāt par dzīvi. 

Sporta stundas tika sāktas ar sasveicināšanos – spēlētāji iepazinās ar bērniem, padodot katram bumbu un stādoties priekšā. Tālāk sekoja iesildīšanās daļa, kurā daži vingrinājumi ar bumbu labāk padevās spēlētājiem, savukārt otrklasnieki pārsteidza basketbolistus ar veiklību un ātrumu vingrinājumos, kuri saistījās ar skriešanu. Stafetēs ar basketbola elementiem bērni parādīja gan savu veiklību, gan spēju savaldīt bumbas skrējienā. Skolēni parādīja lielisku komandas garu, atbalstot klasesbiedrus arī tad, ja kāda bumba “aizbēga” vai nekrita grozā tik ātri kā cerēts.

Pēc stafetēm “Valmiera/ORDO’’ spēlētāji pārbaudīja, kā skolēni ir satrenējušies mest soda metienus un pastāstīja par viltībām, kā “pierunāt” bumbu iekrist grozā. Skolēni ar aizrautību un lielu prieku pildīja spēlētāju norādījumus un stāstīja par to, kā parasti aizvada sporta stundas. Otrklasnieki bija ļoti zinātkāri - tiem interesēja basketbolistu ikdiena, spēļu rituāli, pēc kārtas gūtās uzvaras un smagākie zaudējumi. Spēlētāji pēc nodarbībām atzina, ka bērni esot bijuši paklausīgi un uzaicināja rūjieniešus tikties vēl, tikai nākamreiz – Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur bērni varēs klātienē vērot spēli un redzēt, kā spēlētāju stāstītais izskatās dzīvē.

Atgādinām, ka 2015. /2016. gada basketbola sezonā tiek uzsākts projekts “Spēlē kopā ar “Valmiera/ORDO”, kura ietvaros “Valmiera/ORDO” basketbolisti viesojas Vidzemes reģiona skolās un aizvada sporta stundas kopā ar skolēniem.

Projekta “Spēlē kopā ar Valmiera/ORDO” mērķis ir popularizēt aktīvu, veselīgu dzīvesveidu, “Valmiera/ORDO” LBL1/BBL komandas basketbolistiem piedaloties sporta stundās un rādot pozitīvo piemēru par sportisku dzīvesveidu. Šogad basketbolisti viesosies pamatskolu klasēs, vadīs sporta stundas, piedalīsies diskusijās par veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbildēs uz bērnus interesējošiem jautājumiem par basketbolistu ikdienu. Projekts ilgs visu sezonu un tā ietvaros tiks apciemotas 10 skolas.