Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Ventspilī basketbolu atkal spēlēs ″sestajā″

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ventspilī basketbolu atkal spēlēs ″sestajā″
BK "Ventspils" pagājušā gadsimta 90.gadu vidū leģendārajā 6. vidusskolas sporta zālē.
Foto: BK "Ventspils" arhīvs

Trešdien svinīgi tiks atklāta atjaunotā 6.vidusskolas sporta zāle, kas savulaik bija galvenā sporta arēna Ventspilī. Bez lentītes griešanas un uzrunām bijušajā pilsētas basketbola Mekā būs vērojama arī spēle – LBL 2. divīzijas mačā ″Ventspils Augstskola″ tiksies ar ″Dārznieks/Cēsis″ komandu.

Svinīgais notikums paredzēts pulksten 18.50, kad uzrunas teiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (viņš arī veiks simbolisko strīdus bumbas izspēli) un skolas direktore Valentīna Jankovska. Pēc atklāšanas pasākuma laukumā dosies Ventspils Augstskolas un Cēsu komandu basketbolisti, kuriem būs iespēja pirmajiem pa īstam iemēģināt jauno sporta zāli.

Mekas piesaukšana saistībā ar sesto nebūt nav pārspīlējums, jo LBL pirmsākumos Ventspils basketbola līdzjutēji uz šo sporta zāli veica gandrīz vai svētceļojumus. Jau labu laiku iepriekš vietas zālē tika aizņemtas, uzklājot soliņiem kādu apģērba gabalu vai avīzi, bet balkonu nācās stiprināt ar papildus dzelzs konstrukcijām – lai neielūzt zem trīs rindās sastājušos līdzjutēju sloga.

Tieši spēlējot šajā zālē BK ″Ventspils″ atrādīja faniem pirmo leģionāru un atveda uz pilsētu pirmās LBL medaļas – bronzu. Tieši ar spožu spēli uz sestās dēļiem krekla pacelšanu pie jaunās halles griestiem nopelnīja ilggadējais ventspilnieku kapteinis Balvis Leimanis. Starp citu, tieši šajā zālē ventspilnieki spēra pirmos soļus šova virzienā, sarūpējot arī karsējmeitenes (sporta vingrošanas nodaļas audzēknes), tāpēc svētku reizē līdzjutējus priecēs arī BK ″Ventspils″ dejotājas, bet pārtraukumā – Everitas Panfiļonakas studijas ″Prieks″ meitenes.

6. vidusskolas sporta zālē tika nomainīta zāles grīda, ieklājot jaunu un modernu parketa segumu. Zāle aprīkota ar jaunu ventilācijas sistēmu, jauniem basketbola groziem un treniņgroziem, elektronisko laika tablo, volejbola inventāru, kā arī vingrošanas sienām un soliem. Sporta zāles palīgtelpās veikts kosmētiskais remonts.

Renovācija tika veikta par pašvaldības līdzekļiem, bet projekta kopējās izmaksas bija 131 546 latu. Jāatzīmē, ka tik liela apjoma kapitālais remonts nebija veikts kopš sporta zāles atklāšanas 1983. Gadā.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-31 23:25, pirms 13 gadiem
Vai tiešām šajā zālē bija iespējams iezīmēt jauno trīspunktnieku līniju?! Cik centimetri no sānu līnijas līdz rezervistu soliņam?!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 23:29, pirms 13 gadiem
jā forši, kad es mācījos tur, tad nekas no tā nosauktā nebija. neesmu bijis, bet būs jāpiekāpj pie vecās skolas

  +2 [+] [-]

, 2011-10-31 23:32, pirms 13 gadiem
Renārs Buivids rakstīja: Vai tiešām šajā zālē bija iespējams iezīmēt jauno trīspunktnieku līniju?! Cik centimetri no sānu līnijas līdz rezervistu soliņam?!
ar laukuma izmēriem jau nekad tur nav bijušas problēmas, ar rezervistu un līdzjutēju izvietošanu gan tagad zāle vēl biki pamainījusies un visam ir vieta

  -1 [+] [-]

, 2011-11-01 00:33, pirms 13 gadiem
buus jaaiziet apskatīties uz veco labo skolu