Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Video: "Aiz sānu līnijas": vai basketbolā vajadzīga Latvijas kausa izcīņa?

Andris Liepa
Andris Liepa
Visās sevi cienošās basketbola zemēs ir ne tikai vietējie čempionāti, bet arī kausa izcīņas, tomēr Latvijā tāda nav. "Aiz sānu līnijas" pļāpas Andrejs Siliņš un Artūrs Šēnhofs pārspriež, vai mums ir vajadzīga Latvijas kausa izcīņa, kādā formātā un vai tādu ir cerība sagaidīt?
Vērtējums: +7

  +7 [+] [-]

, 2014-10-23 16:06, pirms 9 gadiem
Sākt vajadzētu ar normāliems pleiofiem līgā , tas ir, arī tajos ļaut spēlēt 8, nevis tikai 6 komandām. Bet kausu arī vajag un kā reiz vienā nedēļas nogalē.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-23 16:27, pirms 9 gadiem
Kauss ap basketbola pussezonu (decembris, janvāris) būtu interesanti. Tajā varētu iekļūt uz to brīdi 8 labākās komandas no LBL, kas arī dotu motivāciju lejas gala komandām cīnīties par 8 vietu. Skatītājiem un komandām būtu interesanti paskatīties kādā formā uz to brīdi izskatās komanda. Uzreiz var teikt, ka izcīnīt kausu 3 spēlēs no 3 nebūtu nemaz tik viegli, jo vienā spēlē pat slotas kāts var izšaut. Izspēle 3 dienās ar finālu pēdējā dienā izklausās labi. Un pēdējo dienu varētu organizēt, kā lielu basketbola dienu ar konkursiem skatītājiem utt Kā arī tajā dienā varētu paziņot un apbalvot LBS organizēto labāko basketbola sumināšanu.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-23 16:33, pirms 9 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Sākt vajadzētu ar normāliems pleiofiem līgā , tas ir, arī tajos ļaut spēlēt 8, nevis tikai 6 komandām. Bet kausu arī vajag un kā reiz vienā nedēļas nogalē.
Pēci piekrītu par 8ņu komandu pleiofu...Bet prasās tad lai būtu vairāk kā 10mit komandas LBLā..spēlēt 8ņām PO un tikai divas liekas izskatās diezgan skumīgi.Tagad vismaz ir lielāka cīņa par tām 4trām vietām(rezervējot divas vietas flagmaņiem) nekā garantēts 6šas vietas uz 8ņām komandām..Kapiņš tāds nebūtu kā tagad. Par kausu,nedēļas nogale lai iet pērnā gada 8ņas labākās un aidā!

  +4 [+] [-]

, 2014-10-23 16:36, pirms 9 gadiem
Nedzeks seit aizstav tiri VEF intereses. Es un domajams ari lielaka dala citu basketbola lidzjuteju gribetu redzet kartigu kausa izcinu, tai skaita ar 2. ligas klubiem. Tur ir taa sals, kad piemeram OC Limbazi vai Livani izsit VEF vai kadu no lielajam komandam no turnira.

  +5 [+] [-]

, 2014-10-23 17:13, pirms 9 gadiem
Latvijas kausa izcīņai ir jābūt tādai, ka
- piedalās 32 komandas (tai skaitā visas LBL komandas, Studentu līgas komandas, LBL2 un LBL3 komandas, arī varbūt labākās no DAL, LBAL utt.)
- Astoņas LBL komandas līdz 1/4 fināliem ir "izsētās", bet ar zemāku līgu komandām spēlē tikai ar saviem fārmklubiem!
- Savā starpā LBL klubi spēlē ar īstajiem sastāviem

1/16fināls, 1/8fināls, 1/4fināls, 1/2fināls, fināls - jāuzvar 5 spēles. Izspēle varētu būt 2 nedēļu gara.

Apdomājiet, federācija! Kaut ko var arī uzlabot!

  +3 [+] [-]

, 2014-10-23 18:32, pirms 9 gadiem
Par kausa sponsorien jāņem Coyote fly, lai Kambim un Ādim interese spēlēt.

