Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbola izlasei priekšā cīņa par uzvaru grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbola izlasei priekšā cīņa par uzvaru grupā
Agnis Čavars. Foto: fiba3x3.com

Sestdien Honkongā turpināsies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase pēc divām izcīnītām uzvarām noslēgs grupu turnīru ar cīņu pret Ēģiptes basketbolistiem. Spēles sākums plkst. 11.45.

• Latvijas 3x3 basketbola izlase izgājusi garu sagatavošanās ciklu pirmajam olimpiskās kvalifikācijas turnīram, variējot ar sastāvu. Bija plānots, ka pamatsastāvu veidos Nauris Miezis, Francis Lācis, Zigmārs Raimo un Kārlis Pauls Lasmanis, bet Lasmanis treniņā guva savainojumu, viņa vietu ieņemot Agnim Čavaram, bet no sešinieka, kas devās uz Honkongu, malā palicis Lasmanis un Edgars Krūmiņš.

• Pirmajā sacensību dienā Latvijas izlase aizvadīja divas B grupas spēles, kurās tikās ar Mongolijas un Jaunzēlandes komandām. Abu spēles sākumā latvieši nonāca iedzinējos, bet beigās spēja izcīnīt ļoti pārliecinošu uzvaru gan pret mongoļiem (21:16), gan jaunzēlandiešiem (21:10). Tikmēr pārsteigumu B grupā sagādāja Ēģiptes izlase, kas pagarinājumā ar 20:18 pārspēja mongoļus, liedzot latviešiem jau pēc pirmās dienas garantēt pirmo vietu grupā.

Līdz ar to spēle pret Ēģiptes basketbolistiem, kas risināsies sestdien, plkst 11:45 un būs vērojama FIBA 3x3 YouTube kontā, vienlaicīgi būs arī spēle par pirmo vietu grupā. Vēl gan varianti, kā komandas varētu sagrupēties grupā, ir dažādi. Latvijas izlase ir neapšaubāma favorīte cīņā pret ēģiptiešiem, bet arī zaudējuma gadījumā Latvijas izlasei nevajadzētu būt problēmai ja ne uzvarēt grupā, tad vismaz finišēt otrajā vietā.

Ja Latvijas izlase izcīnīs uzvaru, tā būs pirmā grupā un pusfinālā spēlēs pret A grupas otro labāko komandu. Ja Latvijas un Jaunzēlandes izlase zaudēs, tad Ēģipte uzvarēs grupā, bet Latvijas izlase finišēs otrajā vietā un pusfinālā spēlēs pret A grupas labāko komandu. Ja Latvija zaudēs un Jaunzēlande izcīnīs uzvaru, tad trim izlasēm būs vienāda savstarpējo spēļu bilance, visu nosakot kopā gūto punktu skaits, kas šobrīd Latvijas izlasei ir krietni labāks par konkurentiem. Maz ticams, ka Latvija pret Ēģipti gūs mazāk par septiņiem punktiem, tāpēc tikai katastrofa varētu liegt Latvijas izlasei turpināt cīņu par uzvaru turnīrā.

FIBA olimpiskais kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā, B grupa

V.KomandaUZGP
1.Latvija2042
2.Jaunzēlande1127
3.Ēģipte1133
4.Mongolija0234

• A grupā šodien notika divas spēles, uzvaras pret attiecīgi Šveices un Honkongas vienībām pārliecinoši izcīnot Nīderlandes un Austrijas basketbolistiem. Šīs grupas komanda sestdien aizvadīs pa divām spēlēm. Tikmēr svētdien paredzēti pusfināli (plkst. 11:30 un 11:55) un fināls (plkst. 13:00).

Latvijas 3x3 basketbola izlases iespējas kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm:

Divas labākās B grupas komandas turnīrā Honkongā iekļūst pusfinālā, kurā tiksies ar kādu no A grupas komandām - Honkongu, Nīderlandi, Austriju vai Šveici. Tikai labākā no astoņām komandām iegūst ceļazīmi uz Parīzes spēlēm. Ja pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei neizdosies uzvarēt, nākamā iespēja būs turnīrā, kas no 3. līdz 5.maijam norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, bet pēdējā iespēja iegūt olimpisko ceļazīmi būs no 16. līdz 19.maijam Ungārijas pilsētā Debrecenā.

     [+] [-]

, 2024-04-13 12:00, pirms 3 nedēļām
Youtube rāda Mingoliju pret Jaunzelandi

     [+] [-]

, 2024-04-13 12:23, pirms 3 nedēļām
Pectam Latvija,
Un kas par spēli, Raimo labi spēlē, rīt turpinājums, vēl nez tik cikos. Varbūt kāds zin?