Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1255, Did:0, useCase: 3

Jānis Rimbenieks: sezonas laikā kļuvām stiprāki

Jānis Rimbenieks: sezonas laikā kļuvām stiprāki
Viens no BK VEF vērtīgākajiem spēlētājiem - Nauris Miezis.
Foto: sportacentrs.com

 BK VEF komanda Amatieru Basketbola līgas čempionāta finālsērijā divās spēlēs pārspēja Saulkrastu komandu – 63:51 un 64:57, izcīnot ABL čempionu titulu. Vārds uzvarētāju galvenajam trenerim Jānim Rimbeniekam!

 

„Mūsu komanda ieveidojusies no vairākām strāvām. Spēlē Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas absolventi un vecākās grupas audzēkņi, spēlē LSPA studenti, kuri beiguši citas basketbola skolas – Rīgā, Dobelē, Kandavā.  Pieteikumā varējām ierakstīt 20 spēlētājus, tad nu puišiem vajadzēja pacīnīties par vietu – vispirms divpadsmitniekā, tad arī pamatpiecniekā.

Trenējāmies katru dienu, piecas reizes nedēļā. Spēļu laikā slodzi, regulējām. Kad tuvojās izšķirošās cīņas, strādājām arī brīvdienās. Līdztekus ABL turnīram puišiem bija arī citas spēles  - studentu līgā, Jaunatnes līgā, arī Dubultamatieru līgā. Slodze iznāca pieklājīga.

Sezonas sākumā pārbaudījām savus spēkus un papētījām pretiniekus. Kad radās skaidrs priekšstats par to, ko kurš spēj, pakāpeniski nospraudām mērķus. Aizvien augstākus. Vispirms gribējām būt pirmie savā Centra zonā, tad – uzvarēt izslēgšanas turnīrā. Nebijām galvastiesu pārāki par pretiniekiem, bet sezonas laikā progresējām.

Komandas vecums ir apmēram 21 gads, daudzi spēlētāji vēl nav pilnīgi nobrieduši kārtīgam vīru basketbolam. Bet pats galvenais, ka mums izveidojās ļoti laba KOMANDA. Ļoti saskanīgs ansamblis.

Labu vārdu pelnījuši daudzi, negribētos kādu aizmirst. Nauris Miezis un Mārtiņš Rozenbergs, brāļi Guntars un Aigars Strāķi, Raimonds Ozoliņš, Kaspars Zālītis, Mārtiņš Zemturis, Arvis Savčenko, Artūrs Piļkevičs... Tā varu nosaukt visu komandu. Galvenais, ka visiem bija liela vēlēšanās trenēties un augt.

Vai kāds no manējiem jau nobriedis uzspēlēt LBL? Uzspēlēt nav liela māksla, bet svarīgi ir spēlēt. Ja būs lemts – izsitīsies. Taču svarīgi ir izdarīt pareizo izvēli, nevis aizskriet uz komandu ar skanīgu vārdu un nosēdēt uz rezervistu soliņa.

Par ABL čempionātu var teikt tikai labus vārdus. Nebija nepatīkamu starpgadījumu vai konfliktu, visu informāciju saņēmām laikus, tiesnešu meistarība stipri augusi un visi savu darbu darīja ar vislielāko atbildību.

Arī sportiskais līmenis nebija slikts. Studentu Universiādē pārspējām LBL spēlējušo Latvijas Universitāti, Studentu līgā kā līdzīgi cīnījāmies ar Turību.

Vai gribētos spēlēt LBL2? Turnīra Nolikumā ABL čempioniem gan nav paredzēta pāreja uz augšu, taču tas ir Basketbola savienības un visas basketbola saimniecības jautājums – kā izdarīt, lai spēlētāji un komandas attīstītos pēc iespējas labāk un racionālāk, kā risināt finansiālo jautājumu utt.