  -4 [+] [-]

, 2014-10-23 18:44, pirms 9 gadiem
Sir.Paul rakstīja: Nedzeks seit aizstav tiri VEF intereses. Es un domajams ari lielaka dala citu basketbola lidzjuteju gribetu redzet kartigu kausa izcinu, tai skaita ar 2. ligas klubiem. Tur ir taa sals, kad piemeram OC Limbazi vai Livani izsit VEF vai kadu no lielajam komandam no turnira.
kam tas būtu interesanti? Pa kuru laiku aizvadīt vēl 5 spēles? Kāds stimuls komandām cīnīties par tādu kausu? Tā kaut ko garantē? Da kaut papildu 10 štukas budžetā, ko izmaksāt prēmijās spēlētājiem?

  +2 [+] [-]

, 2014-10-23 19:07, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: kam tas būtu interesanti? Pa kuru laiku aizvadīt vēl 5 spēles? Kāds stimuls komandām cīnīties par tādu kausu? Tā kaut ko garantē? Da kaut papildu 10 štukas budžetā, ko izmaksāt prēmijās spēlētājiem?

Pag, kada jega vispar ir no sporta?? Kapec futbola Anglija piemeram Chelsea vai Manchester United ir 'interesanti' spelet ar pus profesionalam komandam kausa, bet redz Latvijas 'superzvaizgnes' to nevar?! Tas ir tiri sportiskas intereses jautajums. Tajos pasos Livanos vai Limbazos uz sadam spelem butu milziga aziotaza, ar ko lidzi naks sponsoru interese so apmaksat. Kausam var but savs generalsponsors, kas tada veida popularize sevi un basketbolu VISA!!! Latvija nevis tikai izredzetajiem Riga, Ventspili un vel paris pilsetas

     [+] [-]

, 2014-10-23 19:47, pirms 9 gadiem
par kausu runājot, vislielākais strīdābols varētu būt par to, kuras komandas tur spēlē. OK, par LBL un LBL2 ir skaidrs, jāspēlē visiem(izņemot VEF, kas iesaistīsies tikai no pusfināla, hahaha ). Bet kuras LBL3/DAL/vēl kādas līgas komandas tur tiks aicinātas? Pēc kādiem principiem?

Pārējo var ļoti mierīgi atrisināt(ļoti labi, ja VTB tuvākā gada laikā aizietu pa burbuli), lai pēc gada vai diviem beidzot būtu LV kauss. Vismaz kāds sacensību gars lejasgala komandām, jo cik nopietni var ņemt vasaras pārbaudes spēles ar dažnedažākajiem klubiem.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-23 20:48, pirms 9 gadiem
Klausījos interviju, absolūti debīla likās. Kausu vajag, tas popularizētu basketbolu, sevišķi perifērijā. LBL I 1-8 sāk no ceturdaļfināla, 9-24 astoņdaļfināla. Izspēlē vienā spēlē, spēle notiek pie komandas, kas rangā zemākā vietā (mērķis popularizēt basi). Piedalās kaut vai 64 vai 128 komandas. Kāpēc Anglijas premjerlīgas klubi var spēlēt ar 5 līgas klubiem un pat priecāties, iesitot vārtus ar roku (Suaress !!!) 5 līgas klubam? Kāpēc Bradfordas FK spēlējot kaut kur 4 līgā tiek finālā un uzspēlē Vemblija stadionā? Vai, piem., Ventspils atbraucot uz Salacgrīvu vai Limbažiem nepiepildīs pilnu zāli un vai tā nebūs LABA BASKETBOLA REKLĀMA???

  +2 [+] [-]

, 2014-10-23 21:20, pirms 9 gadiem
Ja kāda no LBL1 komandām negribēs piedalīties kausā - lai nepiedalās, nav spiesta lieta.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-23 22:33, pirms 9 gadiem
Sir.Paul rakstīja: Pag, kada jega vispar ir no sporta?? Kapec futbola Anglija piemeram Chelsea vai Manchester United ir 'interesanti' spelet ar pus profesionalam komandam kausa, bet redz Latvijas 'superzvaizgnes' to nevar?! Tas ir tiri sportiskas intereses jautajums. Tajos pasos Livanos vai Limbazos uz sadam spelem butu milziga aziotaza, ar ko lidzi naks sponsoru interese so apmaksat. Kausam var but savs generalsponsors, kas tada veida popularize sevi un basketbolu VISA!!! Latvija nevis tikai izredzetajiem Riga, Ventspili un vel paris pilsetas
Paskaidro jēgu tam kausam? Atrast laiku un izspēlēt turnīru, kas pēc būtības būs vēl zemāks kā LBL? Tad jau šim tirnīram atsevišķa pauze jātaisa......Bet pa lielam spēlēt tikai spēlēšanas pēc NAV JĒGAS!

