Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Ventspils" lems par spēlēšanu Eiropas kausā

"Ventspils" lems par spēlēšanu Eiropas kausā
BK "Ventspils" šopavasar izcīnītais Latvijas čempionu titulu pavēris komandai ceļu uz atgriešanos Eiropas kausā.
Foto: bkventspils.lv

Latvijas čempionāta uzvarētājs Basketbola klubs "Ventspils" saņēmis apstiprinājumu no ULEB, ka komandai jaunajā sezonā garantēta vieta Eiropas kausa pamatturnīrā, bet kurzemnieki vēl lems, vai izmantot šo uzaicinājumu.

BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics sarunā ar Ventspils laikrakstu "Ventas Balss" apstiprina, ka oficiāla vēstule saņemta, bet arī norāda, ka klubam tagad jāpieņem stratēģisks lēmums, bet tā ir vadības un dalībnieku kompetence. Turklāt vēstulē arī minēti nosacījumi, kas jāizpilda, tā kā jāizvērtē arī, vai ventspilniekiem dalība šajā turnīrā būs pa spēkiem. Pleinics spriež, ka tā vienkārši atteikties no šādas iespējas un dāvināt to, piemēram, VEF nevajadzētu: "Domāju, mēs vairāk zaudētu nekā iegūtu, ja atdotu šo iespēju VEF komandai vai kādam citam klubam. Tad tiem būtu iespēja parakstīt labākus spēlētājus. Eiropas kauss neapšaubāmi ir faktors, ko spēlētāji ņem vēra. Protams, tas ir tikai mans viedoklis, bet gala lēmumu pieņems kluba padome, dalībnieki, kad tiks izanalizētas visas nianse un nosacījumi."

Lai gan basketbolā sācies atvaļinājumu laiks, kluba darbībā īstas pauzes nav – jāplāno nākamā sezona. Pilnībā saglabāties vajadzētu treneru korpusam, kamēr ar spēlētājiem skaidrības mazāk, jo netrūkst tādu, kuriem līgums ar BK "Ventspils" beidzas. Komandas modelis mainīts netiks, tas ir, kopā ar pašmāju basketbolistiem arī nākamajā sezonā spēles ne vairāk par 2-3 leģionāriem, turklāt tiek spriests arī par to, kā saglabāt sastāva kodolu. Ieskaitot amerikāņus Lorenco Viljamsu un Džeraju Grantu. "Kādu centīsimies paturēt, kāds ar līgumu, iespējams, pārcelsies uz citu komandu. Skatīsimies spēlētājus, kas pagājušajā sezonā labi nospēlēja kādā citā Latvijas klubā, piedāvāsim viņam iespēju kāpt kādu solīti augstāk. Protams, ir jau arī pašiem spēlētājiem savi plāni. Piemēram, Jānim Timmam būs jātiek skaidrībā, ko darīt tālāk. Viņam ir tāda iespēja izpirkt līgumu, un ja tā notiks, sastāva komplektēšana, protams, būs citādāka," nākama sezonas sastāva vākšanas nianse iezīmē Pleinics.

BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs analizē arī pagājušajā sezonā sasniegto, uzsverot, ka izcīnītais Latvijas čempionu tituls ir apliecinājums, ka "Ventspils" joprojām ir viena no labākajām sporta organizācijām valstī: "Tas, ar kādu sastāvu VEF varēja spēlēt finālā, galīgi nebija mūsu problēma. Jā, ar Niksu sastāvā viņi būtu stiprāki, bet tajā pašā laikā arī prognozējamāki, tāpēc nedomāju, ka sērija būtu beigusies citādāk. Vismazāk visā šajā situācijā var pārmest trenerim Butautam, kurš centās izmantot tos resursus, kas bija viņa rīcībā, cīnījās. Mūsu soliņš bija garāks, bet galvenā tomēr bija tā vēlēšanās uzvarēt. Nav arī nekāds brīnums, ka tieši maijā mēs parādījām savu labāko sniegumu, jo faktiski tikai tad mēs beidzot bijām pilnā sastāvā. Mēs varam būt stipri tikai kā komanda, uzvaras izcīnīt kopīgiem spēkiem."

