Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Porziņģis tumsā nepazudīs, formām uzšuj atstarotājus

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Porziņģis tumsā nepazudīs, formām uzšuj atstarotājus
Džalils Okafors
Foto: AP/Scanpix

Jau trešo nakti pamostos aukstos sviedros. Visi mani sapņi un cerības ir sagrautas. Murgos mani vajā nevis Fredijs Krūgers, bet ukraiņu izsitējs Usiks. Kārtējo reizi latviešu tauta ir apkrāpta un mūsu Briedim nozagta pelnītā uzvara. Pie visa vainīgi totalizatoru kantori, kuri nemāk izlikt pareizu koeficientu. Tiesnešiem neatlika nekas cits kā izglābt likmju pieņēmējus no bankrota, nozogot Briedim viņa godīgi nopelnītās jostas. Īstais Supersērijas čempions dzīvo Rīgā. Lai izbēgtu no sāpīgajām boksa sirdēstiem, Dīvāna ekspertam jāatgriežas uz savas iemīļotās mēbeles, lai vērotu Ņujorkas El Clasico.

Pirms spēles

- Spēle pret Bruklinu ir Ņujorkas un Keipī drošākā likme uz uzvaru. Trīs iepriekšējās cīņās “Nets” ir izgāzusies pret “Vienradža” pārstāvēto komandu. Laiks no apkopējas kabineta aizņemties slotu, lai aizslaucītu Bruklinu ar 4-0 un šogad vairs netiktos.

Pirmā ceturtdaļa

- Alternatīvās formas debitē Ņujorkā. Par godu ugunsdzēsējiem radīto formu krāsu gamma izskatās labi. Atšķirībā no citu NBA komandu bēdīgajiem centieniem radīt “pilsētas” formas, “Knicks” organizācija vismaz šoreiz vērtējama ar pluss zīmi. Ne tikai labi izskatās, bet ir arī praktiska - pelēkās svītras ir atstarotāji. Drošība pirmajā vietā!
- Porziņģis gatavojas ne tikai All-Star spēlei, bet taisās arī uz 3 punktu metienu konkursu. Pret Bruklinu pirmajās minūtēs trīs metieni no distances. Noteikti neviens 221 cm garš spēlētājs vēl nav šo konkursu uzvarējis.
- Ja Bruklina nespēj neko parādīt ar basketbola prasmēm, tad jāķeras pie brīvās cīņas paņēmieniem. Pirmajā puslaikā vien sitienus saņem Lī, Hārdevejs un Makdermonts. Savukārt Beikeram mačs beidzas ar traumētu plecu pēc “Nets” uzbrucēja Kerola izdarīta spēriena.

Otrā ceturtdaļa

- Dagijs Makbakets? Makdermontam ir jānokaunas, jo šādas iesaukas nēsātājs nedrīkstētu aizmest garām pilnīgi brīvu metienu no groza apakšas. Īsts NBA vecis būtu licis no augšas.
- Parasti NBA komandas meklē ceturtos numurus, kuri spēj iemest trīs punktu metienu, lai atbrīvotu vietu centriem groza tuvumā. Ņujorkai ir izdevies pilnīgi pretējs efekts. “Knicks” atradusi Kanteru, kurš ar savu klātbūtni groza apakšā atbrīvo trīs punktu metienus Porziņģim.
- Ņujorka var atļaut “Nets” izdarīt desmit punktu izrāvienu un tāpat noslēgt puslaiku ar +20. Garo spēlētāju superduets plosa “Nets” aizsardzību, ko par aizsardzību saukt ir nedaudz kauns. Keipī puslaikā jau 18 punkti, kamēr Kanteram “double-double”.

Trešā ceturtdaļa

- Kašķis Ņujorkas puslaika TV studijā. Tehniskās piezīmes laukumā. Izskaidrojumu tam jau atradis NASA, norādot, ka šonakt gaidāms pilnmēness. Vienlaicīgi debesīs būšot redzams supermēness, sarkanais asinsmēness un zilais mēness.
- Slavenību rinda šoreiz ļoti vāja. Pilns ar visādiem ceturtā plāna aktieriem. Nedaudz uz pārējo fona izceļas Treisijs Morgans, bet arī viņa lomu sarakst lielākoties aprobežojas ar ne pārāk smieklīgām komēdijām.
- Pret labām komandām Porziņģim ir problēmas tikt pie labiem metieniem, jo pretinieku aizsardzības sistēmas radītas, lai apturētu tieši “Vienradzi”. “Nets” sastāvam pietrūkst organizētības, lai saprastu ko viņi paši vēlas apturēt pie sava groza, un talanta līmeņa, lai spētu dominēt uzbrukumā.

Ceturtā ceturtdaļa

- Pirms Porziņģa draftā izvēlētais Okafors savu karjeru ir izgāzis. Pirms trīs gadiem daži uzskatīja viņu par labāko garo spēlētāju tā gada draftā pat virs Taunsa un Keipī. Tagad Okafors pat nespēj izkarot vietu “Nets” starta pieciniekā, kur sākumsastāva pozīcija uzticēta ne reizi karjerā maču nesākušajam debitantam Alenam.
- Lielāko pārsteigumu spēlē komandas biedriem sagādā Bīzlijs, pēc saņemtas bumbas atspēlējot piespēli atpakaļ Bērkam. Protams, saspēles vadītājs tādu brīnumu negaidīja – kļūda Ņujorkai. Tomēr kopā tikai 11 kļūdas mājinieku izpildījumā, kas priekš “Knicks” ļoti pieklājīgi.
- Keipī spāņu bračka Ernangomess tika pie iespējas nospēlēt 66 sekundes (pēdējās ~15 sekundes tika nodriblētas). Šajā laikā savācot punktu, atlēkušo bumbu un pārtvertu piespēli. Ko tik nevarētu izdarīt desmit spēles minūšu laikā.

Pēc spēles

Personīgais rekords trīnīšos - 6! Ar to gan Zingeram izdevies atkārtot Latvijas rekordu NBA, tomēr Bertāns janvārī vien sešus tālmetienus iemeta divās spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-31 08:15, pirms 6 gadiem
Pirmo reizi izlasīju. Ir vismaz cits skata punkts uz sportu. Tā tik turpināt.

     [+] [-]

, 2018-01-31 09:18, pirms 6 gadiem
Nu pa briedi gan ir lieki sakuma... vins cinijas bet nu kamoon zaudeja.... tur neizskirts nevareja pat but... let it burn...

  +3 [+] [-]

, 2018-01-31 09:50, pirms 6 gadiem
hehe, ļoti labi, arī par Briedi. Kaut kā jau kopīgi tā "netaisnība" jāpādzīvo
Vēl varēja pieminēt, ka Porziņģim kedas saskaņotas ar jauno formastērpu
Slēpts komentārs: knaible

  +3 [+] [-]

, 2018-01-31 10:06, pirms 6 gadiem
knaible rakstīja: ''Eksperts'' paliek arvien muļķīgāks savos spriedelējumos. Bez Kristapa aplikšanas laikam nav iespējams piesaistīt uzmanību saviem smērējumiem.
Kur tieši ir Kristapa aplikšana es atvainojos?

Turklāt šis ir jāuztver ar humoru nevis nopietni.

  -4 [+] [-]

, 2018-01-31 10:11, pirms 6 gadiem
Tas sākums par Briedi - garām. Nevar saprast vai tā ironija (ja tā tad nevietā), vai arī neobjektīvs vērtējums par boksa maču (labāk nevajag komentēt to, ko nesaprot).

  +3 [+] [-]

, 2018-01-31 10:17, pirms 6 gadiem
tekken rakstīja: Tas sākums par Briedi - garām. Nevar saprast vai tā ironija (ja tā tad nevietā), vai arī neobjektīvs vērtējums par boksa maču (labāk nevajag komentēt to, ko nesaprot).
Odziņa jau tur, ka viņš neizliekas par baigo ekspertu, kurš visu zin ( ne tā, kā SC štata " eksperti" ). Parasts mietpilsoņa skats no malas ar normālu ironijas piedevu. Lai veicas. Take it easy!

  +4 [+] [-]

, 2018-01-31 10:51, pirms 6 gadiem
tekken rakstīja: Tas sākums par Briedi - garām. Nevar saprast vai tā ironija (ja tā tad nevietā), vai arī neobjektīvs vērtējums par boksa maču (labāk nevajag komentēt to, ko nesaprot).
Nopietni? Tiešām nevar saprast, ka tas ir ar ironiju ? Noteikti iesmej par tiem letiņiem, kuri visur saskata to, ka viņus apčakarē un izdomā kaut kādus attaisnojumus un neredz dzīvi ar reālo aci. Man ir draugs, kurš tiešām pilnā pārliecība uzskata, ka ASV vienu gadu uzpirka tiesnešus hokejā lai uzvarētu LV (atminaties, to gadu, kad divas ripas neieskaitīja). Iedomājaties tā tiesneša seju pirms spēles, kad varenā ASV nāktu un maksātu kukuli un lūdz lai pietiesā pret vareno Latvijas izlesi Bet tiešām TIC !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-01-31 12:13, pirms 6 gadiem
pēc pirmās rindkopas par Briedi, sapratu ka jokot tas mistkastes eksperts toč neprot

     [+] [-]

, 2018-02-01 12:37, pirms 6 gadiem
mytila rakstīja: Nopietni? Tiešām nevar saprast, ka tas ir ar ironiju ? Noteikti iesmej par tiem letiņiem, kuri visur saskata to, ka viņus apčakarē un izdomā kaut kādus attaisnojumus un neredz dzīvi ar reālo aci. Man ir draugs, kurš tiešām pilnā pārliecība uzskata, ka ASV vienu gadu uzpirka tiesnešus hokejā lai uzvarētu LV (atminaties, to gadu, kad divas ripas neieskaitīja). Iedomājaties tā tiesneša seju pirms spēles, kad varenā ASV nāktu un maksātu kukuli un lūdz lai pietiesā pret vareno Latvijas izlesi Bet tiešām TIC !
Dīvāna ekspert Tu pats personiski?