Protams vēl jautājums paceļas par apdrošināšanu, jo spēlējot pret nosacītiem amatieriem palielinās risks savainot savus līderus VEF, BKV un šogad arī Liepājai....TOmēr es sliecos, ka pēc tāda kausa nav nekādas vajadzības vai arī tikai kādas top 5 komandas no LBL piedalās no 1/4 fināla...un turnīra noslēgšanos sadalīt pa divām nedēļas nogalēm vai izspēlēt neilgi pirms sezonas sākuma

  -2 [+] [-]

, 2014-10-24 00:25, pirms 9 gadiem
Sir.Paul rakstīja: Pag, kada jega vispar ir no sporta?? Kapec futbola Anglija piemeram Chelsea vai Manchester United ir 'interesanti' spelet ar pus profesionalam komandam kausa, bet redz Latvijas 'superzvaizgnes' to nevar?! Tas ir tiri sportiskas intereses jautajums. Tajos pasos Livanos vai Limbazos uz sadam spelem butu milziga aziotaza, ar ko lidzi naks sponsoru interese so apmaksat. Kausam var but savs generalsponsors, kas tada veida popularize sevi un basketbolu VISA!!! Latvija nevis tikai izredzetajiem Riga, Ventspili un vel paris pilsetas
Kaut kā neesmu pamanījis, ka tur lielais daļai būtu interese spēlēt kausā. Ja tāda būtu, pusfinālos un finālos regulāri nespēlētu 2. un 3.līgas klubi.
P.S. Uzvarot kausā, viņi var garantēt vietu EL, kā arī nopelnīt miljonu prēmijas. Par to jau arī runāju.

     [+] [-]

, 2014-10-24 09:50, pirms 9 gadiem
Šaubu nav - kausu izspēli vajag, bet ar obligātu VISU LBL komandu dalību tajā! Nebūtu slikti ar to arī iesākt LBL sezonu. Iegūtu visi: gan pārbaudes spēles būtu (jo tomēr ir tikai kauss ne čempionāts, līdz ar to nekas traks ja kāds "ieraus zarā ar kādu zāģi"), gan pretinieku - konkurentu "iepazīšana", gan (iespējams) "saldais ēdiens" VEF vs Ventspils jau sezonas sākumā. Jāorganizē, bet ja LBS nemāk, varu palīdzēt! :-)

     [+] [-]

, 2014-10-24 12:52, pirms 9 gadiem
Šēnhofs, kārtējā šitajā pļāpāšanā atkal apstiprina, ka Basketbols pa lielam neinteresē un par to ko jārunā neko nav redzējis, dzirdējis, nu labi ir dzirdējis pirms 2,5 gadiem.
Otrkārt 2.līgas, 3.līgas, DAL Elites komandas interese no 10-20 skatītājiem (LOL), nāk daudz vairāk, un nāktu vēl vairāk ja tieši būtu Kausa izcīņa, Kā tev liekas kas notiktu Ogrē ja viņi aizspēlētos Kausā tik tālu, ka jāspēlē pret LBL1 komandām! Zālē nebūtu kur matam nokrist!
Otrkārt tas tieši sportiskos principus palielinātu, ka spēlē labākie nevis, kam ir nauda! uzreiz vērtība katrai LBL2, LBL3 komandai būtu lielāka, motivācija cita, azarts, treniņu režīms cits, būtu pieeja līgai kādai tai jābūt, nevis, kā sētas līgai.
Plus VEFS varētu apbraukāt visu Latviju kā JAU PAŠI TO STARPCITU VĒLĒJĀS, popularizētu basketbolu visā valstī uzreiz nevis Saldū vai Jēkabpilī tikai.
Ja būtu tāds, kauss arī tādas pilsētas, kā Daugavpils, Rēzekne, un citas vēlētos sev Labu komandu.
Latvijā basketbols ies uz augšu tikai tad ja BK Jelgava nejutīsies droša par spēlēšanu LBL1 (neiet runa vairs par kausu), ja paliks pēdējie arī, jo viņiem ir nauda. Lai viņiem ir Strojms ka , nākamgad viņu vietu ieņems VEF skola, BK OGRE, VeA u.t.t.