Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

LBL Janvāra spēlētājs – Žanis Peiners

LBL Janvāra spēlētājs – Žanis Peiners
Latvijas Universitātes komandas līderis Žanis Peiners.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

 Latvijas Universitātes saspēles vadītājs janvārī komandai palīdzēja uzvarēt divās spēlēs no četrām, vidēji katrā laukumā pavadīdams 32 minūtes, gūdams  22 punktus, izcīnīdams 3,3 atlēkušās bumbas, izdarīdams 2,8 rezultatīvas piespēles, izprovocēdams 4,5 piezīmes un nopelnīdams vidējo lietderības koeficientu 19. 

 

Vai janvāris tev bija īpašs mēnesis?

Nē, kaut gan par balvu, protams, prieks. Komandai divas uzvaras un divi zaudējumi, nedomāju arī, ka pats būtu nospēlējis labāk, nekā iepriekš. Varbūt citi spēlētāji janvārī nebija tik labi.

Kura spēle pašam palikusi atmiņā?

Ar Jelgavu labi uzkrita trīspunktnieki, ar Ventspili arī viss gāja no rokas, bet komanda abas reizes zaudēja. Vispār nav tā, ka kādu spēli gribētos izcelt īpaši – ne pašam, ne komandai.

Uzvarējāt Valmieru, bet zaudējāt Jelgavai...

Nedomāju, ka tā uzvara pār Valmieru bija īpašs sasniegums. Viņiem bija krīze, pēc tam gadījās vēl vairākas neveiksmes. Savukārt mums pret Jelgavu pietrūka emociju. Varbūt neesam pašā labākajā formā.

Pats arī ne?

Nē, jūtos normāli. Spēlēju diezgan stabili, nav bijuši lieli kritumi vai sajūtas, ka kādā spēlē galīgi nekas nav izdevies.

Stabilitāte ir pieredzes un meistarības apliecinājums!

Nekāds pārāk pieredzējušais vēl neesmu, joprojām jauns spēlētājs. Varbūt palīdz tas, ka komanda man uzticas, atliek tikai iemest no drošām pozīcijām.  Daudz trenējos. No rītiem cenšos neizlaist nevienu individuālo treniņu.

Studijas necieš?

Nē, ar mācībām nekad nav bijis problēmu.  Studēju Ekonomikas un vadības fakultātē, trešais kurss jau pusē.

Pirms sezonas runāja, ka Peiners vairs nespēlēšot Universitātē...

Bija dažādi varianti. Vienubrīd VEF Rīga gribēja taisīt atsevišķu sastāvu LBL turnīram un man solīja lielu spēles laiku. Kad nesanāca, bija piedāvājums no pirmās komandas, bet tur pie spēlēšanas tiktu retāk un tas mani neapmierināja. Bija variants Liepājā, bet negribēju pārtraukt studijas. Veselība tomēr nav stabila, negribas visu likmi izdarīt tikai uz basketbolu. Paliku Universitātē un ne brīdi neesmu to nožēlojis.

Pērn bijāt LBL pastarīši, šogad – stabila tabulas vidusdaļas komanda. Kas mainījies?

Izmaiņu ir daudz. Jauni treneri, savādāka basketbola filozofija, klāt nākuši vairāki puiši, kuri kļuvuši par līderiem – Armands Ošiņš, Zintis Plivda, Kristaps Dārgais. Vairāk trenējamies – divreiz dienā pa divām stundām. Tai skaitā fiziskās sagatavotības trenera vadībā. Mēs, tie, kuri palikuši no pērnā sastāva, esam fiziski spēcīgāki, rūdītāki. Tas viss summējas – prieks spēlēt.

Kāda varētu būt LBL tabula pēc čempionāta beigām?

Vienubrīd jau izskatījās, ka pirmais sešnieks ir skaidrs, bet Turība nomainīja treneri, izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas un tagad atkal intriga atjaunojusies. Visloģiskāk jau būtu tā: Valmiera – trešā, Liepāja – ceturtā, tad mēs un Jelgava. Bet vēl jau var būt visādas izmaiņas sastāvos. Katrā ziņā savās mājās varam veiksmīgi spēlēt ar visiem. Ja tiksim izslēgšanas turnīrā, ceru, ka bez uzvaras nepaliksim. Divas gan būs grūti dabūt, bet – cīnīsimies.

Un kāda izskatās Žaņa Peinera nākotne basketbolā?

Negribu neko prognozēt. Vasarā bija piedāvājums no Spānijas, bet nejūtos gatavs īsta profesionāļa karjerai. Gribu pabeigt studijas, tāpēc pusotru gadu visticamāk nekādu pārmaiņu nebūs. Ja šai laikā būs nopietns progress – skatīsimies, ko darīt tālāk.

Guntis Keisels

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-02-06 19:22, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Šim spēlētājam noteikti jāiet spēlēt augstākā līmenī! Ja VEF vai Ventspils nepiedāvās - tad uz ārzemēm!
Veselības problēmas...
Un viņš jau spēlēja VEF pie W.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-02-06 19:52, pirms 12 gadiem
saprotu šis čalis no gadiem 15, 16 pilnvērtīgi nav varējis trenēties pa vidu izlaižot pārs sezonas...
radās jautājums.. kas būtu, ja visu šo laiku viņš būtu varējis trenēties par visiem 100%?
...cik zinu un spriežot pēc intervijas ar galvu šim arī viss kartībā un ar attieksmi problēmu nebūtu bijis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja