Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Indraša komandas biedrs Afinogenovs varētu izlaist visu regulāro sezonu

Agris Suveizda

Indraša komandas biedrs Afinogenovs varētu izlaist visu regulāro sezonu
Maksims Afinogenovs. Foto: dynamo.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Maskavas "Dynamo" traumas dēļ uz ilgu laiku zaudējis 39 gadus veco veterānu Maksimu Afinogenovu, kurš 24. septembra spēlē pret Astanas "Barys" (2:3 pagarinājumā) saskrējās ar komandas kapteini Iļju Nikuļinu un guva ķermeņa augšdaļas savainojumu.

Maksims Afinogenovs maijā no Podoļskas "Vityaz" pārgāja uz Maskavas "Dynamo" un parakstīja divu gadu līgumu. Sezonu Afinogenovs sāka ceturtajā virknējumā, taču ātri vien nokļuva pirmajā maiņā, visbiežāk spēlējot kopā ar Vadimu Šipačovu un Dmitriju Kagarlicki. Pirmajās desmit spēlēs Afinogenovs paguva sakrāt piecus (4+1) punktus, desmit soda minūtes un negatīvu lietderību -2, kā arī laukumā vidēji pavadīja 15 minūtes un 28 sekundes.

Kā ziņo Sport-Express, Afinogenovs nespēlēs vismaz līdz janvāra vidum, taču netiek izslēgta arī iespēja par aptuveni piecu mēnešu izlaišanu, kas nozīmētu atgriešanos tikai marta sākumā. Pārstāvot "Vityaz" un pirms tam arī Sanktpēterburgas SKA, veterāns Kontinentālajā hokeja līgā aizvada devīto sezonu, bet pirms tam desmit gadus, neskaitot lokautu, pavadīja Nacionālajā hokeja līgā. Afinogenovs gandrīz visu karjeru līgā spēlēja Bufalo "Sabres" un NHL aizvadīja 700 mačus, sakrājot 418 (168+250) punktus.

Bijušais Rīgas "Dinamo" līderis Miks Indrašis 12 spēlēs ticis pie sešiem (4+2) punktiem, sešām soda minūtēm un neitrālas lietderības. Maskavas klubs bieži mainījis virknējumus, un pirmajos mačos Indraša biežākais maiņas partneris bija zviedrs Patriks Sakrisons, pie kura latvietis atgriezies iepriekšējās spēlēs un kopā ar Andreju Aleksejevu spēlējot otrajā trijniekā. Maskavas "Dynamo" piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas un ar deviņiem punktiem 12 spēlēs Rietumu konferencē ieņem tikai desmito vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/hockey...
https://rsport.ria.ru/hockey/201809...

     [+] [-]

, 2018-09-30 11:29, pirms 6 gadiem
Nopietns zaudējums komandai!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-30 12:38, pirms 6 gadiem
Zeel, patik ka kapa Mad Max, it seviski sava vecuma, priekszime jaunajiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-30 13:15, pirms 6 gadiem
Maskavai galīgi neiet. Tagad varētu būt arī problēmas ar tikšanu play off

     [+] [-]

, 2018-09-30 17:18, pirms 6 gadiem
Salavecis2 rakstīja: Maskavai galīgi neiet. Tagad varētu būt arī problēmas ar tikšanu play off
Gan ja, gan ne. Paskatoties tabula, nemaz tik bezceroga ta situacija viniem nav. Ja, sezonas sakums ir tads samocits, bet nu pilnigi un absoluti viniem nekas vel nav zaudets. Vieniga komanda, par kuru tagad jau ir skaidrs, ka tiem sezona ir norakstita, ir Sibirj. Kas starp citu atgadina pagajusas sezonas Rigas Dinamo - totali izgazts sezonas sakums un par play off var aizmirst jau tagad.
No otras puses, Mad Max iztrukumu nevares nemanit. Tagad lideru loma bus jauznemas Sipacovam, Kagarlickim, ari musu pasu Indulim. No vinu snieguma liela mera bus atkarigs, vai Dynamo spes ieklut play off.