Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: MBL TOP3 pirmajā aplī

Andrejs Siliņš

Mateja Basketbola līgas (MBL) galvenā sekretāre Zane Grava, apmeklējot līgas spēles pirmajā aplī, izvēlējusies savu notikumu TOP3. Šoreiz gan vietu izkārtojums nav tik nozīmīgs, uzsver Zane.

1.

Amikus un Barons 1.novembra savstarpējā cīņa, kad uzvarēja Barons ar +8. Beidzot pirmā uzvara!

2.

ARX uzvara pār Bulls 22. novembrī ar 77:66, pirmā Bulls zaude. Spraiga spēle, kur pirmajā ceturtdaļā Bulls ir vadībā 19:8. Otrajā ARX izvirzās vadībā ar 30:26. 3 punktu attiecība 1:3 šajā 4daļā. Tieši tāds pats scenārijs seko trešajā ceturtdaļā, kur uzvar ARX ar 46:38, un trīspunktu attiecība 1:3 (Kramiņš). Pēdējā ceturtdaļa visspraigākā, kur Bulls mēģina pievilkt, uzsitot sodus, un atbildot pēc soda metieniem ar trīspunktu metieniem. 5 precīzu trīspunktu metienu sērija no Strikauska un nepārtrauktu soda metienu sērija no Kramiņa noslēdz spēli ar rezultātu 77:66 ARX komandas labā.

3.

It kā vajadzētu kaut ko par pārējām divām komandām, Stinger un NoFear, bet viņu savstarpējā spēle, nav tik ievērības cienīga, kā, manuprāt, Amikus un Bulls spēle 25. oktobrī. Zinot abu komandu gaitas līdz šim (pirmā un pēdējā vieta tabulā), šķiet, spēles liktenis jau izlemts, spēlei vēl nesākoties. Iesākoties spēlei, pirmā ceturtdaļa liek domāt, ka prognozes arī piepildīsies, jo nemitīgi punktus gūst Bulls komanda, un tikai, kad nospēlētas ceturtdaļas sešas minūtes, Amikus gūst pirmos punktus un ceturtdaļa beidzas ar 20:7. Otrajā ceturtdaļā Amikus ir sasparojies un negatavojas padoties vai viegli atdot uzvaru! Veiksmīgi realizējot 3 trīspunktu metienus, starpība nav vairs tik liela, un ceturtdaļa beidzas ar +6 Bulls labā.

Trešā ceturtdaļa ir īsta cīņa par vietu zem saules, komandas apmainās ar veiksmīgiem uzbrukumiem, bet kādam ir jāsalūzt, un tā arī ir, ceturtdaļu noslēdz 4 sekmīgi Amikus uzbrukumi, atstājot Bulls bez punktu papildinājuma pirms ceturtdaļas noslēgšanās, un panāk neticamu rezultātu 41:40, tikai -1. Ceturtās ceturtdaļas sākums liek manīt, ka Amikus ir paguruši, jo Bulls sekmīgi krāj punktus uz priekšu, bet uz pēdējām minūtēm atgūstas Amikus spēlētāji un turpina cīņu. Spēles beigas ir dramatiskas, jo Amikus pietrūkst tikai 3 punkti līdz pagarinājumam. Bet laikam nogurums ir darījis savu, cīņa pēdējā ceturtdaļā atsākta nedaudz par vēlu, un spēle tā arī beidzas ar Bulls diviem nesekmīgiem soda metieniem un rezultātu 57:54 Bulls labā. Tā kā pierādās vecais labais teiciens - nespried par vīru pēc cepures! Arī Amikus kā tabulas iemītnieki apakšgalā spēj sastādīt nopietnu konkurenci un pretestību tabulas augšējā gala iemītniekiem!

Tas nu ir viss, kas man laikam sakāms par statistiku un TO3. Par pārējo spēlētāju statistiku, ja kādam interesē, var jautāt man, var dabūt pilnu komandas statistiku par pirmo apli, katrai komandai atsevišķi ar visiem spēlētājiem, neatkarīgi no spēļu skaita.

Rakstu sagatavoja
Zane Grava, MBL galvenā sekretāre

  +1 [+] [-]

, 2008-12-08 12:25, pirms 15 gadiem
paldies zane! šitais ir labs! Diemžēl otra amikus-buļļu spēle netik veiksmīga

     [+] [-]

, 2008-12-09 23:18, pirms 15 gadiem
Esi veikusi lielu darba apjomu.