Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:988, Did:0, useCase: 3

Divi kausi jaunatnes basketbola sezonas starpfinišā

Divi kausi jaunatnes basketbola sezonas starpfinišā
U18 meiteņu turnīra vērtīgākā spēlētāja Ance Aizsila pret Igaunijas komandas aizsardzību.
Foto: basket.ee

 Deviņas uzvaras 12 spēlēs un izcīnīti divi kausi no četriem – Latvijas basketbola jaunatnes izlašu bilance tradicionālajā Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrā Tallinā joprojām ļauj justies kā Ziemeļbaltijas reģiona līderiem. Taču pārbaudes turnīru sportiskos rezultātus nevajag pārspīlēt – to atgādina arī Latvijas komandu galvenie treneri.

 

 

Baltijas jūras kausa izcīņa, U18 meitenes

V.KomandaU-ZPunkti
1.Latvija3-0226:178
2.Somija2-1176:176
3.Igaunija1-2167:176
4.Zviedrija0-3160:199

Ainārs Čukste, Latvijas U18 izlases galvenais treneris

„Ar laukumā parādīto esmu apmierināts. Nospēlējām savu spēju robežās – gan visa komanda, gan atsevišķas basketbolistes. Vismazāk patika otrais mačs ar zviedrietēm, taču ne tik daudz spēles kvalitātes, cik tiesāšanas dēļ. Tas sanervozēja, bet varbūt pat labi, ka pārbaudes turnīrā dabūjām pacīnīties ne tikai ar pretiniekiem, bet arī blakusapstākļiem. Patīkami, ka pēdējā mačā ātri apslāpējām mājinieču emocijas. Slikti tikai tas, ka ceļgalus savainoja divas spēlētājas. Galīgās diagnozes vēl nav uzstādītas, bet mana pieredze neļauj būt optimistam.

Tagad spēlētājas atgriežas savos klubos un, visticamāk, nākamo reizi kopā sanāksim jūnijā. Visas spēlē gan LSBL, gan Jaunatnes līgā, tāpēc ne neredzu ne laiku, ne arī īpašu vajadzību sagādāt papildu slodzi. Kandidātēs paliek gan tās meitenes, kuras dažādu iemeslu dēļ nespēlēja. Pavērošu, ko spēj vēl dažas, kas iekritušas acīs. Īstā gatavošanās Eiropas čempionātam sāksies pēc Jāņiem.”

Turnīra vērtīgākā spēlētāja: Ance Aizsila, Latvijas U18 izlases labākā spēlētāja - Paula Lagina

 

Baltijas jūras kausa izcīņa, U18 puiši

V.KomandaU-ZPunkti
1.Somija2-1239:202 (+25)
2.Latvija2-1217:199 (+3)
3.Igaunija2-1198:224 (-28)
4.Zviedrija0-3200:229

Guntis Endzels, Latvijas U18 izlases galvenais treneris

„Varēju novērtēt, ko kurš spēj izdarīt uz vienaudžu fona. Neteikšu, ka bija milzīgi pārsteigumi, tomēr dažas nianses izskatījās savādāk, nekā spēlējot ar meistarībā un pieredzē pārākiem pretiniekiem. Kā labs palīgs pieteicās Ivars Žvīgurs. Zem groziem pietrūka Iļjas Gromova, kurš pēdējā treniņā iedzīvojās savainojumā. Kaut gan regulāri darbojamies kopš oktobra, sastāvs nav bijis stabils un saspēlētība vēl nav ideāla. Jāpieliek taktikā, lai visi vienlīdz labi zinātu vismaz pamatlietas. Pēdējo maču ar igauņiem labi sākām, bet tad nostrādāja „mazais” sastāvs. Otrajā puslaikā iedzinām, bet beigās mazliet pietrūka veiksmes. Taču pieredze bija vērtīgāka par kausu, tāpēc ļāvu spēlēt visiem.

Puišiem grafiks bijis ļoti saspringts, tāpēc janvāra pirmā puse būs brīvāka. No trešās nedēļas turpināsies sabraukumi nedēļas nogalēs. Kandidātu sarakstā īpaša īsināšana nenotiks. Iespējams, vairāk varētu palīdzēt gadu jaunākie puiši, bet viņiem ir savs piesātināts grafiks un pagaidām to nejauksim. Pēc tam gan rūpīgi izvērtēšu, ko vasarā aicināt uz treniņnometni.”

