Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistiem trīs uzvaras un triumfs "League Pro" trešajā posmā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistiem trīs uzvaras un triumfs "League Pro" trešajā posmā
Nauris Miezis un Francis Lācis. Foto: FIBA

Francijas pilsētā Tulūzā noslēdzies "League Pro" trešais posms 3x3 basketbolā. Latvijas komanda otrajā turnīra dienā izcīnīja trīs uzvaras pār divām Parīzes komandām un Šveices komandu "Lausanne", kas ļāva triumfēt turnīrā.

• Latvijas vadošie 3x3 basketbolisti turpina gatavoties olimpiskās kvalifikācijas turnīram, piedaloties "Pro League" trešajā posmā Francijas pilsētā Tulūzā. Pirmo reizi šosezon turnīrā savas sadarbas gatavi slīpēt Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo. Vakar latviešiem izdevās izcīnīt divas uzvaras, pārspējot Puertoriko komandu "San Juan" un Francijas komandu "Lille ATC".

• Tas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, kurā pretī stājās Francijas komanda "Paris 1". Spēli aktīvi sāka latvieši, ātri izvirzoties vadībā ar 3:0, bet pēc divām spēlētām minūtēm rezultāts bija 4:0. Miezis un Lasmanis trāpīja no distances, bet Lācis aktīvi cīnījās tiešā groza tuvumā. Tas ļāva spēles vidū būt vadībā ar 12:4.

• Spēles turpinājumā Latvijas kvartets turpināja dominēt, spējot pieaudzēt savu pārsvaru līdz 12 punktiem pēc kārtējā Mieža precīzā tālmetiena. Spēles liktenis bija izšķirts un tā noslēdzās ar graujošu Latvijas komandas uzvaru - 21:10. Miezis bija rezultatīvākais ar 10 punktiem, Lasmanis atzīmējās ar sešiem, bet pieci punkti Lāča kontā, kamēr Raimo palika tukšā.

Pusfinālā Latvijas kvartets mērojās spēkiem ar Šveices komandu "Lausanne", kas ceturtdaļfinālā ar 17:13 pārspēja Francijas komandu "Ermont Senef". Arī šajā spēlē latvieši pilnībā dominēja, kas noveda arī pie pašsaprotamas uzvaras ar rezultātu 22:11.

Finālā Latvijas komanda spēkojās ar Francijas komandu "Paris 2". Spēli labāk sāka francūži, kuri pirmajā minūtē izvirzījās vadībā ar 3:0. "Paris 2" ieguva arī četru punktu pārsvaru, bet Lasmanis turēja latviešus cīņā. Raimo divreiz izvirzīja savu komandu vadībā, kas ļāva pēc pus spēles atrasties vadībā ar 11:10.

• Komandas turpināja nepiekāpīgu cīņu, bet lielāko pārsvaru savai komandai ar diviem precīziem soda metieniem deva Lasmanis (14:11). Lūzums tika panākts, francūžiem vairs nespējot atgriezties cīņā. Lācis trieca bumbu grozā no augšas, Miezis apliecināja savas kvalitātes, liekot punktu spēlei ar sekmīgu soda metienu - 21:15.

• Uzvarētāju labā deviņus punktus guva Lasmanis, ar sešiem izcēlās Miezis, četri punkti Raimo, bet divi Lācim, Latvijas kvartetam triumfējot "Pro League" trešajā posmā. Pēc nedēļas turpat Tulūzā notiks tūres finālturnīrs.