Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Ak Bars" atspēlējas un Austrumu konferences finālu sāk ar uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ak Bars" atspēlējas un Austrumu konferences finālu sāk ar uzvaru
Džastins Azevedo
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pirmo spēli Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālā aizvadījušas Kazaņas "Ak Bars" un Čeļabinskas "Traktor" vienības. Kazaņas hokejisti savā laukumā atspēlēja minimālu deficītu un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1.

Gagarina kausa izcīņas otrajā kārtā Kazaņas komanda no tālākas cīņas izslēdza Magņitogorskas "Metallurg", pārspējot to sērijā ar 4-1. Tikmēr Čeļabinskas "Traktor" septiņu spēļu sērijā pārspēja Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ufas "Salavat Julajev". Šosezon divās aizvadītajās spēlēs uzvarējuši mājinieki, "Ak Bars" hokejistiem esot pārākiem ar 7:1, bet "Traktor" gūstot panākumu pagarinājumā ar 3:2. Jāpiezīmē, ka "Traktor" Kazaņā pēdējo reizi uzvarēja pirms pieciem gadiem 2013. gada aprīlī, kad uzvarēja Austrumu konferences finālā, bet Gagarina kausa finālā vēlāk piekāpās Maskavas "Dynamo".

Konferences finālsērijas pirmo spēli komandas sāka ar cīņu par iniciatīvas iegūšanu, lielu uzmanību pievēršot spēlei aizsardzībā. Ripu nedaudz vairāk kontrolēja mājinieki, bet vārtu gūšanas momenti neveidojās. Perioda vidū "Traktor" tika pie pirmā vairākuma, bet nespēja tā īsti pat nostiprināties pretinieku zonā. Ļoti labu iespēju septiņas minūtes līdz pirmā perioda beigām neizmantoja Deniss Zaripovs, kurš no tuvas distances raidīja ripu pāri vārtiem. Mājinieki arī ieguva vairākumu, bet rezultāts pirmajā periodā palika neatklāts.

Otrā perioda sākumā "Traktor" izturēja atlikušo pus minūti mazākumā, bet ripa pabija pretinieku vārtos, kad tur to ar kāju neatļauti ieraidīja Džastins Azevedo. Sestajā minūtē pie borta aiz vārtiem divcīņu uzvarēja Linus Videls, kurš brīdi iepriekš nerealizēja izgājienu viens pret vienu, atdeva piespēli uz vārtu priekšu Rihardam Gjungem, kurš raidīja ripu vārtu tīklā un izvirzīja vadībā "Traktor" (1:0). Mājinieku atspēlēšanās mēģinājumi nebija sekmīgi, "Ak Bars" hokejistiem nespējot noslēgt arī ļoti labas izspēles. Nepilnas divas minūtes līdz perioda beigām uzbrukumā izrāvās Džastins Azevedo, bet trāpīja pa vārtu pārliktni un pēc tam pa stabu.

Pēc 40 spēlētām minūtēm "Traktor" saglabāja minimālu vadību, bet pēdējā minūtē sapelnītie noraidījumi lika trešo periodu sākt trijatā pret pieciem pretiniekiem. Vairākumā Azevedo turpināja apdraudēt viesu komandas vārtus, bet Čehijas izlases vārtsarga Pāvela Francūza sargātais cietoksnis netika ieņemts. "Ak Bars" nerealizēja savu vairākumu perioda vidū, bet 11. minūtē tomēr guva vārtus. "Traktor" aizsardzība izlaida cauri savas zonas vidum aizsargu Romānu Manuhovu, kurš atdeva piespēli Staņislavam Galījevam, kurš izlīdzināja rezultātu (1:1).

Maisam gals bija vaļā, nepilnas trīs minūtes vēlāk arī Azevedo pēc pagrieziena pārspēja Francūzu, izvirzot "Ak Bars" vadībā. "Traktor" pēdējā iespēja izglābt šo maču bija divas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad izdevās tikt pie vairākuma un iespējas vēl nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. "Ak Bars" izturēja pēdējos "Traktor" mēģinājumus gūt vārtus, izcīnot uzvaru ar rezultātu 2:1.

KHL, Gagarina kausa izcīņa, Austrumu konferences fināls, 1. spēle

"Ak Bars" - "Traktor" 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Vārti: 25:44 Gjunge (Videls) 0:1, 51:00 Galijevs (Manuhovs, Kosovs) 1:1, 53:44 Azevedo (Markovs, Landers) 2:1.
Metieni: 43-23
Soda minūtes: 4-8
Vārtsargi: Emils Garipovs - Pāvels Francūzs
Sērijā: 1-0

     [+] [-]

, 2018-03-30 21:46, pirms 6 gadiem
bukmeikeri burtiski priekšā teica, kā beigsies šīs spēles iznākums