Latvijas U18 izlases labākais spēlētājs: Ivars Rihards Žvīgurs.

 

Baltijas jūras kausa izcīņa, U16 meitenes

V.KomandaU-ZPunkti
1.Zviedrija2-1181:162 (+5)
2.Latvija2-1176:161 (0)
3.Somija2-1172:168 (-5)
4.Igaunija0-3150:188

Mudīte Zandere, Latvijas U16 izlases galvenā trenere

„Prieks, ka pārbaudīju vairākas jaunās spēlētājas, kuras principā attaisnoja cerības. Vienmēr jau gribas uzvarēt visās spēlēs pēc kārtas, bet pārbaudes jau ir domātas, lai uzķertu kļūdas un kaut ko iemācītos. Attaisnojās spēle ar četrām „mazajām”, jo tā varam darboties agresīvāk. Tiesa, gan aizsardzībā, gan uzbrukumā pietrūka saprašanās. Bija liela atšķirība starp līderu sniegumu un pārējām, tomēr sniegums ar katru spēli uzlabojās. Parādījās trūkumi fiziskajā sagatavotībā, jo trešās ceturtdaļas vidū sākām lūzt, darbības kļuva lēnākas, neprecīzākas.

Pozitīvs efekts bija treneru savstarpējai komunikācijai turnīra laikā. Piemēram, ar fiziskās sagatavotības speciālistu Viktoru Lāci pārrunājām mūsu problēmas un vienojāmies, ka meitenes pirmdienās trenēsies pie viņa un tāda iespēja būs arī nedēļas vidū agri no rīta pirms skolas. Vēl reizi viens treniņš nedēļā būs pie manis basketbola zālē. Turpināsim spēlēt LSBL čempionātā, ar izlases sastāvu gribu nospēlēt Austrumeiropas līgas pēdējo posmu un finālturnīru. Ceru, ka ierindā atgriezīsies Kitija Laksa, kandidātēs paliek vēl vairākas spēlētājas, kuras nepaņēmu uz Tallinu. Mērķtiecīgi jāstrādā jau tagad, jo vasarā izlases gatavošanās procesu nebūs viegli saskaņot ar eksāmeniem.”

Latvijas U16 izlases labākā spēlētāja: Kate Krēsliņa.

 

Baltijas jūras kausa izcīņa, U16 puiši

V.KomandaU-ZPunkti
1.Latvija2-1290:159 (+22)
2.Igaunija2-1194:194 (-3)
3.Zviedrija2-1174:163 (-19)
4.Somija0-3160:202

Gints Fogels, Latvijas U16 izlases galvenais treneris

„Turnīrs bija ļoti noderīgs. Spēle ar zviedriem mums neizdevās, bet labi, ka parādījām raksturu un atradās spēlētāji, kuri arī šķietami bezcerīgā situācijā var cīnīties un gandrīz noķēra pretiniekus. Kolektīvais cīņasspars izpaudās arī pēdējā spēlē, kurā mums vajadzēja uzvarēt ar lielu rezultāta starpību, lai izcīnītu pirmo vietu. Nopelnījām veiksmi – pēdējā mačā sakrita arī tie metieni, kas pirmajos divos lidoja grozam garām. Rezultātu nodrošināja tie spēlētāji, no kuriem tas tika gaidīts.

Janvāra beigās mūs gaida nākamā pārbaude – nopietns turnīrs Turcijā. Visticamāk, komandā atgriezīsies daži, kuri spēlēja Minskas turnīrā, bet nebija ar mums Tallinā. Pavasarī meklēšu iespēju pārbaudīt tos, kuri līdz šim uz treniņiem nav aicināti. Kandidātu sarakstu pagaidām nesaīsinām, iespējas sevi pierādīt ir visiem.”  

Turnīra vērtīgākais spēlētājs - Rūdolfs Strādnieks, Latvijas U16 izlases labākais spēlētājs - Gustavs Treimanis.