Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Funkcionāri apšauba Krievijas vieglatlētu dalību Rio

Juris Miņins
Juris Miņins

Funkcionāri apšauba Krievijas vieglatlētu dalību Rio
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas vieglatlētikas asociācijas vadītājs Sveins Arne Hansens ir izteicies, ka, viņaprāt, Krievijas vieglatlētikas federācija nepaspēs izdarīt visus nepieciešamos darbus, lai valsts sportisti tiktu pielaisti dalībai 2016. gada vasaras olimpiādē.

Sveins Arne Hansens vienā no nesenajām intervijām ir izteicies, ka viņš nedomā, ka Krievijas vieglatlētikas federācija spēs izpildīt visus nepieciešamos darbus, lai Krievijas sportistiem tiktu ļauts piedalīties Rio olimpiādē: "Krievijas pusei ir jāizpilda virkne ar prasībām, tāpēc es šaubos, ka viņi paspēs visu izdarīt. Jau martā krieviem ir jāsniedz atskaite Starptautiskajai vieglatlētikas federācijai, tāpēc ir jāizdara milzīgs darbs, lai to visu paveiktu. Krievijas federācijā ir jāmainās kultūrai un no tās ir jāaiziet visiem tiem cilvēkiem, kas bija izveidojuši iepriekšējo sistēmu. Šī sistēma paredzēja, ka sportista un viņa trenera materiālā labklājība tiešā veidā bija atkarīga no uzrādītā rezultāta. Tas nav pareizi."

Tajā pašā laikā Hansens arī norādīja, ka viņš patiesi cer, ka Krievijas vieglatlētikā notiks nepieciešamās izmaiņas un tad sporta veidu vadīs patiešām cienījami speciālisti.

Jāpiebilst, ka Krievijas vieglatlētikas federācija tika atstādināta no dalības starptautiskajās sacensībās 13. novembrī pēc tam kā atklājās virkne sistēmisku pārkāpumu.

Šajā sakarā arī jāatzīmē, ka otrā daļa no apjomīgā pētījuma par dopingu vieglatlētikā, ko veica Starptautiskā antidopinga aģentūra, tiks publicēta 14. janvārī.

Šajā sakarā savu komentāru ir sniedzis arī Krievijas vieglatlētikas federācijas prezidenta pienākumu izpildītājs Vadims Zeļičenoks: "Es neesmu gaišreģis, tāpēc nezinu, kas tur varētu būt. Mēs jau mēģinājām uzminēt par to, kas būs pirmajā ziņojumā... "nedaudz" kļūdījāmies, tāpēc pašlaik uzskatām, ka otrajā ziņojumā var būt pilnīgi jebkas. Tajā pašā laikā domāju, ka tur nebūs nekā par Krieviju, jo visu informāciju par mums publicēja jau pirmajā daļā. Dzīvosim redzēsim, katrā gadījumā sliktāk jau nebūs. Nav kur."

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат

     [+] [-]

, 2015-12-29 18:00, pirms 8 gadiem
"...Šī sistēma paredzēja, ka sportista un viņa trenera materiālā labklājība tiešā veidā bija atkarīga no uzrādītā rezultāta. Tas nav pareizi."

Kurā valstī tā nav? Tikai no rezultāta būs atkarīgs kā Tu dzīvosi turpmāk!

Arī Latvijā, ja sportistam vienu gadu nav rezultāti jau nākamajā gadā viņu izmet no LOV un viņš paliek uz ielas bez nekā!

     [+] [-]

, 2015-12-29 18:02, pirms 8 gadiem
būs pirmajā ziņojumā... "neduadz" kļūdījāmies,