Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Adetokunbo 31+18+6, "Celtics" izbraukumā uzvar ar viena punkta pārsvaru

Adetokunbo 31+18+6, "Celtics" izbraukumā uzvar ar viena punkta pārsvaru
Amirs Džonsons pret Janni Adetokunbo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas mačā pie uzvaras ar viena punkta pārsvaru izbraukumā tika Austrumu konferences līdere Bostonas "Celtics", kamēr sava laukuma priekšrocības izmantoja Milvoki "Bucks", kuras līderim Jannim Adetokunbo mazliet pietrūka līdz 20 atlēkušajām bumbām.

Milvoki "Bucks" mājās ar 107:95 apspēlēja Filadelfijas "76ers", pēc galvenā trenera Džeisona Kida atlaišanas nedēļas laikā uzvarot četrās spēlēs pēc kārtas. Sāncenšiem malā palika līderis Džoels Embīds, kurš tika atpūtināts, bet tas netraucēja viesiem pirmajā puslaikā turēties līdzās. Tomēr pievīla precizitāte tālmetienos (2/26), un visam mačam enerģijas soda laukumā nepietika.

Laukuma saimnieku saspēles vadītājs Metjū Delavedova visus desmit punktus iemeta beidzamajā ceturtdaļā, taču par galveno varoni kļuva Jannis Adetokunbo. Viņš sakrāja 22. double-double sezonā, iemetot 31 punktu un savācot 18 atlēkušās bumbas, kā arī atdodot sešas rezultatīvas piespēles. Protams, mača beigās katra grieķa darbība tika pavadīta ar skaļiem MVP saucieniem. Adetokunbo iemeta desmit soda metienus jeb tikpat, cik visa pārējā "Bucks" komanda kopā.

Turklāt spēles laikā Milvoki "Bucks" nāca klajā ar paziņojumu, ka atļauju atgriezties laukumā saņēmis 22 gadus vecais Džabari Pārkers, kurš februārī otro reizi karjerā savainoja ceļgala krusteniskās saites. Tobrīd viņš vidēji mačā izcēlās ar 20,1 gūto punktu. "Bucks" nākamo maču aizvadīs naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, kad tiksies ar Ņujorkas "Knicks".

Pie minimālas uzvaras izbraukumā tika Bostonas "Celtics", kas ar 111:110 pieveica Denveras "Nuggets". Ar 27 punktiem rezultatīvākais bija Kairijs Ērvings, kurš desmit punktus sameta ceturtajā ceturtdaļā. Tomēr izšķirošo tālmetienu 34 sekundes pirms beigām realizēja Džeilens Brauns. Tobrīd rezultāts bija neizšķirts, un viņš palika brīvs laukuma stūrī.

Nākamajā uzbrukumā mājinieki samazināja deficītu līdz vienam punktam. "Celtics" savu iespēju palielināt pārsvaru neizmantoja, atstājot pretinieku rīcībā piecas sekundes, un uzvarai derētu arī metiens divu punktu vērtībā. Vila Bārtona tālmetiens bija neprecīzs, taču to no groza apakšas pielaboja Torijs Kreigs. Tomēr izrādījās, ka tas noticis par vēlu. Denveras "Nuggets" sastāvā labākais ar 24 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Nikola Jokičs.

Regulārā sezona, 30. janvāris

SpēleRezultātsLabākie
Pacers – Hornets105:96Oladipo 25 – Vokers 23
Hawks – Timberwolves105:100Beizmors 22 – Batlers 24
Grizzlies – Suns120:109Evanss 27 – Vorens 24
Bucks – 76ers107:95Adetokunbo 31 – Šaričs 19
Mavericks – Heat88:95Bārnss 20 – Vaitsaids 25
Nuggets – Celtics110:111Jokičs 24 – Ērvings 27

, 2018-01-30 08:49, pirms 6 gadiem
Kur kaut kas par Griffina trade?
, 2018-01-30 08:53, pirms 6 gadiem
Pa nba game time saka, ka Bleiks Grifins ar 2 čaļiem uz Pistoniem pret Herisu, Bredliju un Bobanu. Būs interesanti, tiesa nepatīk, kad superstāri maina komandas...
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
11

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izcīna pirmo uzvaru pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.