Mūsu komandu darbībā varēs redzēt Basketbola dienā 1.maijā, kad spēlēsim ar Dubultamatieru līgas pērnā gada čempioniem Latvijas Gāzi. Par pretiniekiem zināms priekšstats ir – pietiekami spēcīgi un pieredzējuši spēlētāji. Arī tajā līgā tiek spēlēts nopietns vīru basketbols. Bet mums jau svētdien nav jācīnās uz dzīvību un nāvi. Tie būs svētki – parādīsim, ko protam.” 

     [+] [-]

, 2011-04-27 18:07, pirms 13 gadiem
Šitas Miezis arī DAL normali ardās pie Rumbas, labs čalīts

  +2 [+] [-]

, 2011-04-27 18:10, pirms 13 gadiem
Q rakstīja: Šitas Miezis arī DAL normali ardās pie Rumbas, labs čalīts
Un kurā tīmā ta tu ārdies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-27 19:44, pirms 13 gadiem
Rafaello rakstīja: Un kurā tīmā ta tu ārdies?

un kāda jēga par to runāt?

     [+] [-]

, 2011-04-27 20:25, pirms 13 gadiem
Mans dēls tur arī ir pieminēts...

  -1 [+] [-]

, 2011-04-27 21:18, pirms 13 gadiem
esmu dzirdeejis ka tam kasparam z . ir specigas kaajas

     [+] [-]

, 2011-04-27 21:27, pirms 13 gadiem
Rafaello rakstīja: Un kurā tīmā ta tu ārdies?
pec bildes nevari pateikt? nu ja 7.ligā pie tevis jau nespele

     [+] [-]

, 2011-04-27 21:27, pirms 13 gadiem
Bet Jankam visu cienu!

     [+] [-]

, 2011-04-27 22:39, pirms 13 gadiem
Q rakstīja: un kāda jēga par to runāt?
vnk tu katrā otrajā postā piemini DAL, tādēļ arī gribēju zināt, kuru komandu pārstāvi, lai varu pasekot rezultātiem līdz. DAL vispār ir viens no labākajiem amatieru veidojumiem LV sportā manā izpratnē, malacis Zieča. Un malacis arī Gunārs

     [+] [-]

, 2011-04-27 22:43, pirms 13 gadiem
transformers rakstīja: pec bildes nevari pateikt? nu ja 7.ligā pie tevis jau nespele
Jā, es tiešām nespēlēju elites līgā, bet par to arī nemaz nekaunos, jo tīri spēles izpratne un pieredze nu jau padsmit gados, kas pavadīti basī ļauj tādus kverpļus kā tevi citreiz blociņā uzķert tā, ka pēc tam šie iet mājās un mammai šļupst, ka gribot kartupeļu pankūkas ar zapti.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-27 22:52, pirms 13 gadiem
Rafaello rakstīja: vnk tu katrā otrajā postā piemini DAL, tādēļ arī gribēju zināt, kuru komandu pārstāvi, lai varu pasekot rezultātiem līdz. DAL vispār ir viens no labākajiem amatieru veidojumiem LV sportā manā izpratnē, malacis Zieča. Un malacis arī Gunārs
Nu jau jau komenteju par konkretiem personazhiem, tad noteikti speleju ar vai pret, tad izdari secinajumus pats, bet ne par to ir staasts, tapec nav jega par to runat.

Un jaa DAL un citus amatieru ligas man patik pieminet un ipashi man patik ka tauta par to cepas, tas man ir ka saldais ediens
Jo no DAL uz LBL un atpakal ir viens solis, viss atkarigs kur katrs grib spelet un cik laika uz to basi pavadit

     [+] [-]

, 2011-04-27 22:54, pirms 13 gadiem
Rafaello rakstīja: vnk tu katrā otrajā postā piemini DAL, tādēļ arī gribēju zināt, kuru komandu pārstāvi, lai varu pasekot rezultātiem līdz. DAL vispār ir viens no labākajiem amatieru veidojumiem LV sportā manā izpratnē, malacis Zieča. Un malacis arī Gunārs
un piekritu DAL tiesham ir paraugs ka vairakus gadus strada amatieru sporta sistema un komandas visu laiku selekcionejas un ir iespejas pakapties vai ari spelet zemak ja vairs nav duka ieksha