Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BBL: pēdējā taisne pirms izslēgšanas turnīra

BBL: pēdējā taisne pirms izslēgšanas turnīra
"Barons/LDz": vai Tamperē izdosies nodrošināt tiesības spēlēt BBL izslēgšanas turnīrā?
Foto: Renārs Buivids

Sešiem Latvijas vīriešu basketbola klubiem starptautiskā sezona turpināsies Baltijas Basketbola līgā. BK „Ventspils” īpašo viesu statusā jau var gaidīt februāra sākumā startējošo izslēgšanas turnīru, bet piecām citām vienībām vēl priekšā pēdējās grupu turnīru spēles. Četras notiks jau šonedēļ. Izslēgšanas turnīram kvalificēsies katras grupas četras pirmās komandas, kā arī labākā no piekto vietu ieguvējām.

A grupa

Otrdien plkst.18:30 Tamperes „Pyrinto” – „Barons/LDz”

Uzvara izbraukumā pār Somijas čempioniem „Barons/LDz” pozīcijas grupas pirmajā četriniekā padarītu nesatricināmas. Zaudējums nebūs traģēdija, tomēr saasinās cīņu par 4./5.vietu (baroniem ir negatīva savstarpējā bilance ar Pērnavas komandu un neitrāla ar jūrmalniekiem, bet pēdējā kārtā savā laukumā jāspēlē ar „Kalev/Cramo”).

„Jūrmala/Fēnikss” vēl var iesaistīties cīņā par tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā – „tikai” pēc nedēļas jāuzvar Pērnavas komanda ar vairāk nekā 10 punktu starpību un jāuzvar izbraukumā Pasvālē.

Situācija tabulā: „Kalev/Cramo” 6-2, „Pieno zvaigzdes” 5-2, „Pyrinto” 4-5, „Barons kvartāls” 4-4, „Paernu” 3-5, „Jūrmala/Fēnikss” 2-6.

BBL, B grupa

Trešdien plkst.18:30 BK „Valmiera” – Panevēžas „Lietkabelis” (sportacentrs.com)

Trešdien plkst.19:30 BK „Jēkabpils” – Tallinas „TLU Kalev”

Abas Latvijas komandas jau nodrošinājušas tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā, bet uzvaras atlikušajos mačos ir svarīgas, lai ieņemtu pēc iespējas augstāku vietu kopīgajā rangu tabulā. Īpašs mačs būs Valmierā – cīņa par grupas līderu godu, turklāt laba pārbaude valmieriešu rekonstruētajam sastāvam. Plus vēl revanša motīvs – pirmajā mačā Panevēžā „Valmiera” zaudēja ar 85:96.

Jēkabpiliešiem šoreiz uzdevums vieglāks, toties finiša taisnē pretinieki būs spēcīgāki nekā vidzemniekiem (pēdējais mačs būs ar „Lietkabeli”).

Situācija tabulā: „Lietkabelis” 8-2, BK „Valmiera” 7-2, BK „Jēkabpils” 7-2, „Valga” 4-6, „Prienai” 3-6, TTU 2-6, „TLU Kalev” 1-8.

BBL, C grupa

Otrdien plkst.19:30 „Liepāja/Triobet” – „Rapla” (sportacentrs.com)

Liepājnieki ar zaudējumu Aldaris LBL mačā pret jūrmalniekiem sabojāji labi aizvadītā gada beigas, tāpēc vajadzētu būt divtik lielai motivācijai jauno gadu sākt ar uzvaru. Panākums likvidēs pēdējās šaubas par kurzemnieku līdzdalību izslēgšanas turnīrā.

Situācija tabulā: “Juventus” 6-1, “Liepāja/Triobet” 5-2,  “Tarvas” 5-3, “Rapla” 3-5, “Dinamo” 3-5, “Nevežis” 0-6.