Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:987, Did:0, useCase: 3

Roberts Štelmahers: Likām serbiem panervozēt

Roberts Štelmahers: Likām serbiem panervozēt
Latvijas U20 izlases saspēles vadītājs Mārcis Vītols.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U20 izlase Eiropas čempionātā Ļubļanā ceturtdaļfinālā zaudēja Serbijas U20 izlasei - 65:74 (12:18, 29:29, 49:51). Sestdien pusfinālā par 5./8.vietu latviešu pretinieki būs Grieķijas basketbolisti, kuri ar 43:79 zaudēja Lietuvas komandai.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers:

"Šajā čempionātā jau esam cīnījušies kā līdzīgi ar daudzu basketbola lielvalstu komandām un šis mačs nebija izņēmums.

Neteikšu, ka serbi klases ziņā būtu liekami augstāk par mūsu iepriekšējiem  pretiniekiem, kaut arī šajā čempionātā viņiem jau bija sešas uzvaras. Abās nozīmēs garš rezervistu soliņš, maz trīspunktnieku, toties agresīvs spiediens uz groza apakšu, laba individuālā meistarība, kas mērķtiecīgi tiek izmantota...

Viņi mums sagādāja lielas problēmas, taču mēs viņiem - arī. Uz viņu soliņa stress bija daudz lielāks. Atkal labi spēlējām aizsardzībā, kaut reizēm pietrūka fiziskā spēka, lai noturētos pret spiedienu.

Arī viņi mūs bija labi izpētījuši, tomēr neteikšu, ka bijām spiesti krasi mainīt taktiku. Centāmies izmantot savus trumpjus. Daži nostrādāja, daži nē. Šoreiz nekādi nevarēja trāpīt Ojārs Siliņš, taču viņa neizdarīto paveica citi. Otrās ceturtdaļas sākumā bija 12:22, taču nekāda panika nesākās un, mierīgi spēlējot, izlīdzinājām gan cīņas gaitu, gan rezultātu.

Piecas minūtes pirms beigām rezultāts vēl bija 58:59, taču ielaidām trīspunktnieku un tūlīt iekritām uz pretinieku provokāciju. Uz paslepenu sitienu tika atbildēts ar elkoni (spēles stenogramma liecina, ka vainīgais bijis Jānis Timma). Tiesnesis pirmo epizodi neredzēja, otro redzēja - tīšais sods, kas turklāt spēlētājam bija piektais... Šoreiz tas izdzēsa mūsu cerības atspēlēties, bet ceru, ka šī mācība noderēs nākotnē. Pēc spēles ģērbtuvē jau teicu, ka šādu provokāciju var uztvert kā komplimentu, jo provocē stipros. Taču - var nepatikt šādi serbu gājieni, bet uzvarētāji ir viņi.

Gatavosimies cīņai ar Grieķiju, līdz kurai palicis maz laika. Motivācijas pietiks, tikai izvērtēsim, vai veselības problēmu dēļ kādu nebūtu jāatstāj malā." 

Latvijas U20 komandā spēlēja un punktus guva: Jānis Timma 16, Artūrs Bricis 15, Mārcis Vītols 12, Arnolds Helmanis 10, Artūrs Brēmers 10, Andris Misters 2, Ojārs Siliņš, Dāvis Čoders, Artūrs Vītiņš, Jānis Bērziņš, Elvis Saulītis.

Citās ceturtdaļfināla spēlēs: Lietuva - Grieķija 79:43, Vācija - Spānija, Slovēnija - Francija.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-20 20:29, pirms 12 gadiem
Pec futbola maca ziloni vs skudras.
Zilonis: Piedodiet, ka sabradajam dazus jusejos!
Skudra: Ai nekas! Ari musejie rupji speleja!
Tas par virsrakstu, bet ne par puikiem.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-20 20:43, pirms 12 gadiem
Labi aizvadits turnirs, turkiem gan nevajadzeja zaudet, tad jau pusfinala gan manuprat dzeki butu tikushi.
Serbija loti negliti savakti puishi, kaa no spacejam multenjfilmas.

     [+] [-]

, 2012-07-20 21:00, pirms 12 gadiem
Daugavvanins rakstīja: Labi aizvadits turnirs, turkiem gan nevajadzeja zaudet, tad jau pusfinala gan manuprat dzeki butu tikushi.
Serbija loti negliti savakti puishi, kaa no spacejam multenjfilmas.
Tādas spēles kā ar turkiem un leišiem - bez veiksmes nevar! Robis tiešām labi pastrādājis, faktiski nekas nav atdots nevienam tāpat vien, turklāt, pats labākais - katrs no spēlētājiem devis jūtamu ieguldījumu, pat vairāk, kā iepriekš varēja gaidīt (Saulītis, noteikti Vītols). Par Siliņa 0 pt. šodien nevajag izsamist - džeks visu turnīru aizvadīja uz augsta viļņa, un arī serbi māk skautot...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja