Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: Zaudēta kauja, bet atslēga uz Franciju joprojām pašu rokās

Aigars Nerips: Zaudēta kauja, bet atslēga uz Franciju joprojām pašu rokās
Anete Šteinberga: rezultatīvākā Latvijas valstsvienības spēlētāja izbraukuma mačā Itālijā.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

„Esam sarūgtināti, ka zaudējām, taču  nosargājām pārsvaru savstarpējās cīņās un spēles gaitā bija vairāki faktori, kas vieš optimismu,” Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips uzsver, ka zaudēta ir kauja, nevis karš. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā apļa pirmajā spēlē latvietes Latinā zaudēja Itālijas izlasei 57:60 (13:14, 22:31, 35:44). Latvijas komanda ar trim uzvarām piecās spēlēs E grupas tabulā dala 2./3.vietu ar Somijas izlasi un saglabā reālas izredzes kvalificēties finālturnīram.  Nākamā spēle - trešdien, 4.jūlijā Arēnā Rīga ar Luksemburgas komandu. 

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips:

"Kaut gan cīņas gaita ievirzījās mums neveiksmīgā gultnē un spēles vidū draudēja zaudējums ar lielu punktu starpību, komanda tomēr nepadevās un atrada argumentus, lai atspēlētos. Pēdējās sekundēs bija iespēja izlīdzināt rezultātu. Diemžēl pēdējais trīspunktnieks nebija precīzs, taču - iespēja bija.

Itālietes uzspieda ļoti asu spēli ar fiziskiem kontaktiem uz sodu robežas un pašas labāk pielāgojās tāda stilam. Mača sākumā izvēlējāmies vieglākos ceļus, centāmies spēlēt pārāk "tīri", padevāmies spiedienam. Netika izmantotas iespējas provocēt pretinieču pārkāpumus, bija pārāk daudz nesagatavotu metienu. Pretinieces īpaši uzmanīja Lieni Jansoni, pret kuru darbojās ļoti agresīvi. Taču spēles gaitā meitenes pielāgojās un sagādāja pretiniecēm daudz problēmu.

Kopumā apmēram 25 minūtes bija ļoti laba aizsardzība ar savstarpēju palīdzēšanu. Taču - bija arī neveiksmīgas epizodes. Trīs reizes pretiniecēm izdevās trāpīt trīspunktniekus uzbrukuma pēdējā sekundē. Tieši tā itālietes iekrāja lielu pārsvaru.

Statistika nemelo - ļoti veiksmīgi iesaistījās Anete Šteinberga, kura pastiprināja spiedienu uz pretinieču groza apakšu. Ceru, ka spēlētājām, kuru devums uzbrukumā šoreiz nebija tik liels, kā cerēts, nākamajās cīņās nospēlēs labāk. 

Saglabājām intrigu līdz pēdējam brīdim šajā mačā un, paturot lielu pārsvaru savstarpējās spēlēs, itālietēm esam nodrošinājušas diskomfortu - viņām būs nopietni jāspēlē gan ar Grieķiju, gan izbraukumā Somijā. Taču uz konkurentu neveiksmēm vien necerēsim

Mums nav iemesla nokārt degunus - jāturas pie zemes un jāizdara savi darbi nākamajās spēlēs. Uzvaras nenāks viegli, tās būs jāizplēš ar cīņu, bet komanda tā būs gatava."

E grupas otrajā spēlē Luksemburga - Somija 45:92.

Eiropas sieviešu čempionāta kvalifikācija, E grupa

V.KomandaU-ZGroziP
1Itālija4-1338:2769
2Somija3-2378:3098
3Latvija3-2348:2838
4Grieķija2-2256:2376
5Luksemburga0-5257:4725
 

Nākamo spēļu grafiks:

4.jūlijā: Latvija - Luksemburga, Somija - Grieķija.

7.jūlijā: Grieķija - Latvija, Luksemburga - Itālija.

11.jūlijā: Latvija - Somija, Itālija - Grieķija.

14.jūlijā: Somija - Itālija, Grieķija - Luksemburga.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-01 08:56, pirms 12 gadiem
Kas notiek ar komandu? Otrais zāģis pēc kārtas! Laikam jau pēc uzvaras pār grieķietēm sāka uzskatīt ka ir EČ! Atkal latviešu galviņas!

  +4 [+] [-]

, 2012-07-01 09:09, pirms 12 gadiem
Soreiz teiktu,ka treneris Nerips nav gatavs tadam limenim nonem speletaju kurai iet spele,ja tiks uz chempi,tad ar sadu treneri tur nav ko darit,bet tagat officiali jauzvar abas speles savadak chempi neredzet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-01 10:21, pirms 12 gadiem
Uz lietām skatīsimies reāli. Visa ažiotāža ap basketbolu gan vīriešiem, gan sievietēm ir sacelta ne pa jokam, bet mūsu komandu līmenis diemžēl ir viduvējs. Kad saņemas - izdodas uzvarēt, ja nē - tad ir citādi. Tā, ka nav ko būvēt gaisa pilis.

     [+] [-]

, 2012-07-01 11:16, pirms 12 gadiem
Ir ļoti reāli tikt tālāk, pat zaudējot Grieķijai. Somietēm ar ITA un GRE ir mājas spēles. Nav ko īdēt pirms laika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-01 17:06, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Sāku samierināties, ka 5x pēc kārtas tomēr netiksim : (
kāpēc ?! viss rit pēc plāna...pagaidām drīzāk tiekam nekā netiekam

uzslavas Anetei Šteinbergai ...viņai ir ambīcijas !!!
';

     [+] [-]

, 2012-07-01 17:11, pirms 12 gadiem
asais metējs rakstīja: Tač tiks tālāk , ko jūs te brēcat
arī to nevar apgalvot 100% - vēl priekšā 2 nopietnas spēles...

     [+] [-]

, 2012-07-02 10:16, pirms 12 gadiem
No laika gala man nepatīk Nerips kā treneris ar viņu ir problēmas gan TTT gan izlasei. Tā kā nekā nevar uz priekšu prognozēt.