Šī sezona nepagāja bez buksēšanas, bet līdzjutēji, iespējams, par cerēja uz kaut ko vairāk gan FIBA Izaicinājuma kausa, gan Baltijas līgā, taču Pleinics norāda, ka nav zināms, kā tas ietekmētu sezonas turpinājumu: "Mēs nevaram zināt, kā sezonā izvērstos, ja būtu tālāk tikuši abos pārējos turnīros. Jau pierādījies, ka spēlējot trīs turnīros, sezonas laikā vari lieliski nostartēt vienā. Protams, jātiecas uz to, lai sezona būtu izcila un veiksmīgi starts padotos visos turnīros. Arī tā dažkārt gadās. Tomēr šo sezonu mēs noslēdzām ar ļoti patīkamām emocijām, kuras noteikti tādas nebūtu, ja nebūtu Latvijas zelta. Šajā sezonā šo titulu neesmu gatavs mainīt ne pret vienu no pārējiem diviem. Ne pret vienu!"

Izmantotie resursi
Laikraksts "Ventas Balss"


, 2014-06-03 15:31, pirms 10 gadiem
Jāspēlē vien ir, nav ko muļķi laist!
Slēpts komentārs: W W E
, 2014-06-03 15:38, pirms 10 gadiem
Ventiņiem jāspēlē obligāti!
Slēpts komentārs: Krokodils
, 2014-06-03 15:41, pirms 10 gadiem
Obligāti jāspēlē! Saprotu, ka vēl lemj tāpēc, ka nezin vai spēs atrast finansējumu šim turnīram, jo tas ir diezgan dārgs pasākums, bet iespēja ir jāizmanto. Pēc ilgāka pārtraukuma BKV fani to ir pelnījuši - atgriezties vecajā labajā ULEBā.
, 2014-06-03 15:42, pirms 10 gadiem
W W E rakstīja: VEFam jaspele ULEB Eurocup
EuroCh jūs jau gaida
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 15:49, pirms 10 gadiem
Obligāti jaizmanto! un cerams ka klubu vadība dabūs tos citronus
, 2014-06-03 15:52, pirms 10 gadiem
Noteikti ir jāspēlē ULEBā, jo Štelmahers jau iepriekš Lietuvā ir pierādījis, ka no bezformīgai masai piejaucot klāt nedaudz s.ū.dus un kādus pāris zaļos, tiek izveidota sakarīgas formas bumba, kura piedevām ir ļoti stipra.
Un šāda bumba varētu reāli paspridzināt Eiropā.
Spēlētājus varētu saturēt ar moto - labs sniegums Ventspils komandā atvērs durvis uz spēcīgākiem klubiem eiropā. Nevajag atkārtot iepriekšējo gadu antivaroņdarbus gan futenē, gan basītī ar "uberkrutiem" treneriem, kuri bez pāris miļakiem nestrādās, jo nevar paņemt spēlētājus, kurus grib.
Lai Štelmis rukā, jo pats ir spēlējis ar ļoti lielu atbildību, ir ļoti liela darba ētika, un viņš neprasa neko vairāk.
, 2014-06-03 15:57, pirms 10 gadiem
Ja Ventiņi atrod naudu, Timmam vajadzētu palikt, jo spēlēšana Eirokausā būtu solis uz augšu un, godīgi sakot, pat, ja viņam izdotos iekļūt kādā Eirolīgas lejasgala klubā, diez vai viņam tur tiktu dotas tik daudz spēles minūtes kā Ventspilī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 16:10, pirms 10 gadiem
Obligāti jāspēlē !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 16:22, pirms 10 gadiem
2 sastāvs nu tu esi prātā sajucis !
fans366 rakstīja: Ar vēsu galvu domājot nav jāspēlē
Ja spēlē, tad kluba budžets ir jāpalielina teju 2 reizes
Tas, ka uzvarēja VEF neko nenozīmē. VEF spēlēja ar otro sastāvu
Eirokausā zaudēt katrā spēlē ar -30 darīs tikai kaunu Latvijas basketbolam
Smieklīgi teikt, ka arī ar Niksu, Ventspils būtu uzvarējis
