Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Juniorēm otrais zaudējums

Juniorēm otrais zaudējums
Galvenais treneris Aigars Nerips. Foto: sportacentrs.com

30.07.201030.07.2010. Šodien otrajā Eiropas U-18 meiteņu čempionāta spēlē Latvijas basketbolistes piedzīvoja sagrāvi pret Lietuvas vienaudzēm, piekāpjoties ar 51:79. Komandu pievīla lielais kļūdu skaits, kā arī pārliecinoši zaudētā cīņa zem groziem.

Arī šodienas spēli Latvijas meitenes uzsāka ar vairākām kļūdām, kā arī neprecīziem metieniem no spēles. Īpaši grēkoja Anete Kiršteine, kura pāris minūšu laikā pieļāva četras kļūdas. Pirmos punktus mūsu meitenes guva vien sestajā minūtē, kad divus soda metienus realizēja Guna Lagzdiņa. Pēc brīža tālmetienu iemeta Ieva Eida, bet pēcāk savus pirmos punktus čempionātā guva Sabīne Dukāte, izvirzot Latviju vadībā - 8:7. Līdz ceturtdaļas beigām vadība mainījās vairākkārt, bet pirmā puslaika otro pusi ar divu punktu pārsvaru iesāka lietuvietes. Izmantojot pretinieču paviršības otrās ceturtdaļas sākumā, kā arī precīzi metot tālmetienus, Latvija atguva vadību, bet puslaika beigās neveicās ne metienos, nedz saspēlē, tādēļ tika dota iespēja pretiniecēm. Pēc pirmā puslaika 41:34 mūsu dienvidu kaimiņu labā. Pirmajā puslaikā latvietes pieļāva 17 kļūdas… Cīņā zem groziem zaudēts bez variantiem (10:21), bet citos rādītājos no pretiniecēm neatpalikām.

Štaueres realizētais divpunktnieks otrā puslaika sākumā ļāva mazliet pietuvoties, taču tad ar pirmajiem precīzajiem tālmetieniem šajā spēlē atzīmējās lietuvietes, pirmo reizi izvirzoties vadībā ar 11 punktiem – 47:36. Latvijas izlasei nesekmējās ar metieniem, joprojām tika pieļautas kļūdas, kā arī zaudēta cīņa zem groziem, kā rezultātā Lietuva turpināja palielināt savu pārsvaru. Spēles pēdējā ceturtdaļā Latvijas uzbrukums pilnībā apstājās (pirmie punkti gūti vien 7. minūtē), kas ne tikai nedeva iespēju pacīnīties par uzvaru, bet arī nozīmēja graujošu sakāvi - 51:79.

Šodien mūsu meitenes pieļāva 27 kļūdas (daudz kļūdījās arī lietuvietes (19)), kā arī graujoši zaudēja cīņu par atlēkušajām bumbām - 30:51. Rezultatīvākā ar 10 punktiem mūsu komandas rindās bija Kristiāna Štauere.

Rīt Latvijas meitenes tiksies ar Poliju, kas šodien spēkosies ar Itāliju. Zaudējuma gadījumā būs jācīnās par palikšanu A divīzijā.


Eiropas U-18 čempionāts meitenēm


C grupa

Latvija – Lietuva 51:79 (18:20, 16:21, 10:18, 7:20)

Latvija: Štauere 10, Pagrode 7 (6kļ.), Lagzdiņa 7, Eida 6, Dukāte 5, Geka 5, Rozenberga 4, Kiršteine 3 (7kļ, 4 p.b.), Kuzmane 2, Epnere 2, Pumpure, Saleniece.