Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Ādažu" 3x3 basketbolisti sasniedz "Challenger" ceturtdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ādažu" 3x3 basketbolisti sasniedz "Challenger" ceturtdaļfinālu
"Ādaži" 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Dienvidkorejā sācies pirmais jaunās sezonas "Challenger" turnīrs 3x3 basketbolā. Tā ceturtdaļfinālu sasniedza Latvijas komanda "Ādaži", izcīnot uzvaru vienā no divām spēlēm.

• Pēc aizvadīta Pasaules tūres sezonas pirmā "Masters" turnīra Japānā pienācis laiks arī pirmajam "Challenger" turnīram, kurā komandas cīnās par vietu "Masters" turnīros. Korejā komandas cīnījās par trim vietām Čendu "Masters" turnīrā. Latviju šajā turnīrā pārstāv komanda "Ādaži", kuras sastāvā ir Edmunds Elksnis, Mārcis Osis, Artūrs Strēlnieks un Kristaps Čavars.

• Jau pirmajā spēlē latviešiem bija nopietns pārbaudījums, sacenšoties ar vieniem no turnīra favorītiem, ASV komandu "Princeton". Pirmajās divās minūtēs "Ādažus" uzbrukumā vilka Kristaps Čavars, bet tad Deimons Hafmans realizēja divus tālmetienus, izvirzot "Princeton" vadībā ar 6:2. Pēc trim ar pusi spēlētām minūtēm arī Čavars bija sekmīgs no tālās distances, bet pietrūka palīdzības no kolēģiem. Tādējādi spēles vidū rezultāts bija 11:5 "Princeton" labā.

• Spēles otro pusi ar precīzu tālmetienu sāka Osis, kam uzreiz sekoja precīzi Ostina Batlera un Artūra Strēlnieka tālmetieni (13:9). Latvieši spēja pietuvoties trīs punktu atstatumā, bet amerikāņi spēja veikt izāvienu, iegūstot septiņu punktu pārsvaru (20:13). Čavars un Osis iespēja gūt pa punktam, bet tad ar tālmetienu punktu spēlei lika Batlers, sagādājot "Ādažiem" zaudējumu ar 15:22. Latvijas komandas labā pa sešiem punktiem guva Čavars un Osis, bet trīs punkti un septiņas atlēkušās bumbas Strēlnieka kontā. Elksnis spēlē nespēja realizēt nevienu no trim metieniem.

Līdz ar to "Ādaži" par vietu ceturtdaļfinālā spēlēja pret Dienvidkorejas komandu "Yesan". Latvieši ātri vien spēja iegūt piecu punktu pārsvaru (7:2), uz brīdi izlaižot iniciatīvu no rokām spēles vidū. Strēlnieks veica piecu punktu izrāvienu, kas izšķīra spēles likteni (17:10). Spēles izskaņā sekmīgi performēja Čavars, bet punktu spēlei ar precīzu tālmetienu pielika Osis - 21:12. Strēlnieks spēli noslēdza ar septiņiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, tikpat punkti Osim, četrus guva Čavars, bet trīs Elkšņa kontā.

• Svētdien, plkst. 12:05 "Ādaži" ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar Japānas komandu "Utsunomiya", kuru pārstāv divi japāņi un divi serbi. .

     [+] [-]

, 2024-05-11 13:16, pirms 2 nedēļām
Uzvarēja 12:8