90%, ka VEF būtu ņēmis 4-1 vai 4-2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 16:22, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Jūs runājiet par spēlēšanu Ek, bet te nauda ir svarīgs faktors, ne tikai EK prasību izpilde, bet arī sastāva nomaiņa, jo lai labi startētu ir vismaz 5 jauni spēlētāji jāppiesaista ja ne vairāk....uz jaunajiem EK neizbraukt, nebrīnīšos ja paņem 4 leģionārus, investīcijas klubā ir nopietnas vajadzīgs + visi ceļošanas izdevumi utt.
1.) Kluba šefs ir bagātākais cilvēks LV, gan jau ar naudu ko sadomās
2.) Ventspils nespēlētu ar 4 leģionāriem
3.) Ar ko atšķiras ceļošanas izdevumi no Eurochallenge?
, 2014-06-03 16:24, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Kur Štelmahers ir kaut ko parādījis nopietnā līmenī?
Kad VEF bija Eirokausu līmeņa sastāvs, kāsa bez variantiem
Tu domā, kad zaudēja ar mīnus viens, vai, kad otru spēli uzvarēja? (Ja tu par regulāro runā)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 16:27, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: 1. Nikss
2. Bajramovič
3. Polks
4. Jānis Bērziņš
5. Arturs Bērziņš
6. Kuksiks 5.spēlē
Es vēl nerunāju par sezonas sākumā neiegūtiem spēlētājiem
Polks un Arturs Bēziņš Ja Pašečņikam būtu trauma arī sarakstā iemestu? Un kā Kuksiks var būt tajā tavā pirmajā sastāvā, ja viņš tikai sezonas beigās pievienojās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 16:29, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Ja neseko līdzi, tad EuCh grupas tika sadalītas pēc ģeogrāfiskās atrašanās principa, bet EK tā nav un ir lielāki pārbraucieni utt.
Tas tiešām daudz ko maina mūsu milzīgajā Eiropā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 16:34, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Runa ir, kādam vajadzēja būt optimālajam sastāvam. Paskatītos, kā Ventspilj ietu ja pretī būtu nevis jaunie, tievie kociņi, bet gan Nikss ar Bajramoviču
Tājā pašā Eirokausā VEF bija krietni spēcīgāks sastāvs. Ja VEF ar visai labu sastāvu nekur netika, tad Ventspilij nav ko darīt ar LBL fināla sastāvu
Ja viņi atrod naudu, diez vai tur kāds gribēs fināla sastāvu paturēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 16:47, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Vari smieties vai nē, bet viņa izveidotais saraksts ir pareiz, padomā loģiski VEF finālā bija 4 veseli un viens ar traumu spēlēja pieredzējušais spēlētājs un četri jaunie, no kuriem 2 biija centri, tas ir otrais sastāvs
Turku Gaziantepa tiešām no mūsu reģiona Ok, tas bija otrais etaps, bet enivej nav tik strikta sadalījuma. BKV brauca uz Austriju, bet itāļi pie somiem.
, 2014-06-03 16:49, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Vēl kas dara smieklīgu, ka tiek uzsvērts, ka nedrīkst atdot tiesības tieši VEF
VEF nepiet lietai tik politiski, kamēr Ventspilij galvenais iznīcināt VEF
Kaut kā neesmu redzējis reklāmas par "Dzelteno nāvi" pa TV vai vēl kko tamlīdzīgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.