Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Bikše lielisks spēles ievadā, LU pirmajā ISBL spēlē uzveic Kaļiņingradas studentus

Bikše lielisks spēles ievadā, LU pirmajā ISBL spēlē uzveic Kaļiņingradas studentus
Visvaldis Bikše
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Ar rezultātu 98-68 pirmo Starptautiskās Studentu Basketbola līgas (ISBL) kvalifikācijas 1.kārtas spēli noslēguši Latvijas Universitātes basketbolisti, Kaļiņingradā uzveicot mājinieku Baltijas Federālo universitāti. Rīgas komandas labā 20 punktus guva Visvaldis Bikše, 16 no tiem realizējot jau pirmajā puslaikā.

Spēles rezultātu Latvijas Universitātei atklāja Jānis Engers, kurš kopā ar Visvaldi Bikši bija vienīgie pirmo 10 punktu autori. Tobrīd arī spēles ziņā auga pārsvars, taču mājinieku komanda deficītu tobrīd vēl spēja samazināt. Būtisks rāviens LU padevās 2.ceturtdaļas ievadā, kad vairāki uzbrukumi noslēdzās ar precīziem metieniem no groza apakšas - bez Mārča Saulīša, kurš pirmā puslaika laikā aizvadīja krasi ierobežotu spēles laiku, LU maču aizvadīja bez izteiktiem centriem, taču pat tāds auguma centimetru trūkums pretinieku rindās liedza vairākkārt apturēt rūdītos Aldaris LBL basketbolistus.

Pēc pirmās ceturtdaļas +6, pēc otrās jau dubultā - pakāpeniski LU sāka spēlēt stabilāk, turklāt regulāri pat pie pārliecinošas vadības pretinieku sagaidot ar ciešu presingu. Tajā pašā laikā jāatzīmē, ka arī mājinieku komanda savu līdzjutēju priekšā nereti izcēlās ar veiksmīgām epizodēm, tai skaitā efektīvu ''slam-dunk'', tiesa, vien pāris sekundes vēlāk jau pieminētais Saulītis publiku apklusināja ar ne mazāk iespaidīgu ''spraudienu''.

Viena no spēles epizodēm, kas vienaldzīgus neatstāja pat mājinieku atbalstītājus, bija Kārļa Večena precīzais raidījums teju no centra 3.ceturtdaļas pašā izskaņā, tobrīd panākot 69-53. Iespējams, tieši tas bija kā rāviens, lai noslēdzošās 10 minūtes iesāktu veiksmīgāk par pretinieku, līdz ar to neļaujot viņiem noticēt par veiksmīgu iznākumu. Arī komandas apņēmība laukumā nemazinājās un rezultātā izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 98-68.

Latvijas Universitātes rindās 20 punktus guva Visvaldis Bikše, savukārt vēl 13 pievienoja Edgars Lasenbergs. Nākošo spēli LU aizvadīs rīt, kad pl. 16:00 (pēc Latvijas laika) tiksies ar Baškīrijas Valsts agrāro universitāti no Ufas, Krievijas.

Šovakar turnīra otrajā spēlē mūsu gaidāmie pretinieki piedzīvoja zaudējumu Lietuvas Sporta universitātei ar 54-83.

Par ISBL izspēli

Kopumā šosezon Starptautiskajā Studentu Basketbola līgā startēs 16 komandas, kas galvenokārt pēc reģionālā principa sadalītas četrās apakšgrupās pa 4 komandām katrā. Pēc 1.kārtas, kad katra no apakšgrupām aizvadīs savstarpēju turnīru, divas labākās komandas turpinās cīņu 2.kārtā jeb iekļūs čempionāta TOP8 labāko komandu pulkā. Tam gaidāmā gada agrā pavasarī sekos atkārtoti sabraukumi, kur arīdzan katra komanda četru konkurencē (2 grupas) lūkos iekļūt starp divām labākajām, lai garantētu vietu ''FINAL 4'' turnīrā. Noslēdzošais turnīrs paredzēts aprīlī.

Baltijas Federālā universitāte - Latvijas Universitāte 68-98 (16-22, 24-30, 13-17, 15-29)
LU: 
Bikše 20+5RP, Lasenbergs 13, Krūmiņš 11, Engers 11, Magone 10, Večens 9, Saulītis 7, Rēķis 7, Leja 5, Niedra 3, Jaunzems 2+10AB, Brizgalovs.

Starptautiskā Studentu Basketbola līga | kvalifikācija, Kaļiņigrada (Krievija)

DatumsLaiksMājiniekiViesiRezultāts
04.09.19:00Baltijas Federālā univ.Latvijas Universitāte68-98
04.09.21:30Lietuvas Sporta univ.Baškīrijas Valsts agrārā univ.83-54
05.09.16:00Latvijas UniversitāteBaškīrijas Valsts agrārā univ.-
05.09.18:30Baltijas Federālā univ.Lietuvas Sporta univ.-
06.09.14:00Latvijas UniversitāteLietuvas Sporta univ.-
06.09.16:30Baltijas Federālā univ.Baškīrijas Valsts agrārā univ.-

Izmantotie resursi:
bk.lu.lv
isbl-basket.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja