Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

U16 meitenes: Eiropas čempionāta grupā ar Franciju, Turciju un Baltkrieviju

U16 meitenes: Eiropas čempionāta grupā ar Franciju, Turciju un Baltkrieviju
Latvijas U16 izlases kandidāte Laura Meldere.
Foto: FIBA.com

Eiropas basketbola U16 meiteņu čempionātā, kas no 4. līdz 12.augustam risināsies Francijas pilsētā Buržē, Latvijas kadetes (2001.dzimšanas gads un jaunākas) priekšsacīkstēs D grupas turnīrā cīnīsies ar Francijas, Turcijas un Baltkrievijas komandām. Astotdaļfinālā D grupas komandas tiksies ar C grupas vienībām (Itālija, Ungārija Serbija, Rumānija). Šo spēļu uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētājas par 9.-16.vietu un vietas saglabāšanu A divīzijā.

Eiropas U16 čempionāts, meitenes

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaČehijaItālijaFrancija
2KrievijaVācijaUngārijaLatvija
3LietuvaHorvātijaSerbijaTurcija
4PolijaNīderlandeRumānijaBaltkrievija

Latvijas U16 meiteņu izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks:

“Kopš sezonas sākuma nospēlētas piecas spēles Latvijas – Igaunijas čempionātā, kurās piedalījušās 19 basketbolistes. Uzvaru vēl nav, toties krājas pieredze un pamazām laukumā zūd atšķirības starp dāmām, kuras kadetu izlasē bija jau pagājušajā sezonā un tām, kuras pievienojušās tikai tagad. Spēlētājas aizvien labāk izprot, kādu spēles stilu cenšamies panākt.

Spēles ar pieaugušo komandām dod iespēju labāk novērtēt sevi un pierast spēlēt tā, kā tas būs jādara starptautiskajos mačos. Piemēram, mūsu centra spēlētājai Laurai Melderei pretī nāk augumā un spēkā līdzvērtīgas sāncenses. Pirmajā brīdī, protams, ir grūtāk nekā jaunatnes spēlēs, kur tādu pretinieču nav un nav iespējams saprast, cik stipra esi. Toties, kad spēlētāja pati novērtē sevi, aug gan pārliecība, gan meistarība.  

Izveidojusies laba sadarbība ar treneriem Aināru Čuksti, Kristīni Žeimuti un Matīsu Rožlapu, uz kura palīdzību īpaši ceru vasarā. Ne vienmēr izdevies sapulcēt pašu labāko sastāvu, toties ir iespēja pārbaudīt plašu kandidātu loku no daudzām pilsētām. Ir patīkami pārsteigumi.

Sabraukumos lielu uzsvaru liekam uz individuālās meistarības attīstīšanu. Apspēlēšana un aizsardzība viens pret vienu, spēle ar muguru pret grozu. Viens minicikls bija veltīts tikai treniņiem. No taktiskā arsenāla pagaidām strādājām tikai ar pamatlietām.

Lielas cerības saistu ar decembra beigās Salaspilī paredzēto jaunatnes izlašu nometni. Arī tāpēc, ka tur būs iespēja komunicēt ar jaunatnes komandu treneriem – par prasībām, kādas izvirza starptautiskais basketbols par meistarības attīstības ceļiem.

Janvāra sākumā uz Baltijas jūras kausa izcīņas turnīru dosimies iespējami labākajā sastāvā. Komandas kodols jau iezīmējies, tai pašā laikā neviena spēlētāja vēl nav garantējusi vietu divpadsmitniekā. Ļoti lietderīga būtu iespēja sezonas laikā pārbaudes turnīrā tikties ar mūsu vecuma grupas labākajām izlašu komandām.“

U16 meiteņu izlases spēļu kalendārs un statistika: Sieviešu U16 izlase