Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Mājenieks: "Pirmajā puslaikā pret Zviedriju nospēlējām tā, kā jāspēlē vienmēr"

Mājenieks: "Pirmajā puslaikā pret Zviedriju nospēlējām tā, kā jāspēlē vienmēr"
Foto: Gints Jankovskis (Pēda Latvijā)

Latvijas U16 meiteņu izlase Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā pēc smagā cīņā izrautās uzvaras pār Somijas kadetēm (70:60), nākamos panākumus guva pārliecinoši (ar Zviedriju 78:38, ar Igauniju 71:39). Noslēguma tabula: Latvija 3-0, Somija 2-1, Igaunija 1-2, Zviedrija 0-3.Turnīra vērtīgākās spēlētājas balvu saņēma Laura Meldere.

No U16 meiteņu turnīra dalībniecēm tikai Latvijas komanda Eiropas čempionātā spēlēs A divīzijā.

Latvijas U16 meiteņu izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks:

“Visgrūtāk gāja pirmajā spēlē ar Somijas izlase. Vai tāpēc ka laukumā devāmies gandrīz tieši no autobusa, vai kāda cita iemesla dēļ nespējām noturēt jau iegūto pārsvaru un galotnē cīņa par uzvaru sākās no jauna.

Toties pret Zviedrijas komandu pirmajā puslaikā mūsu komandas spēlētais basketbols bija tieši tāds, kādu gribētu redzēt katrā spēlē. Dāmas parādīja, ka spēj noskaņoties, un nospēlēja tā, kā vajag gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Man Tallinā bija vieglāk nekā kolēģiem citās izlasēs, jo mums ir neatsverama pieredze, kas sakrāta kopīgos treniņos un spēlēs Latvijas – Igaunijas līgā. Jā, tur jāpiedzīvo zaudējumi, pat sagrāves, bet tajās spēlēs nevis skatāmies uz rezultāta tablo, bet gan liekam uzsvaru uz konkrētu darbību ievirzi un kvalitāti. Spēlētājas zina, ko gaidu no viņām un es zinu, ko viņas var izdarīt. Te, kur pretī nāca vienaudzes, uzreiz bija jūtama liela pārliecība katrā darbībā.

Konkrētus uzvārdus nesaukšu, bet Tallinā bija patīkami atklājumi. Ne gluži pārsteigumi - zināju, kā meitenes var nospēlēt, mudināju būt agresīvākām. Patīkami, ka esmu sadzirdēts.

Izcīnīt kausu ir patīkami, taču tas bija tikai viens posms mūsu darbā. Turpināsim strādāt.

Galvenās slīpējamās lietas? Aizsardzība. No spēlētājām prasu agresivitāti, tomēr pirmajā spēlē bija pārāk daudz piezīmes. Pret Zviedriju mēģinājām darboties prātīgāk. Jābūt gataviem darboties dažādā stilā, ņemot vērā pretinieču spēles īpatnības.

Atbloķēšana. Pirmajā spēlē šai ziņā bija katastrofa. Pietrūkst ikdienā slīpētu iemaņu, prasmes nospēlēt pacietīgi un pareizi, bez liekas pārcenšanās, kas nedod efektu.

Protams, Individuālā tehnika, kas ir pamats visam. Ja redzi, ka basketboliste spēles laikā izmanto to, pie kā treniņos ilgi strādāts un viņai tas sanāk – trenerim tas ir ļoti patīkami.

Visas meitenes Tallinā tika pie spēlēšanas, bet mums vēl ir rezerve. Divas saldenieces palika mājās ārstēt mikrotraumas, ir vēl arī citas kandidātes. Vieta komandā nav rezervēta nevienai.”

Latvijas U16 izlases statistika: Sieviešu U16 izlase