Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1597, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: Mācāmies pieņemt pareizus lēmumus LBL ātrumos

Nikolajs Mazurs: Mācāmies pieņemt pareizus lēmumus LBL ātrumos
U18 izlases spēlētājs liepājnieks Jēkabs Paipa (22.) cenšas uzlauzt Barons kvartāls aizsardzību.
Foto: Romualds Vambuts

 Aldaris Latvijas Basketbola līgas turnīrā Latvijas U18 izlase piedzīvoja ceturto neveiksmi, zaudējot Barons kvartāls vienībai ar 57:83 (13:20, 30:43, 43:62). Nākamo spēli junioru izlase aizvadīs. Spēles gaitu komentē Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs:

 

„Netikām galā ar pretinieku ātrajiem uzbrukumiem, slikti atgriezāmies aizsardzībā pēc tam, kad paši ātrajos bijām nospēlējuši taktiski nepareizi un galu galā ielaidām kādus 30 vieglos punktus. Laukumā bieži vēl neatšķiram, kurš konkrētajā situācijā ir bīstamākais spēlētājs.

Aizsardzībā bija grūti spēlēt, jo pretī bija gari metēji. Māris Gulbis pēc īsas sadarbības visu laiku tika pie metieniem – tādās situācijās vispār grūti nosegt, turklāt vēl nebijām īpaši trenējuši tādas situācijas. Tāpēc ne tuvu nesanāca ieķerties un pacīnīties.

Pozicionālā spēle bija attīstoša, jo Barons kvartāls mainījās pie pick n’roll, un mūsu mazajiem bieži iznāca pret garajiem spēlēt viens pret vienu. Tas uz priekšu noderēs.

LBL viss jādara ātrāk, nekā junioru mačos vai LBL2. Ātrāk jātiek pie metiena, ātrāk jāpieņem lēmums, ātrāk jāizskrien no bloka. Bija daudzas situācijas, kad neizmetām, ko vajadzēja izmest. Savukārt katra kļūda – nepareizs solis pa labi vai kreisi, nepareizi norotē, neiztaisi step out  – maksā divus vai trīs zaudētus punktus. Pie tādiem ātrumiem vēl jāpierod.

Šodien iesaistījām trīs jaunus spēlētājus. Vasarā nometnē viņi jau strādājuši kopā ar komandu, kaut kāds priekšstats par komandas taktiku ir, bet ar to vēl nepietiek. Sezonas laikā vairāk pastrādāsim kopā, tad arī būs progress. Darba vēl ļoti daudz."